varför försvinner alla bra tankar?

har kommit på mig själv de senaste dagarna att massa uppslag om vad man skulle kunna skriva om i denna blogg oftats kommer på bussen. saker man hör, saker man ser och saker man reagerar på. men när man väl kommer hem så är dessa tankar försvunna. man borde ha en diktafon eller något. ett anteckningsblock. man sitter där på bussen och får höra massa götta, men allt försvinner. liksom mina ord.

jag och min arbetskamrat (båda 83:or) snacka om det idag. verkar som att alla vi eminenta 83:or har problem med att finna ord. uttryckena eh och öh används väldans mycket och uppfinnelserikedomen brinner när man febrilt hittar på nya ord.

annars händer inte så mycket. är så omotiverad till att göra något. omotivationen kan också vara trötthet, har inte i detalj undersökt detta än. alltså omotiverad att ta tag i mitt liv. göra saker till rutin, typ gym 3 gånger i veckan. tror jag måste börja gå på några klasser. vill helst gå på dans eller något, men varken tid eller pengar finns. aja. one day.

ska göra något annat. blir väl teven. snark.
puss!

ett angenämnt problem.

så. då sitter man här igen. yrvaken. kan verkligen inte med morgonar. känner ingen hunger så frukost blir det dåligt med och temperaturen utomhus säger åt mig att krypa ner igen. men allt detta är ju egentligen inget problem. 

jag skulle kunna ha bott på gatan utan tak över huvudet. jag skulle kunna vara så fattig att jag inte hade råd med frukost. och om jag väl var så pass fattig att jag bodde på gatan utan pengar och mat så hade jag nog vart vaken dygnet runt.

gud vilket deprimerande inlägg.

hoppas det händer roligare saker som jag kan skriva om. vi får se. ska ut i skogen idag. :)

puss på er!

that's my cool and I can't take it off.

sååå. några minuter innan jag ska sticka iväg till jobbet. hoppas verkligen att jag ska trivas! jobbigt om man tackat ja till ett längre vikariat och det slutar med att man vantrivs. men. så kan de ju alltid vara.

har gjort slut med mitt andra jobb nu. the ugly way. email. it's not you, it's me. den perfekta frasen. inte. men så är det i detta fallet. jag har ingen som helst lust eller inspiration just nu. vill fokusera på mig och mitt arbete. 

jag gör som perez hilton. i'm a follower. yeah i know. but i dont give a damn. :P



myllys.

anna. jag härmas. men tänk. tänk. tänk om man kunde få vara tillbaka vid storhetstiden. 96-97. åh så ljuvligt det hade vart!



käka gott och gå ner i vikt.

har hittat den perfekta lördagsaktiviteten för människor som vill äta gott och ändå går ner i vikt. börja kvällen med att käka massa gott. speciellt tacogratäng. *mums* fortsätt sedan att käka valfritt godis men koppla in ps2an och speciellt dansmattan. börja bränn kalorier. när du väl bränt tillräckligt och svettas som ett djur, drick något gott. när pulsen väl gått ner i puls så byt spelet i ps2an till eyetoy. koppla in friidrott och du är garanterad en viktnedgång på 6 kilo under en kväll. plus att du skrattar så du storknar! super! var längesedan. :) roligast var dock när bilder på både emma och linda dyker upp i spelet eftersom de innehar en del världsrekord ;)

lägger upp några videos. skratta gärna. det gjorde jag! försök dessutom att inkludera singstar med dansmattan. shit!




eyetoy film kommer här. stackars jocce och björn!








puss på er!


wohiiii me!

jag vet att man inte ska skratta förrän man gått över bron (är det verkligen så klyschan e? tveksam!) eller något liknande, men nu tänker jag det. min gråmulna tankar över min svala ekonomi är över. i got a job! i alla fall för två månader (kanske en, men hoppas två)!!! okej, inget som ligger inom min utbildning, men ändå barnarbete. alltså JAG arbetar med barn, barnen arbetar inte FÖR mig, ja, om de inte kan hämta kaffe åt mig, men jag dricker ju inte, ja, så nu vet ni. ;)

de ringde idag och hörde om jag kunde tänka mig att vikariera på en förskola i någon månad eller två med start på måndag. yes sirrreee sa jag och tackade. är en montessorförskola som drivs av ett föräldrakooperativ. det du linda. allt man kan fasa. :P nej då. ska bli intressant. hoppas jag trivs bara. ska känna efter på måndag. men men. nog om det.

vicka på samma skola som igår i svenska och matte. gick i genom massa j-ljud och räknade sedan sekunder, litrar och centilitrar. riktigt kul! sedan ringde melinda och hörde om jag kunde träffas idag. ännu roligare. man blir lätt ensam här i storstan. så lite fika på 7/11, shopping och systembesök blev det. så ikväll ska ida bara luta sig tillbaka i soffan, låta männen stå i köket och låta sig väl smaka av köttbullar och en riktigt kall cider. mums.

imorgon blir det promenad. ska bli riktigt solgigt och ida vill till hagaparken. najs.

puss på er!

tolv timmar i sängen.

*mums* har precis gått upp efter nästan exakt tolv timmar i sängen. gick och la mig runt sex för att vila lite men det blev att sova istället. sååå skönt!

nu ska de jobbas.

gnällkärring.

när jag satt på bussen hem så började känslan smyga sig sakterliga på. den där känslan man inte borde känna om man är under 70 år. att man börjar förvandlas till en gnälltant. turligt nog så gnäller jag inte högt. utan bara i mitt huvud. 

det första jag började gnälla på inne i huvudet mitt var detta fenomen som ungdomarna i dagens samhälle har, nämligen att lyssna på musik i mobilen. jaha, tänker ni. det gör väl jag med. men jag tänker inte på ni som lyssnar i hörlurar, utan dessa ungdomar lyssnar i högtalare. överallt. i klassrum, på tunnelbanan, i bussen och på promenadvägen. det skrämmande är inte att de lyssnar utan vad de lyssnar på (fastän att inte få välja om man vill lyssna eller inte är jäkligt irreterande). som idag utanför skolan. där står ett par flickor i den uppskattade åldern av ca 9 år. i mobilen, genom högtalaren lyssnar de på den avskyvärda låten "alla som inte dansar är våldtäktsmän". 

om jag hade hört den för 2 år sedan då mitt liv såg liiiite annorlunda ut hade jag säkert gjort tummen upp. då lyssnade jag gladeligen på byz med hans sexlåtar och gangsterrap där de svär i varenda mening. men nu. att man ska bli utsatt för sånt.. 

aja.. nu börjat jag tappa tråden i skallen. är såååå trött. ska bara vara tråkig ikväll. kanske kan utveckla mina tankar mer senare. men bara kanske.

*zzzzz*

pensionsparande.

hello. okej. jag visste inte detta förrens för något år sedan, men det kan ju inte komma som någon större chock. på tv4 nyheterna tog de precis upp att kvinnor får mindre i pension fastän de har samma lön som männen. nähä? vem är hemma mest tror ni? får man pensionpengar då? för att få pension måste man arbeta. idag börjar det väl ändra på sig lite, men det är fortfarande kvinnor som är mer hemma med barn. detta leder till att de inte får lika hög pension.

jag tycker de män som arbetar medan frun är hemma med barn borde "betala" frun och sätta in pengar på dennes pensionkonto, eller helt enkelt vara hemma femtio/femtio. det kan skilja rejält mycket i pension (nästan en halv miljon), så befogat är det ju.

nu har jag fått skrivit av mig. ska sticka snart o jobba. ha de gött!

no blöjkoma för mig!

vet inte hur jag klarade av att slippa byta blöjor, men på något sätt så blev det bara så. ärligt talat så kände jag ingen bajslukt under hela dagen. men. som oerfaren så ser man väl inte alla smådetaljer som tyder på bajsblöja. aja. jag har haft det trevligt idag i alla fall. ingen unge som skrämdes av min uppsyn. najs. ;) alla var så snälla så fastän fröknarna inte var allt för talförda. av tre fröknar så stack två utan att säga hej då. tack för den. var först på slutet när avdelningarna slogs ihop som jag hitta någon att prata med. det visade sig att vi bodde i samma område. så nu har jag någon att heja på. så jag ser lite cool ut.

imorgon ska jag ut till älvsjö. ska till en skola bredvid ett slott. fränt. kanske jag stöter på någon hertigs barn eller något. :D

nu ska det mysas i soffan. ska se på "i am legend". sägs vara helt okej. hoppas på det!

puss på er!

jobbelijobb.

har jobbat så mycket att jobbet jag borde ringa och säga upp mig på inte hinns jobbas med. förstår ni?

egentligen har jag inte arbetat grymt mycket, men för mig, former student ida, så är 10 timmar på två dagar ganska mycket. eller lagom. eller perfekt. mer perfekt om man fått dubbel lön. men okej. jag ger mig.

har gått bra på fritids ialla fall. har byggt lego, ritat manga, vikt loppor, spelat spel och ätit massa snöpajer. och igår pratade jag till och med med kändispappan. götta! och ja syrran. det är ett jobb.

idag ska jag på förskola och arbeta med småbarn. detta betyder egentligen bara en sak i mina ögon. bajsblöjor! men men. jag måste tuktas. har jag kunnat byta blöjor på gamlingar så ska man väl klara av en och annan småtting. frågan är dock. vad gör man med småttingar. hur små är småttingar. 1-3 år? endel kan prata i alla fall har jag listat ut genom att tänka på pelle och david. aja. jag tror det blir kul i alla fall. har jag inte skrivit på några dagar så vet ni att jag ligger i blöjkoma. 

nu ska jag äta frulle och göra mig i ordning. oömma kläder (men ändå propra) och packa underställ. tänker inte lida som jag gjorde igår då jag ändå hade kläder på mig. *huttra*

ha de gött idag!

martin martin martin.




visst var det martin som först gissade rätt i min lilla kändistävling. Egentligen är det ingen överraskning, för vem är det som har kollen liksom. trodde jag skulle vara klurig, men icke. han måste ha tagit det på hassan direkt utan att googla. det kunde ju vart erik haag. men nej, han tog luuk!

martin och jag går way back, ända till året 2004 :P där träffades vi genom den eminenta högskolan dalarna och idrott a, men jag tror det inte var förrän idrott b om ens ped b som vi började umgås mer socialt. som till exempel den där filmkvällen med maraton från sju till sju. så många skratt, så lite sömn.

vill man skratta så ska man umgås med martin. han är en riktig entertainer som både kan spela instrument, sjunga och dansa. han är en riktigt påhiitig man som med sin intelligens kommer nå långt.

2005 började vi läsa engelska tillsammans och jag tror inte jag hade klarat det utan honom. grymt bra på engelska som han är så kan man alltid lita på att han säger de rätta sakerna.

året efter torde det vart började vi vår karriär tillsammans som den eminenta ledarduon för Young Gymmix. En gympatimme för barn med dans och rörelse som tema. det var många skratt, någon tår här och var och svett hemma i vardagsrummet då koreografier skulle göras. kommer aldrig att glömma.

Martin är en suverän människa som jah tycker alla borde lära känna. Han gör det han vill och gör det gärna ofta, typ spelar fotboll. fast nu kanske han inte hinner. Tycker alla borde gå in på hans blogg för att gratta han till segern!

Kram!

*hahahahaha*



*hihi* säkert jättegammal reklam, men ny för mig. tycker dock inte om räkost...:P

tävling.

kom på. den som gissar rätt på vilken kändispappa som jag menar i förgående inlägg får massa ära i min blogg. ska tillägna ett helt inlägg till denne... å anna... du vet ju redan.. så du får nog inte vara me, de blir lite fusk... :P

första ledtråden: Hassan har spelat roll i dennes liv...

sug på den ni!

starstruck.

så ringde dom ändå. tio i elva.

Poolen - "Hejsan, du ska jobba på fritids i eftermiddag från klockan 12. Det betyder att du bör sitta på en buss om 20 minuter."

´hade lagt tankarna om jobb på hyllan. men tydligen ringer dom när som helst under dagen. jag säger inte nej till jobb, men lite jobbigt blev det när jag inte hann käka lunch. det betyder att hittills idag har jag käkat två fullkornsmackor, ett glas mjölk, två mackor till mellis och två bananer. mycket saker men lite energi. så nu e jag lååååg. ska käka massa broccoli och pasta med korv. mums.

en kul grej var i alla fall när kändispappan kom och skulle hämta på fritids. som vanligt med kändisar så glor jag fruktansvärt mycket. så pass att kändisarna skulle uppfatta en som toker. vilket gjorde att jag försökte playa it cool. gick ganska bra. tror han inte tyckte jag glodde sååå mycket. undra bara om kändishustrun kommer imorgon då. iof en ingift sådan, men ändå. skulle vara coolt.

nu ska jag sammanfatta mera uppsats. blir nog klar denna vecka ändå. :D

puss på er!

the voice tv.

jobbet har inte ringt än. börjar känna mig lite fattig. eller rättare sagt jättefattig. vill jobba, kan jobba men får inge jobb. jävla skit.

men apropå titeln på inlägget. förstår inte hur tjejer/kvinnor kan vara så jäkla besatta av skor och väskor för tusentals kronor. finns det inte viktigare saker i världen? mat på bordet? pengar till räkningar? blir också lite less på all generalisering om kön. att det ena ska vara på det ena eller andra viset. kan man inte bara få vara sig själv utan begränsningar?

pratade med min chef på simmeriet igår som ska ha barn. en pojke. till. men hon hade en feminin pojke. hur kan man säga att man har en feminin pojke? bara för att han gillar att pilla med örhängen. han är en individ som gillar örhängen! inget mer. blir så less. hoppas jag kan förankra mina tankar om kön tills jag själv får barn.

det är också en konstig sak. jag är inte alls sugen på barn. men ändå innehåller min mobil en hel anteckningssida massa barnnamn. om jag lägger upp dom, lovar ni att inte sno då? zlatan har ju redan snott ett liksom. kommentera gärna, eller lägg till namn. vill ha mycket att välja på när det väl drar ihop sig;)

*tyrone*maximilian*aselea*leja*nikon*lobelia*tyko*malte*kornelia*kilian*
*gusten*ofelia*valdemar*ville*


alldeles för tidigt.

sitter och väntar på att jobbet ska ringa och säga om och vart jag ska jobba. det sämsta med sådana här pooler. aldrig garanterat med jobb. men, om inte, så har jag ju faktiskt en uppsats att ta itu med. vilket inte heller sitter helt fel. vill bara bli klar!

jag måste säga att jag inte fattar ett skit när det gäller min vikt och kropp. har vart hemma hos mor och far i en vecka. ätit det jag vill, dvs, två semlor, ostbågar och en tredjedels bakelse plus övrig mat, riktig husmanskost! gissa hur mycket jag gått upp? jag skulle själv ha trott minst två kilo, men nej. plus ett hekto. riktigt nöjd. :)

mitt mål denna vecka är promenader. minst tre längre promenader. får inte "träna" på grund av le operation (läs med fransk dialekt) men promenader passar ju utmärkt då! så kanske man ligger nere runt 90 prick i slutet av veckan. 

var till jocke igår och kolla på film tillsammans med björn. good luck chuck. riktigt komisk film. hur skulle ni känna er om alla ni legat med gifter er med den person de dejtar efter er, sedan träffar eran livskärlek och kommer på F**k! The next guy will be it. not me. the next guy. aja, se den och ni lär se hur pundig filmen är.

nej. nu får de ringa. hoppas på att få jobba som resurslärare eller på förskola idag. vill inte ha allt för stort ansvar idag. :P

puss på er!

opponering avklarad.

dock var jag den enda som inte direkt blev godkänd. *morr* men, jag hade inte skrivit någon sammanfattning eller abstract. måste även förenkla lite saker. har för ovana att skriva riktigt långa meningar. inte bra. ska. börja. skriva. kortare. jag. lovar. :P

nu ska fanken engelskan klaras av. ska skicka email imorgon. jävla grammatik.

funderar på att slopa simmet dessutom. vill jag verkligen vara upptagen varje helg i vår? tror inte det. om det är pengar jag oroar mig över så kommer jag ju inte tjäna mindre än jag redan gör på vikariepoolen. så. en lugn och skön vår ska jag ha. måste bara förklara detta för simföretaget. inte kul. men men. har ju inte skrivit något kontrakt än så.

nu ska jag återgå till matbordet. mamma, pappa och anna har snackat skit länge nog om mig. :P

puss på er!

nu har jag fått nog.

image67
image68
image69

nu vill jag åka hem och kramas. sådeså!

stöten. vilken pärla.

äntligen har jag kommit in på vännen lindas blogg. åh vilka minnen som dyker upp när man läser. Ja linda, jag kommer ihåg den där vallan! köp aldrig tejpvalla och speciellt inte till skidor som inte är era. och försök så gott ni kan att få bort vallan efter användning. man ska nog inte vänta i..hmm..va blir det, nästan tre år att ta bort det linda ;)

vilka minnen alltså. boendet med ole och pocka. deras gitarrspel och mys på kvällarna. elisabets trippande på nätterna till oles rum. våra nattliga snack om allt och inget. lekar och skoj med massa sprit. för idrottslärare kan dricka. jag lovar. vi är värst! hälsosamma my ass! :P

kommer aldrig glömma dom stunderna! kommer finnas i mitt hjärta tills jag dör. eller blir så pass senil att jag inte kommer ihåg mitt eget namn. :P

paramore.

okej. för vissa är detta nytt. för andra gammalt. för mig är det precis perfekt. grym tjej med grym röst och jäkligt coolt hår. skulle lätt kunna tänka mig ngt liknande. men nu gäller det att få bort allt svart först!



what not to wear.

har vart besatt av den serien eftersom jag tycker de ger så tänkvärda tips. några jag tagit till vara på är just det som jennifer skrivit om att accentuera sina bra features. i mitt fall är det nog bysten och midjan. min "svaga" områden är just min runda mage och armarna vilket gör att jag vill försöka trolla bort dessa. armar kan man dölja, men ni ska veta hur svårt det är att hitta snygga långärmade plagg! tycker jag i alla fall. har kollat lite på halens (hatar webbshooping då man inte kan prova något, men det är oftast där jag hittar snygga grejer) som ni gärna får kommentera på.


hittade denna och gillade hur man accentuerar midjan. långa ärmar för att skyla lite men dock är den lite genomskinlig vilket iof kan avhjälpas.


vet inte om jag gillar denna eller ej. tänkte dock på att draperingen kanske kan skyla magen lite eftersom tyget draperats lite just däröver.


hade gärna sett denna klänning i någon anna färg, men gillar både mönstret och att det satt ett skärp på den :P har alltid vart lite flickpojke i min klädsel men känner nu (speciellt när jag ska börja arbeta som lärare i både klassrum och idrottshall) att jag vill klä mig lite mer feminint.


denna gillade jag stark på grund av de vida armarna. passa nor både med leggings och jeans :)


letar också efter en jacka till sommaren i lagom material. denna var fin på bild, men på? ingen aning..

en sak till. vart handlar ni byxor? försöker hitta sköna byxor i valfritt material men med lite högre midja. de enda byxor jag hittar är tyvärr lite mormorsbyxor som inte är allt för snygga. förslag? drar typ 44-46 just nu kanske..

poliklinisk operation.

ni som är känsliga kan sluta läsa. tror dock inte detta inlägg blir alltför kräkframkallande.

så var man där då. dagen d. dagen man absolut inte sett framemot. dagen som jag och linda skrämt upp varandra i telefon om.

kom till motaggningen runt kvart över 7 för att skriva in mig. fick sedan komma in till en sköterska som förklarade hela ingreppet för mig. det de skulle göra var att ta bort cellförändringar på min livmodertapp med laser. mina tankar innan operationen hade varit att darth vader kommer in med sitt lasersvärd och med raspig röst talat till mig: "give me your livmodertapp"... så var det dock inte.. :P snälla sköterskan gav mig en hojt så jag blev riktigt avslappnad och riktigt riktigt trött. snarkade iväg i någon timme innan det var dags.

som vanligt är det ju inte skönt med instrumenten därnere. kommer ni ihåg den här grejen som pressade trät i träslöjden samman när man hade limmat.. tänk den fast tvärt om.. tvingar isär..*huu* och spruta på det.. inte skönt. men resten gick som en dans. de hade ett stort mikropskop som gjorde att jag kunde se vad de gjorde. de brände bort en bit stor som en liten champinjon. fränt. börjar känna mig som elin som tycker det är fränt med att sätta katetrar..;)

sedan var det bara att sova en stund till, få lite macka och choklad och gå hem. dock med förmaningen om inget samlag på 3-5 veckor (hellooooo!?) samt inget bad. kul. mitt nya jobb var simlärare.

fick också veta att jag blivit lönesatt hos min andra arbetsgivare. 140:-/timmen... för mig är det okej just nu.. men när examen kommer då ni!

lär komma mer senare idag! puss!

kt tunstall.

så läcker version! love it! vill bara dansa!









är det fresten bara jag som tycker amanda jensens låt låter hopklippt? typ som man satt ihop två låtar för varken den ena eller andra låten var alltför bra? maybe only me!

nämen vilket söt barn.

kom på en rolig anekdot apropå vikt.

när syrran först fick barn så var det jättekul att vara den stolta mostern (eller monstret som de kallar mig) som drog vagnen på stan. ända tills den gången vi gick till ica maxi och blev påhoppad i kön av helt främmande människa. anna (syrran alltså) hade gått för att hämta något då denna kvinna börjar kommentera det söta barnet jag hade. hon raljerade på om att det måste kännas underbart och så ända tills jag sa att jag enbart var moster. kvinnans ansikte stelna och jag riktigt såg att hon funderade. jag är inte så stor, trodde jag. ett gott skratt fick man i alla fall när syrran kom.

igår var vi till willys som ligger i samma område som mitt förra jobb, så många gamla kunder rör sig i området (och nej, mitt förra jobb var inte som kvartershoran :P) och samma sak där. jag kommer och drar på tuva med anna bredvid och känner blickarna bränna: "jaha, det är därför hon inte jobbar!". Lämpade över vagnen till anna direkt.

så roligt man kan ha!

tuvavideo.

liten tuva stjälper ofta stort lass...


uppsatserna utskrivna.

så har man skrivit ut den uppsats man ska opponera på. tror den är riktigt intressant. handlar om bedömning och hur det kan vara möjligt att samma uppsats kan få olika betyg trots de skriva betygskriterierna. ska börja läsa alldeles strax. vill bara blogga lite först.

idag hörde äntligen min simarbetsgivare av sig. trodde de hade dumpat mig eftersom jag inte hört av dem på två och en halv vecka. så idag ringde de och berätta att  på lördag har jag pass. va bra. jag är inte hemma på lördag. :P men dom får skylla sig själv. ska inte vara jag som ska behöva ringa dom och tjata. men det verkar som jag får några pass på lördagar, några på söndagar och eventuellt några på torsdagar. det sämsta med detta är ju att jag redan vet att jag är borta två av dessa 8 kursveckor. :( men det tänker jag vara. missar varken svenska skidspelen eller tuvas dop. jag är ju för fanken fadder! big responibility.

har umgått med systra mi idag också. och tuva så klart. dom sitter ihop. nästan i alla fall. tog lite picturas på en fabulösa lilla damen. har planerat olika tårtkombos också. olika fyllningar alltså. kanske blir att testa på fredag. men då lär jag träna innan ;)



söting va!

falun idag.

jag vill påminna alla människor därute att om ni åker tåg regelbundet, byt låtar på er ipod, köp en riktigt bra sidvändarbok och strunta i sudokun! byt helst också ressträcka för nya vyers skull. jag kan numera de exakta stopptiderna på arlanda, uppsala, sala, avesta/krylbo, hedemora, säter, borlänge och falun. vet exakt hur många meter det är mellan varje ko i hagen på vänster sida efter bron och att om man ska röka bör man helst passa på i hedemora för längsta rökpaus. :P

väl hemma hos kära mor och far fick jag träffa lilla tuva. sååååå stor hon har blivit. nu börjar man märka av drag av både den ena och andra personen. har sett einars öron, lundströms näsa och ja.. vad mer.. aja. skit it.

imorgon blir det läsa uppsatser och besök hos anna. har även blivit inspirerad av jennifersdiary att köpa ett stort bälte/skärp, så de kanske också ska glos på. lär ta ett tag med alla ombyggnationer i stan. spännande med massa nya affärer. snart behövs inte kupolen! stackars borlänge...*hehe*

fått lasagne och fruktsallad ikväll. ida är mätt i magen. skall passa på att ta många långa promenader här. är så fin stad!

puss på er!


falun nästa.

så var man färdigpackad och klar för att bege sig norröver imorgon runt kvart i tolv. falun är målet med både lasarettbesök (jävla cellförändringar i livmodertappen, akta er för de, då lasrar dom dig!) och opponering av c-uppsats. förhoppningsvis hinner man spendera lite tid med både syrran, tuva, mamma och pappa samt caroline. var längesedan man såg den tjejen. ska skrämma upp henne med idrottsminnen..*hehe*

håller på att ladda ipoden. har dock lyssnat sönder varenda låt jag har i datorn. så om ni därute har massa bra musiktips (gärna off-the-charts) så skriv. snälla! in desperate need of some good fucking music.

björn hotar med spö nu, så det är väl bäst att avbryta.

ha de bra på er alla! lär skriva och dokumentera om min vistelse, so hang on!

puss!

skönt ändå ut i fingertopparna!

har gått upp i veckan. hela ett hekto. *haha* men men. jag slösar inga tårar på det utan tar bara nya tag. så jag begav mig till gymmet! så skönt. 30 minuters träning på "gräshoppan". ingen aning vad det kallas egentligen, men man känner sig som en gräshoppa. observera dock att en bra träningsbehå är till stor fördel när man ska leka gräshoppa. *boink boink*  inte undra på att man inte är allt för perky *haha* men jag älskar dem ändå. mina bröst alltså :P

jag har ju satt som "mål" att gå ner 10 kilo. men. ja, det kommer ett men. om jag innan dess blivit fastare i fläsket så kanske jag ändrar mig. som jag alltid sagt. väger hellre 90 kilo med muskler än 70 kilo utan.

var det fresten någon som såg programmet minivuxna på femman? vad fanken har hänt egentligen? här är ett program som visar på att det enda som egentligen räknas är utsida och pengar. hur kan man säga till sitt barn att det inte är okej att vara fattig? är man fattig för att man vill vara fattig undrar jag då? blir man lyckligare av pengar? ska bli kul att se när dessa barn (okej, när de bli vuxna) sitter med 1 miljon på banken och är ensam så inihelvete.

som i filmen tillsammans; Hellre äta gröt tillsammans än oxfilé ensam.

singing bee my ass.

blir sur på mig själv. varför skicka jag inte in den där videon de ville ha. jag visste att jag skulle få sådana här känslor när programmet väl skulle börja gå. känns som om hanna hedlund hånar mig varje gång jag ser trailern för programmet i teve. "haha ida, titta vad du kunde vart med om".  f jo hanna. :P

ska i alla fall sjunga arslet av mig på söndag. då ska jag bevisa att jag skulle vart med!


fresten. kolla in denna blogg. gör hon inte söta tårtor och bakverk så säg?

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.914717

dinner!

jag har vart riktigt duktig. inte ätit godis på två veckor! var dock nära idag. åt två äggmackor till lunch vilket gjorde att jag efter tre timmar var hungrig som en varg. när ida blir hungrig så blir hon först sötsugen. massa sötsugen. så då googlar ida sig igenom hela internet och dreglar över tårtor och kladdkakor. sedan blir hon grinig. då vet man att man borde mata ida. det bästa är ju att ge henne mat direkt så hon lugnar ner sig och blir mätt. det som är mindre bäst är att dra med henne till ica för att handla. oj så mycket smaskens ida var sugen på. men. jag höll mig ändå!

så nu är ida jättemätt på två tortillas med mycket grönsaker och lite köttfärs och ost. jag o björn köpte varsin 33 cl cola zero. har inte druckit läsk på två veckor heller. men men. läskeblask är inte min favorit så det är lugnt. fast om man ser tillbaka så har det druckits några liter läsk i mina dagar. köper man hem en 1 1/2 liters läsk på kvällen så är den ju slut när man går och lägger sig. sitter man hos christian som köpt en fridge mate med cola så har man druckit en del. men. det gäller att göra allt med måtta. sådeså.

ska försöka skriva om roligare saker här snart!

annars kan ni ju kolla in tuvaliten.blogg.se ;)




LINDA!!!

idag fyller min underbara vän linda år! lärde känna henne under idrott a's början och vi bondade verkligen uppe i stöten. tillsammans med henne har jag upplevt både glädje och sorg och vill uppleva mycket mycket mer med henne! du är värd all lycka i världen och om du någonsin tvivlar på det så kommer jag och smäller till dig! :P

image55

puss på dig! present finns här i solna. finmiddag och utgång ingår! kom hit!



okej, vad lider jag av?

så har man fått den blunta sanningen. ja. eller. det beror ju på. så länge jag inte gått till en läkare och mätt mig på alla möjliga sätt så har jag ju inte egentligen fått någon titel.

image54

detta kändes ju inte så kul. men. om jag lider av fetma. vad gör då hälften av alla amerikaner? nu var jag väl lite dum. men. tycker inte jag är så stor. men det är inte kul. ännu en drivande kraft till ett hälsosammare liv. enligt viktklubb.se kan jag redan den 3dje juli ha gått ner 25 kilo med deras program. men jag ska göra själv. sådeså. tror jag. får se. utgår från detta.

10/1 - 90 kg á 167 cm. då vet ni. vikt är bara ett nummer. vikten är inte jag. sådeså. 

så ska vi se. den 3dje juli. återkommer med resultatet. :P

vill ha.

har tittat runt på massa fina saker under dagen. vill ha mycket. men har inga pengar. som tur är kanske?

hitta värsta söta tunikan på ellos.se



tänk om den fanns i grönt ;) men fin i denna färg också.

sedan väggdekorationer. åh, dessa väggdekorationer.



så snygga. den dagen jag skaffar bostadsrätt eller liknande då. då ska jag leka!



bara bröst eller inte.

sitter och väntar på ett samtal som jag inte tror kommer, för jag har nog glömt att anmäla mig...hmm..

men medan jag vänta så läser jag i diverse tidningar om dessa bröst som vill synas, men inte får synas i sveriges badhus. jag tillhör inte någon förening som förespråkar det ena eller det andra, men är diskussionen lite onödig?

badkläder har man väl först och främst för sanitet, alltså att de bakterier vi har där nere mindre enkelt kan plaska ner i vattnet och gifta sig med varandra. att skyla är bara sekundärt. men då är det ju denna fråga som måste besvaras.

vad är det med en kvinnas bröst som gör att man mste skyla dom? killar har också bröst, ska inte dessa också skylas? nej, dessa ska visas överallt, i badhuset, på stranden, i vissa fall på stan. men det är inte okej att visa kvinnorbröst. varför? det finns ingen biologisk förklaring, inte heller social utan allt är kulturellt. det som är kulturellt är dock bestämt av oss och vår omgivning. jämställdhet tack! lika möjligheter och skyldigheter för könen!

lasse stefanz.

herregud. okej att grammisgalan är till för all musik, men varför lasse stefans? om jag vill höra en nasasjungande äldre trummis då googlar jag på per-arnez eller något. dom kunde väl ha tagit dit någon annan. sven-ingvars vettja! in med sven-ingvars!

hittills är det gött i alla fall med både vinster av adam tensta och salem al fakir. må salem vinna allt!

sötsug.

måste bara få bläa lite. har gått bra nu i en och halv vecka. har inte ens tänkt på socker. men så idag. idag av alla dagar. då luktar det kladdkaka överallt. är lagom sötsugen. bort bort bort. har ätit bra. till och med ätit vettig lunch vilket inte brukar bli av när jag är hemma själv. men ändå. tur att man är så pass lat att man inte orkar gå till affärn eller ställa sig framför spisen och baka. :P

imorgon ska jag förhoppningsvis träna igen. gärna body pump. har dock precis blivit av med den största träningsvärk jag vart med om så sugen är man kanske inte riktigt. men röra på sig bör man, annars dör man!

tuvaliten.blogg.se

måste rekommendera min systerdotters blogg. riktigt duktig för att vara 4 månader. sköna iaktagelser av en fyra månaders bäjbi! så fin! gå in!

http://tuvaliten.blogg.se

är annars klar för opponering! måste öva mig på att känna mig nöjd över mina prestationer. känns mest som jaha. men herre gud. jag har faktiskt skrivit en hel C-uppsats själv. kom igen ida. ge dig själv cred!

in på systerdotters blogg nu!

finito?

e jag klar nu? ska jag skriva med? vrida och vända på en tanke till? jag orkar inte faktiskt. tror jag lämnar in den nu. resten får komma på opponeringen, som jag tror jag är klar för. annars borde de väl ha sagt till innan, eller? man vet aldrig.

har annars bara suttit vid datorn och teven idag. björnen är förtfarande sjuk så.

har dessutom pratat med syrran också. hon ska börja blogga om tuva. eller tuva om syrran. eller. ja. vi får se hur det blir. men ni måste läsa. kommer bli ascoolt!

har försöka designa om bloggen också. och lindas också, men jag får in till headern på hennes. sorry. kanske måste byta stilmall för det. ingen aning. man borde vara ett geni.

hoppas de ringer från poolen idag. så jag vet vart jag ska jobba imorgon. förhoppningsvis med yngre barn. det hade vart skoj. annars ringer de och väcker mig imorgon. shit. upp tidigt. men det brukar fungera ändå!

nu ska jag. ja. göra något annat. borde gymma men orkar inte gå själv. får väl annars försöka övertala en björn till ett träningspass i sovrummet. *hehe*

herrå!

hjälp mig!

finns det ingen snäll själ därute som skulle kunna ta sig an min uppsats ikväll, läsa igenom resultatet och komma med lite förslag till diskussion?

sitter helt fast och imorgon skall allt vara inne och klart. känner mig superstressad och inte alls nöjd med någonting! ring mig eller mejla. please!


björnen är sjuk.

björn är hemma och är sjuk idag. hoppas han kan se till att jag arbetar. borde skicka in dikussionen till min handledare, men han lär väl knappast ha tid att titta igenom den tills i morgon. eller? hoppas.

världen e liten.

så har man vart på ännu ett möte om jobb. men när får jag börja arbeta!? vill inte plugga mer! är så grymt less. men men. jag har ju jobb om jag vill...verkar dock som jag kan kamma hem lite mer pengar på denna pool än den andra vilket känns gött! 121 spänn i timmen fick jag ju på tallbacka så mindre än så känns det inte som jag ska. tackar säger jag i sådana fall!

roligast idag var när jag klev in i lokalen och direkt såg en tjej från falun som är ett år yngre än mig. visade sig t o m att hon gått humanvetarprogrammet året under mig. världen är liten. så nu har jag en ny sara i mobilen. fränt fränt.

outsiders. shit. sopätare. gillar tänket för fanken va vi konsumerar, men skulle aldrig i mitt liv bege mig ut i sopen själv efter mat. *huuu*

nu ska jag sussa!

puss!

dool.

herregud. börja aldrig titta på days of our lives. ni bli bara irriterade. kom fram till saken någon gång!

året i bilder.

det märks att man själv inte innehaft en kamera under årets gång. men jag tänkte ändå lägga upp mitt år i bilder. allt från exkursioner till kårinvigningar och luleåresor. håll till godo.


bajs.

så trodde man att man hittat felet på varför bilderna inte kan förstoras. men hell no. så nu har jag suttit i en kvart och pysslat till ingen nytta. aja. nu läggare jag ner den tanken. nu ska det ätas frukost.

fresten -2,4 på vågen ;)

ikväll är det möte på en vikariepool inne i stan. ska checka läget. om det betyder mer pengar och lika mycket jobb, lätt att jag hoppar på!

puss!

picturas.

laddar upp lite bilder från falun, julafton och nyår. spännande. njae. det får ni tycka.










kan man ser med förstörd ut, både före och efter nollslaget. :P

nu ska jag käka! ha de gött alla där ute!

grymt.

grym träningsvärk i benen idag. försöker intala mig att det är götta men, njae.. något som annat är götta är Charlotte Kalla! shit vilken tjej att åka!

nu ska jag ut i promenadspåret för en liten uppmjukande prommis. förhoppningsvis. :P

kycklingcurrypaj ikväll. mums! loosing wheight tastes good! ;)

puss på er!

hemma.

så länge blev man borta. vad är det med killar och tevespel. speciellt sådana dära "nu-ska-vi-döda-järnet"-spel. shit. fyra kontroller och fem personer betyder att det är en person för mycket. och när personen ifråga inte gillar pang pang så. ja. då blir det lätt lite småtråkigt. så nu sitter jag här hemma. själv. med två kvistar som lyser (!) och zappar mellan kanalerna. inte mycket att titta på. längtar till skidorna i morgon istället. najs. kalla vinner. sådeså.

nu ska jag kolla bloggar.

puss!

aj.

shit. nu var body pumpen avklarad men om jag hade fått valet att efter uppvärmningen amputera mina ben vid höften hade jag haft massa träning kvar. jag vet inte hur ni gör när ni ska träna gluteus och quadriceps, men jag verkar enbart träna hamstringsens... alltså när man sakta böjer bena och går upp. framsida lår jobbar ju lite men främst är det väl gluteus som arbetar för att sträcka i höften? eller? blir nog att ta fram wirhed och läsa på lite.

idag har jag namnsdag :) systeryster anna ringde i morse, sedan mamma och mormor. najs. inte för att jag firar namnsdagar, men ändå. ska göra efterrätt till min ära ikväll ändå. såå lite firande blir det. ska göra peach melba. typ persikor, hallon och maräng. direkt från vv's receptbok. så sååå dåligt är det inte. och efter detta passet så är jag värd.

ska till christian snart och se på när killarna spelar tevespel. ska allt knycka en kontroll!

puss på er!

fresten, e lite nyfniken på vilka det egentligen är som läser bloggen. hejsa gärna! puss!

trixat.

så. nu har jag trixat klart och slösat med ca 1 timmes diskussionsskrivande. jag är såååå duktig! blev nöjd i alla fall. och det är det som räknas!

har tagit tag i mitt liv igen. elle rättare sagt allt som handlar om vikt, hälsa och att må bra. jag och björn har bestämt oss för att komma i riktigt fina kläder i sommar. jag har tänkt tillbaka på hur jag gjorde förra gången och kommit ihåg att det som skiljer mitt liv då från nu är jag själv. då bodde jag ensam och behövde bara tänka på mig själv och enbart mig. speciellt när det handlade om distrubuerandet av tiden. ville jag gå ut på en prommis klockan sju så gjorde jag det. men nu? nu känns det som jag anspassar mig till björn. inget dåligt med det. men jag är jag. jag är inte björn. tror jag lätt gör så i förhållanden. slutar tänka på vad jag vill. och så får det ju inte gå till. jag vill må bra och det är enbart jag som kan göra något åt det. sådeså. om jag vill gå på body pump klockan 17 när björn kommer hem så ska jag ju gå. inte hoppa över det bara för att det är schysstast att vänta in björn. som sagt. det är bara jag som kan ta tag i det.

så nu har jag det. jag har inte förbjudit något för sånt tror jag inte på. man ska få äta allt! men man kan äta mindre. är maten verkligen godare för att man äter en portion till? man kan ta en portion till om man är hungrig men inte annars. blir godiset godare bara för att du köper ett halvt kilo istället för 1 hekto? och varför ta av alla sorter när du inte gillar allt? ät bara det du tycker är gott.

så nu står man här med förväntningarna att man i sommar kommer in i en riktigt fin klänning, riktigt snygga bad ass-shorts och att man kan köpa en riktigt snygg bikini. har inte satt något viktmål men ca 1-2 kilo i månaden får gärna försvinna..:P sakta men säkert är bättre än fort och riskabelt. livsstilsförändring tar tid. för jag vill inte gå ner i vikt om jag ändå går upp i vikt när jag börjar äta "normalt" igen. what's the point? har läst massa bloggar där folk går på de mest otroliga dieterna. shit alltså. vem kan leva på nutrilett i flera veckor?

vill kunna jogga råstasjön runt i sommar. en sträcka på kanske 2-3 km vilket inte låter mycket men med tanke på att jag nog aldrig sprungit mer än, ja 4 km kanske (då jag var som mest tränad) så är det ett lagomt mål tror jag. så nu mina vänner. nu ska ni få höra..:P stackare. men jag måste skriva om det. om jag bara håller tyst om det så lär jag ju sitta med chipsen i knät redan i kväll (njae, så farligt e det inte). men bättre att fler vet så de kan pusha. både mig och björn.

tack för att jag fick skriva av mig. puss på er.

segt.

så seeegt det kan gå då. uppsatsen ska vara inne och klar på onsdag i nästa vecka och min diskussion är knappt påbörjad. hittar ingen ingång och inspiration till att diskutera något alls. sedan har jag börjar fundera över om jag egentligen ens ställt bra intervjufrågor och fått fram det jag "ville" få fram. jag förstår hur ni kände er förra året. var glada att ni gjorde det i par!

i morgon blir det tidig uppgång så jag kan klara av en del arbete innan all teve börjar. för när klockan väl har slagit 13 så är jag fast. jag är för lättdistraherad.

aja. let's do somethin' about it. sådeså.

puss.

gott.

såå, grattis på oss alla för det nya året. att vi överlevde. shit alltså. :P

hade ett riktigt fint nyår med finmiddag och massa gott sällskap. fast fanken va kallt det var! stod inne och kolla ut på alla fyverkerier istället. kom ihåg att alltid ta med extra byxa, tröja, jacka och mössa när ni ska se på fyverkeriena. och när ni ska ta kort på varandra kom alltid ihåg att i förväg bestämma om ni ska ta bild i färg eller SEEEEEEPIAAA... herregud så jag skratta. tyvärr inte åt några jag kände så det kan ha sett och låtit lite oförskämt. men när man ser två uppklädda översminkade tjejer som ska vara med på bild (som dessutom ska upp på blogg) och som plutandes med munnarna med den bredaste stockholmskan skriker SEEEEEPIIIIAAAAA så kan man inte annat än garva.

man kan heller inte sluta skratta åt minnet när ida ska krångla sig in på toa bland alla människor och två gånger slår själva dörrkanten i huvudet varav jocke bara kollar på en och man vet vad som komma skall... har aldrig försvunnit så snabbt in på toa. och då hade ida bara druckit 2 cider. tjejer. fattar ni hur totalt jag grävt ner mig. jag är på stöten-nivå liksom. en cider sen tjolahoo. Carro kom ihåg det nu när du ska på skidutbildning. var försiktig med spriten den dagen ni vart ute heeela dagen. det räcker med en. sen är du släckt. :P

vill få upp lite bilder här snart. ska fixa. sådeså.

puss på er!



har inte björn de goaste kompisarna måste jag bara tillägga. jocce ringde nyss och var på k-rauta där han hittat sådana dära kvistar med ljus i som jag vill ha. 75% rabatt!!! tjena, baj mii tooo säger jag bara. :P snällt. tackar så mycket! må kvinnlig fägring komma till dig..:P



RSS 2.0