psykofarmaka.

första gången jag hörde det ordet var i femman eller sexan då vi skulle ha glosor på ord vi inte visste betydelsen av. kalle kommer jag ihåg, valde ordet psykofarmaka. psykofarmaka är alltså medicin som riktar in sig på psyket.

placebo var ett band som introducerades för mig också i ungefär denna årskurs. det var ett slags indie-punk-electro-band (jag kan dock ha fel) som var lagom dystra. placebo är ju annars ett ord för verkningslösmedicin som använts i forskningsyfte och det är här detta inlägg vill ta vid...

jag har handlat MittVal Kvinna i ett desperat försök att utröna om jag blir någe piggare eller mår någe bättre. detta kan både vara ett psykofarmaka eller placebo, men jag ska ge det ett försök... snyggt försök till att "knyta ihop påsen" va?! :P

ska dra till kista nu och tjecka läget!
puss!

hihi.

min rädsla för att spendera pengar har försvunnit. sitter här och bloggar i min nya klänning, strumpbyxor och inköpta väska. :) har hittat ett par skor som ska inhandlas och ett par jeans. sedan är det bara en svart vårjacka som behövs!

tänk.

tänk vad man kan längta efter något, men när väl man har det så blir man liksom nollställd och till och med lite rädd.

så här står jag med min lön som är så efterlängtad, men vågar jag spendera? borde jag spendera? måste man spendera? vi får se hur det går...

jobbet kallar, blir stängning idag och sedan raka vägen hem till gymmet. här ska de lyftas skrot *hulkenpose*

puss på er!

fy!

fy, fy, fy! är såååå godissugen. eller sötsugen rättare sagt. björn är på likadant humör. tur att man är för lat för att gå ut och handla. och tur att vi inte har något mjöl hemma. för annars hade det blivit bakat av. ännu mer tur att björn inte vill göra chokladbollar. för vi har bara fullkornshavregryn hemma. jag skulle lätt kunna strunta i det. men jag tänker gå på björns linje...tror jag..:P

håll tummarna för mig!

grrr.

blir otroligt irriterad på att verkligen fatta nada när det kommer till mobiler och mobilabonnemang. har snöat in mig på en mobil, nämligen sony ericssons w890i, som verkar bra och frän på alla sätt. mobil är en av sakerna jag lovat mig själv att få uppdatera när jag väl fått fast inkomst! men så kommer man till den där grejen som kallas abonnemang.

har haft kontantkort ända sedan jag själv började pröjsa för min egen telefon och det har väl funkat bra, ända tills pengarna tagit slut. därför är jag just nu inne på abonnemang. fast samtidigt ska jag, teoretiskt sätt, kunna ladda mobilen med minst 500:- varje månad. så pengarna bör ju inte ta slut. men i alla fall (gud vad jag pladdrar). nu kommer jag i alla fall till mitt lilla problem som jag inte fattar.

på telenor kan jag få abonnemanget för 299:-/månad, bindningstid 24 månader, för 0:-. jag behöver alltså inte "betala" för själva telefonen. jag kan dock välja att binda mobilen i 18 månader och betala 850:- för själva mobilen.

på halebop får jag abonnemanget för 249:-/månad, bindningstid 24 månader, men måste då betala drygt 2200:- för själva telefonen. och här kommer det jag inte fattar. det står då att jag enbart ska betala 93:-/månaden... men för vadå?

jag känner mig lika borta som dom där människorna i lost. lost lost lost lost lost lost lost. så känner jag mig.

någon som kan bringa klarhet eller helt enkelt få mig på bättre tankar och skippa abonnemanget helt!??

puss!



slut.

så. nu är dom utästa. trilogin om mikael blomkvist och lisbeth sahlander av stieg larsson. riktigt goa böcker som jag kan rekommendera. gött med böcker på runt 700 sidor styck som kan engagera en så. tyvärr dog larsson 2005 tror jag så fler böcker blir det inte. men ibland kanske det är bäst så. inte att författare dör, utan att man slutar i god tid. men jag säger ändå: LÄS DOM!!!

image132image133image134

jadu.

jag hoppas innerligt att när jag väl tagit mina sista 4 poäng i engelskan att jag kan få mina engelskaelever att producera lite bättre engelska än detta. men kul är det!

fresten.

ska iväg på kryssning den 5-6 april. kryssningstankar drar mig tillbaka till the kryssning of all times när jag, linda och emma drog iväg med erik, kosken,joel och flood på cinderella. shit alltså. förlora tjuggan och fick lov att klunsa med pensionärerna ombord. flickorna blev typ överfallna av äckel. sängar delades och hjärtan brast itu. men viktigast av allt, dansmattan introducerades i våra liv. tjejer, har ni bilder från kryssningen, skicka dom till mig! fanken va gött vi haft! saknar er fruktansvärt mycket! kom till mig!

puss!

image131+ida=sant (även fast det är en slembåt:P)

påsk.

varför varför varför? i denna stund förbannar jag mig över att jag inte gick med i missXL´s inte äta godiskampanj. hade nog mått tusen procent bättre. men. från och med nu så är jag tillbaka till vardagen där godis inte existerar.

måste höra om ni där ute har några tips mot trötthet och brist på energi? hur brukar ni göra när ni under perioder känner er helt håglösa?

motion ska ju vara bra så det ska införas på schemat så fort min förkylning lagt sig. vitamintllskott, någon som vet något om detta? tjejer har ju ofta brist på järn m.m. någon som upplevt mer energi med vitaminer? sova gör jag annars, så detta bör inte vara skurken. ideas, ideas, ideas!? mat som ger mer energi? någon som ser på anna skipper och har kunskap? gör allt för att komma ur denna lunk av energilöshet!

image130

raw.

*woho*

har bokat biljetter till Raw Comedy Club den 19 april. ska få se björn gustafsson (melodifestivalen 08 och parlamentet)!!! fanken va sköj! 150 spänn och det är det fanken värt. även özz nüjen, mårten andersson och spencer någonting ska uppträda. om dom inte kan få mig och skratta så vet jag inte vad. HÄNGER NI MED ELLER?

puss!

äntligen.

nu är "alla" bilder uppe under inlägget dopad. bara så ni vet!

idag ska det vara påskmaskerad på förskolan. jag har fixat fram lite lekar åt dem, får se om vi hinner. så ska det bli äggjakt och pyssel också. samt hej-då-party för ett syskonpar ska sluta *gråta* men men.

ska väl käka lite frukost så jag orkar med hela dagen!
puss!

fel.

verkar inte gå så bra för mig och uppladdningen av bilder. får lägga upp mera någon dag då datorn vill vara med på noterna.

måste ändock berätta för er om pendeltågen i stockholm. finns nog inget annat ställe där man under en resa kan uppleva både skratt och gråt.

när jag åkte hem från jobbet idag kom en kille i 30-årsåldern och dela ut små flygblad där det stod att han ville ha hjälp med pengar åt sina två barn och så vidare. han hade så klart bild på dessa barn och bilden var inte någon man blev superglad av att se. har stött på sådana här personer förut som samlar pengar på pendeln och varje gång är det lika sorgligt att känna cynismen växa i kroppen. första tanken var att om man har råd att skriva ut sådana flygblad så borde man kunna försörja sig litegrann. men samtidigt så.. ja.. ibland är det inte så lätt.

efter att denne man gått förbi som börjar två killar snacka bredvid mig. ena killen ska på träning och har köpt en risifrutti, men glömt sked så klart. så vad ska man använda som sked då undrar han. kompisen kom med de allra mest fantasirika förslag. en peng kanske? killen lyser upp ända tills han kommer på att det kanske inte är så hygieniskt. busskortet då? ja kompis. bright... NOT! slutligen kom den briljanta idén att stoppa näsan i risifruttin för att sedan med hjälp av tungan slicka av fruttin. killen replikerar att han inte har sådan lång tunga.. kanske inte låter så kul här, men fanken va jag höll på att brista ut i skratt. som tur var hann jag kliva av innan det gick för långt...

pendeln. helvete och himmel!

dopad.

så har tuva gått och blivit dopad som det så sött kallades efteråt. och jag har gått och bilvit fadder. synd bara att jag höll på att garva när prällen läste upp vad man som fadder skulle göra. men men. jag ska göra mitt bästa.

själva dopakten gick suveränt! hon gnällde bara lite i slutet. säkert när den bästa smaken på banden som satt fast i dopklänningen försvann. farmors brudslöja har blivit dopklänning och bärts av ja, bland annat mig och förhoppningsvis många fler. riktigt vacker klänning.

efter dopet samlades vi "ungdomar" hemma hos anna och micke för lite melodifestival och käk. var riktigt kul och träffa kusinerna mina! båda två såg ut som värsta fotomodellerna. shit. måste också fixa till mig snart. kolla på håret så förstår ni varför;)

lägger upp lite bilder också! e lite roligare så! :P



dikt.

har bestämt vilken dikt jag ska läsa imorgon. tycker den dock är lite kort. skulle vilja säga något mer i stil med det som redan står. någon som har några förslag till förlängning?

Jag önskar dig inte guld Tuva
ej heller pengar och makt
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå
Jag önskar dig vänner i ett rikligt mått
och vänner att lita på

gillar dikten skarpt!
hoppas ni får en grymt bra helg, speciellt alla som ska till Backe för att röja! Linda & Carro(?) passa på att fly jobb pch plugg!

puss!


footloose.

så har man satt den musikalen. :) den var go och bra. riktigt duktiga sångare och sångerskor. men vilka usla textöversättare. :P hur kan man översätta "she's a maniac on the floor" till *hon är varm och fin som en eld"? jaja. det enda som var synd  var att anna salhen var sjuk, men hennes stand in gjorde ett grymt jobb!

image107


ringde till linda i pausen och fick höra hur hon sliter. låter superjobbigt! vi båda jobbar inom förskolan men just nu är det skilda världar för oss. får hoppas att det kommer fram massor av bra förslag på erat möte och att ni kan lösa det med tiderna. man ska jobba för att kunna leva, inte leva för att kunna jobba! tänker på dig linda! det kommer att fixa sig!


imorgon drar jag till falun. dop på lördag! ska läsa dikt och bära på något annat. ska bli riktigt gött! sedan e ju storasyster med barn här plus att kusinerna kommer. kan inte bli annat än en rolig helg!


puss på er så hörs vi!

275:-

denna summa är det jag har kvar denna månad. längtar så förbannat på den 25e. är så less på att leva som student. och då är jag inte ens student längre. har inte vart student på två månader. har levt på 6000:- de senaste två månaderna. förhoppningsvis är det sista gången jag är så fattig. hatar det.

så. hur överlever man på 275:- under 15 dagar? (antar att man inte får lön före påsk?) med tanke på att minst hälften lär försvinna imorgon då jag ska ut och käka med systra mi. känns inte riktigt försvarbart, men jag har lovat mig själv och björn att betala av på hans kreditkort nästa månad.

aja. efter regn kommer solsken och solsken är bekrätat och väntat den 25!

puss!

what to do?

what to do on a feberday? vettefanken om jag har feber eller inte, känner mig sådär. vill nog mest gå till jobbet imorgon mest för att det är så tråkigt att vara hemma. samtidigt känner jag mig inte så pass frisk att jag lätt skulle fixa en dag på förskolan. ska googla lite feberfakta.

funderar på att promenera en sväng. bara för att komma ut och få lite luft. känner mig instängd och tung i huvudet.

kan tipsa er att se derailed om ni inte sett den. helt okej med funkiga svängar.

over and out, twist and shout!

2 timmar senare.

så är jag hemma igen. blev bortschasad så fort anna kom, och tur var väl det. hela turen till jobbet var helsnurrig. höll på att tappa saker, reagera långsamt och kände mig allmänt svettig. så nu ska jag kurera mig i soffan. ska jobba i morgon. det är mitt mål! får vara glad för att karensdagen är borta på mitt jobb. pust.

burning up.

jaha. känner mig inte särskilt peppad att dra till jobbet. skulle ha börjat kvart över åtta, men får lov att öppna istället då öppnaren är sjuk. sedan är stängaren också sjuk. och nu är nog även jag sjuk. har feber. måste dock dra till jobbet och öppna, sedan får man väl knapra panodil hela dagen. lär ju inte kunna gå hem. huvva. i will be strong.

*pust*

no more drama.

eller rättare sagt ganska mycket. med tanke på hur lite drama jag har i mitt liv så har jag spenderat åtskilliga timmar framför burken i x antal år, letandes, efter bra drama. det enda som riktigt fastnat är laguna beach och nu också the hills. jag vet. det är fjortisvarning. men ibland är det bara gött att kunna skratta åt andra bekymmer. så nu kommer det. emma! kolla länken. du är den enda som vet vad jag snackar om. the hills season 3 har ju börjat på mtv nu. men jag har snart sett hela säsongen på webben. look out!

image106

skillnad/liknad?

johan påpeka en viss likhet mellan dessa tv figurer. helt riktigt tycker jag. :P

=

va tycks?

need I say more?

image103

uschligt.

vad besviken jag blev när jag skulle titta på sanna kallurs semifinal och såg att hon inte skulle starta. dock är jag nog inte ens i närheten av vad hon själv känner nu. supertråkigt! hon var värd ett försök till medalj. förhoppningsvis betyder detta, tillsammans med medaljmissen i somras, att hon nästan bärgat guldet i Peking istället. man kan hoppas.

håller på att baka. ska få besök. kokostoscakaka. lät väl gott? hoppas det!
puss på er!

kläder till vår/sommar!

ja
g lär handla saker på hm i vår. hittat massa fina saker!


sådär marint som de ska vara!


hela outfiten är riktigt skön.


jag vet att randigt gör dig större på bredden, men fanken så snyggt det är:P


alla klänningar jag hittar är dock svarta. men man kan alltid hotta upp med färg ändå!


fin tunika, men kanske lite väl stor? ska kolla upp det! :P


snajdig svart klänning. igen. :P

sådan fönstershopping fick det bli idag. najs!

...

blev inge museum idag. malin ligger hemma med feber. kanske lika bra det med tanke på hur hängig hon varit i veckan. få ut ALLA bacillusker nu!

så det blev att traska ner till gymmet. körde samma muskelgrupper men andra övningar. känns som om det är en ganska bra taktik. får med mig lite mer småmuskler och fler nervtrådar stimuleras. så till sommaren ser jag nog ut som hulken. eller så kan jag helt enkelt gå med linne och se lite snyggare ut än jag brukar ;) för det är ju inget fel på mig nu. sådeså.

har vart till solna centrum också och inhandlat lite lax. ska bli det till lunch. mums!

kom ihåg sanna kallur ikväll! hon ska ta vm-guld!
puss!

vad är felet?

okej. klockan är innan nio en lördagsmorgon och ida är uppe. shit alltså. måste ha hänt något riktigt allvarligt? men ack nej. fast jag väckte mig själv på ett riktigt bra sätt. mer får ni inte veta *blink*

idag ska det vara ljuvligt väder (förhoppningsvis) för ida ska in till staden med sin arbetskamrat malin och kolla på konstutställning. andy warhol. najs. hoppas det blir kul. är också grymt sugen att fönstershoppa lite, men vi får se. moderna museet först. sedan shopping.

funderar på att ta en najs snabb frukost och dra till gymmet innan i alla fall. gött å ha de avklarat! då känns dagen lite bättre. känns redan som jag fått fastare armar, men så kan det ju även vara lite lagom träningsvärk i triceps också. jag väljer dock att tro på det första alternativet. "tåjt låjk a tåjger" (austin powers, goldmember)

puss på er! skriver mer ikväll!

bokat.

yes syster yster från luleå. bordet är bokat på hard rock, men är själv lite fundersam över tidsramen. jag menar. om man väl tagit sig tid (och pengar...*huuu*) att gå på ett annat ställe än gyllene måsen så vill man ta sig tid. bordet är bokat till halv sex. jag slutar kvart över fyra. footloose börjar halv åtta. om någon vänlig själv kan göra ett tidsschema ;) åt mig med dessa tider och transport så är det gulligt! * obs skämt obs *

bara en vecka kvar innan jag ska till falun. längtar så!

puss på er!

pust.

har vart på gymmet för första gången på x antal veckor. körde bicep, tricep, axlar, rygg och mage. så imorgon lär man vara riktigt kry! :P

käkar grillad kyckling med vitlökssås. mums. och film. med björn så klart. mums igen!

aja. ha de gött! snabblogg det här! 
puss!

en till bara.

måste bara undra om någon som råkar läsa denna blogg har vart bort till balkongbutiken i sickla köpkvarter? har grymt höga förväntningar på den butiken som SKA besökas så fort jag håvat in min hårt förtjänta cash i slutet av mars. hittar inga ställen annars som redan har lite balkonggrejer till salu. vill vill vill fixa. det är ju faktiskt mitt rum :P

vad hände?

igår och gårdagen före det har jag suttit vid en husvägg och tyckt jag haft världens glassigaste jobb. så skönt med vår! men idag? vad har hänt? helt vitt på marken! men, 8 plus grader ute. hmm. lär ju inte vara vitt länge till, men slask. det ni. slask är stockholm lika med sant. herregud.

ska försöka konstruera en egen övning idag, en kulturövning. bubbeltavlor. riktigt skoj! vet att ett barn lär nappa i alla fall, pysseldrottningen själv som tyckte jag var mellanfin igår när jag kom med lockigt hår till jobbet. barn är som sagt ärliga, men HÄRLIGA!

puss på er!

snaskigt.

vill skriva något riktigt snaskigt nu när jag har tid (hemma och är sjuk), men vad händer? ingenting!

har kollat runt lite på olika bloggar. försökt leta på vad jag kan göra med mitt fina hår. just nu har det cirka 7 olika skiftningar. allt från mitt naturliga röda till mitt inte så naturliga svarta. funderar på allt från att bleka hela skiten och färga om till att göra slingor för att bara ljusa upp det lite. det slutar nog med att jag låter det vara. men jag vill/orkar inte!


omröstning. vilken färg ska jag ha?

har annars suttit och läst missXL's blogg. en tjej som verkar vara på god väg emot sina mål. vilka också ha ett sådant driv. fastän hon ibland går ut å dansar så kommer hon ändå iväg på sina pass. och jag tror det är som du säger miss, jag borde hitta något nytt! men vad? ska dock inte sitta och mopa utan göra något åt det! ska prova booooooooty express imorron. låter det inte fab?

har läst klart stieg larssons anda bok om mikael "kalle" blomkvist och lisbet salander. fruktansvärt goa böcker. passa på att köp på rean! 99:- styck!

puss på er!


rajtan.

tajtan i min mage. vettefanken va jag åkt på. betedde mig som en gasballong igårkväll hemma hos jocce. björn och jag drog dit för att tjecka mello. tur att grabbarna gillar "kvinnliga" tjejer. herregud! aja. vet inte om ämnet bubbelmage går hem hos er där ute. men nu vet ni hur eländigt jag har det. och som om det inte var nog som kom febern smygandes inatt också. så det blir att ta de lugnt idag och i morgon. syrran verkar också åkt på något. kanske är telepatin som agerar igen?

vill vill vill köpa nya sommarkläder! och förhopppningsvis sitter dessa lite bättre än förra året. ska köpa snygga funktionella kläder så man kan vara stylish även på jobbet med ungarna. längtar till lönen!

nu ska jag dra en repa med dvd'n. fått låna en woddy allen-film av grannen. scoop. verkar strange men bra! :P

puss på er! åk inte på baciller, inge kul!

skön kommentar.


Globala bekymmer

Tåg mot Södertälje C

Kille 1 ~18: Jag hade det sämsta sexet igår...
Kille 2 ~18: Va?
Kille 1: Ja, det var som att vifta med en limpa i Globen.

(tjuvlyssnat.se)


motivation.

jag behöver motivation. motivation att ta tag i träningen. känner mig totalt nollställd när det gäller träning. kan ha med min trötthet som kommer efter jobbet. men innan jobbet hinner jag inte. skulle vilja komma iväg på typ pump minst en gång i veckan, men det känns som en omöjlighet.

kanske är det att jag inte har några riktiga mål med träningen som gör att jag inte känner mig överväldigt pigg på idén? vill bli fastare i kroppen, det enda jag vet, har aldrig varit duktig på att jobba emot mål...

några som har sköna motivationtips? eller tips på hur man får igång glädjen till träning igen?

puss på er! nu ska pysslas!

RSS 2.0