trött hund.

idag har jag en trött hund. han sov till 9 i morse och längre hade han kunnat sova om det inte hade vart för att björn skulle bort. har gått ut med honom 1 gång på en lite längre runda, men ändå inte superlång. men nu sussar han sött på balkongen liksom han gjort de senaste timmarna. tror han börjar bli snuvig för han fnyser å fnyser. något är det i alla fall!

igår var jag barnvakt. gick bra som vanligt! :P hon är inte svår att underhålla om man säger så. speciellt inte om det finns en nikon hemma. dom skulle kunna leka hela dagen om dom fick! men det fick dom inte...:P vi gick till fjärilshuset och kollade runt lite. 3 fjärilar såg vi. *wow* men vi fick i alla fall klappa fisk!

annars då?

längtar lite smått till semestern. vill åka till falun. och till öland. å luleå. men det verkar inte få plats. :( men vi syns nog på något annat sätt ;)

har hittat en perfekt 25-årspresent till systeryster! tyvärr så fyller hon år om ett halv år. men det verkar som om hon kommer få den i förskott! en kurs blir det. men i vad? *hehe*

nu ska jag checka in bilderna från igår! ha det bra!

gårdagens valpkurs.

gick riktigt bra på valpkursen! är så stolt över Nikon!

vi fick öva på U-sväng (att få hunden vid sin sida), träna på att gå fot (eller i alla fall hålla sig nära) och sedan visa vad vi lärt oss. ledarna verkar tycka Nikon följer bra men att jag må vara ännu mer uppmärksam på hans signaler. å hur lätt är det egentligen! men men. det blir bättre å bättre dag för dag!

frågade även om klickerkurs till hösten, men ledaren sa att vi skulle kunna sätta igång med en minikurs redan efter valpkursens slut :D i sådana fall blir det jag och en till - en liten svart lurvboll som ska bli sök/spår/arbetshund... lite olika förutsättningar och målsättningar kanske, men det ska bli superkul att lära mig klicka in Nikon. tror han kommer gilla det!

nu är det una minuta tills jobbet drar igång! ha en solig dag!

sååå trött!

håller på att somna vid tangentbordet. haft en riktig utedag i solen (fast det var inte särskilt varmt!) så inte undra på att man är lite trött. ska försöka ladda batterierna. valpkurs om en och en halv timme.

apropå valpkurs så går det så jäkla snabbt! man går hem från kursen på måndagkväll i tron om att man nästa måndag skall ha ett proffs till hund då man tränat så oootroooligt mycket under veckan. men hejsan! helt plötsligt är det måndag igen och man har knapp hunnit yttra ordet sitt! förhoppningsvis räddar nikons söta fejja oss, eller hans talang. för kan kan han, men i naturen så finns det ju så mycket annat intressant!
käka lite pastasallad kanske? kolhydratsladda? tyvärr luktade dressningen spya så det blir att äta med klädnypa på näsan! för god var den!
kram på er!

jag vet.

jag har skrivit fel! jag är ju inte en husse, utan en matte. min hjärna hängde inte med när jag skrev inforutan! men det får bli att ändra någon annan dag!

idag har vi (med vi menar jag björn, nikon och jag själv) vart till stora skuggan och mumsat mat och gått långpromenad. vi har köpt en elgrill till balkongen och fixat och donat där ute! blir nog bra... när vi bli helklara! än är det en bit kvar!
igår hade nikon sin fjärde olycksfria dag inomhus (i alla fall med mig som chef) och det känns som vi är på rätt väg! det enda vi ska komma ihåg utöver kissträningen är att träna på allt annat vi fått från valpkursen. imorgon är det dags igen och då är det meningen att inkallningen ska sitta. tycker den sitter ganska bra, men absolut inte perfekt! och de kommandon han kunde klockrent förut har han glömt bort... precis som med barn och deras lärandeperioder! tränar man på att lära sig att krypa så kommer man inte lära sig prata samtidigt... var sak har sin tid!
imorgon är det även dags för jobb. skönt att vara tillbaka helt igen. kändes hattigt för både mig, barnen och de andra fröknarna, men jag tror ändå att Nikon tyckte det var bra!
Aja, vi hörs senare!
Kram!

nystart?

ny bloggdesign = nystart?

jag saknar att blogga fast samtidigt kan jag inte förmå mig att sätta mig ner. plinka ner några rader om dagen. och sedan vara nöjd med det.

läste gamla inlägg. jag var så mycket roligare förut. rappare. det är väl sant som dom säger. för mycket eller för lite fett runt nerverna i hjärnan gör dig dum och slö. lagom är bäst! men. det får beach 2015 ta hand om.

ska förhoppningsvis (om björnen manar sig stiga upp från idet) iväg med båda min husdjur idag. vart vet jag inte. funderar ändå att avsluta kvällen med elgrillning på balkongen. måste börja använda den mer! precis som i falun!

avslutar med en liten bild på lilltrollet!


RSS 2.0