jag vägrar tro...

att jag är en helt värdelös ledare för min valp.
Ja, för er som inte vetat om detta så har jag å björnen skaffat en liten lurv som heter Nikon. Han är en golden retriever och är för närvarande 11 veckor och 6 dagar. Han kommer från kennel Charmally (charmally.se) och är son till Inassicas Pretty Woman och CH Ralun Versace. Båda föräldrarna är champions när det kommer till utställning vilket jag hoppas smittar av sig på Nikon. Ja, jag tänker inte ställa ut honom (tror jag) men lynnet passar förhoppningsvis ihop med oss... lugn!
Men det är just det... han är för tillfället helt galen känns det som. Stundvis. men dom stunderna är fanken det värsta som finns. Han lyssnar inte för fem öre och förstår inte att man inte kan bita hur hårt som helst. Visst visst, han är valp och så gör valpar, men hur ska jag göra för att det ska bli bättre?
Jag är verkligen inte en sån som mår bra av att bestraffa hunden fysiskt så dessa försök går hel bort. Men sen då? Allt jag läser och tipsas om är ju fysiska bestraffningar! Blir helt galen.
Observera dock att det förutom detta går HUR smidigt som helst. Han äter bra, sover bra, går i koppel bra... men han lyssnar/uppfattar saker å ting väldigt dåligt. Å så vet man att det beror på en själv. tack för den! Hundcoachen, vart finns du när jag behöver dig?
mina älsklingar!

RSS 2.0