sista veckan.

sista veckan på semestern har vart igång i nåra dagar nu och jag tycker det faktiskt ska bli riktigt skönt att komma igång. om jag valde själv så skulle jag nog inte ta mer än två veckors semester. fyra veckor är för mycket, på rad i alla fall. men men. nu är det gjort. alla semesterdagar borta förutom två. å vad ska jag göra med dom?

har vart en skön semester om man tittar tillbaka. kusinträffen i luleå måste nog landa på första platsen. så mycket trevligt folk! sedan kommer nog östersundsresan. den har verkligen gjort avtryck i mig när det gäller barnfrågan. ja linda. det är sant. jag säger inte nej om det händer. längtar till och med lite. men. jag är alldeles för mycket realist och praktiker i den frågan. allt ska vara tänkt på innan, så det lär nog dröja ett tag!

jag saknar dock att jag inte fått segla något, jag ville verkligen segla! men men. jag får ta å boka upp en kryssning snart istället. RAW COMEDY CRUISE den 1 oktober. yeseriii!

verkligen inget sammanhängande inlägg, men ni får hålla till godo. kanske kommer med något vettigare senare!

puss!


nelli.

har som sagt terroriserat lilla nelli med mitt kamerainköp... blev faktiskt riktigt nöjd när jag på tåget hem gick igenom bilderna på henne. fastän jag inte kan kameran än! RIKTIGT NÖJD!






vad tycker ni?

anna book.

min vän jocce har hittills haft ensamrätt på historier om anna book, men nu tänker jag komma å konkurrera lite. Okej, jag har inte KRAMAT anna book men som det känns nu så har jag delat annas mentala, känsliga sida istället...

allt börja idag när jag gick på tåget. min vän linda säger helt plötsligt: hon där ser ut som anna book... jag säger då: det är ju anna book.

Ni som känner mig vet nu att motorn i mitt huvud nu börjar rulla på hög varv och kändisbarometern slår i taket. Det slår lite extra hårt då jag som lite stod i vardagsrummet, framför videokameran, med en toarulle och skumtennisboll som mikrofon och mimade till denna sångerska. jaja.. kom till saken..

eftersom jag åkte första klass (jani, jag är lite bättre än alla er i andra klass) så hamna vi i samma vagn, två stolsrader ifrån varandra. ifrån min fåtölj så fick jag first-hand-information om hennes kommande smyckeskollektion (som hon dock inte sålt in än...), hennes mammas bortgång, hur man INTE ska behandla anna (då jag blev öronvittne till en totalsågning och uppsägning av vänskapssamtal genom mobilen) och att amy diamond minsann är en duktig sångerska för sin ålder.

Jag kan numera titulera mig kändisspanarproffs. sådeså. :P

solna, i'm coming home!

så roligt och mysigt jag haft det i helgen! Östersund har drabbats av Ida denna helg å speciellt Linda, Peter å Nelli. Nelli var hur cool som helst med hennes ena smilgrop och leende. Linda är precis den där goa mamman som man visste hon skulle vara efter allt prat om barn man haft. Å pappa Peter gillar inte att byta bajsblöjor, men gör det ändå :)

Vi har prommat, kollat på film, spelat skipbo, lagat mat, hållt oss från att fika (nästan, å jag själv får väl skämmas mest) och pratat massa massa skit! Så otroligt skönt att fastän man inte pratar mer än någon gång i månaden (om ens det ibland..*fy skäms, vi må prata mer* så är det inte som om något förändrats sen dom där åren i Falun!

Jag terroriserade linda å nelli med min nya kamera (emma, systemkamera är riktigt skoj, men bygglov låter roligare!) :D den är roligt, men jag vet ju fanken inte hur den funkar! *morr* men övning ger färdighet! Jag får lägga upp bilder när jag kommit hem, verkar gå lagom snabbt på SJ's trådlösa...

by the way.. anna book står just nu å gråter vid fåtöljen framför mig.. herre gud..:D


ON MY WAY.

sådärja. nu sitter man nermyst i en stor skön fåtölj på tåget som ska ta mig uppemot östersund. har precis käkat lite frulle som tyvärr var lite för liten, för nu har jag ett stort hål i magen som skriker efter mer...*jobbigt* blir nog att fylla på inom en snar framtid. med vad vet jag dock inte. får se vad bistron har att erbjuda.

annars har jag blivit med kamera :D blev en fin liten nikon d60 och det ska bli hur kul som helst att få använda den. fotade drygt 120 bilder igår och mer lär det bli i helgen! nelli och linda får bli mina offer..*hehe*

nu ska jag luta mig tillbaka och se på någon film, eller kanske min favorit. VERONICA MARS! ni som känner mig och vet om min lite överdrivna kärlek för teveserien dawsons creek kan nu jubla över att jag gått vidare...:P

puss å kram!

Nikon D60

I morgon ska jag fara in på stan å kolla på en kamera. :D Har funderat länge länge på att skaffa en och nu känns det som det är dags. Men det återstår att se. Ska känna å klämma lite, kanske inte alls känns bra?



Men jag hoppas det känns underbart!

lite jobb mitt i semestern...

vet inte om det beror på att jag inte riktigt kan slappna av eller att jag faktiskt tycker det är liiiite kul med jobbet jag har!?
Jag har i alla fall suttit å knåpat på en ny hemsida till jobbet mitt... har hittat en sådan där "do-it-yourself"-hemsida.. å eftersom jag enbart arbetar med barn och inte söker förskoleplats åt något barn så behöver jag er hjälp!

Vad vill man egentligen veta om en förskola? Har jag missat något? Kolla in länken...som förhoppningsvis fungerar... å kommentera vad ni tycker!


Kompassen

Kommmentera!

Jag vill vara din...

MARGARETA!

Grattis till typ hela min närmsta släkt. Dvs Mormor, Mor och Syster! Samt mig själv förståss!

Puss på er!

ullared.

glömde bort att jag vart i ullared. hivade ivag drygt 3000:- (jajks!) på olika grejor... dock VÄLDIGT fina grejor :D

han med att sjunga i alla sorters väder dessutom, regna när vi kom upp, gick över till bara moln, sol efter det för att sedan både åska och spöregna igen. ca 2 timmars teveinspelning med en close-up av mitt fina nylle. nu blir det bara att vänta å se om dom tyckte min feja var lika snygg som jag tyckte,,,

hittade denna bild på ullared.se och ni behöver inte leta efter mig... jag syns inte...:P


Luleå - Färjan - Kusinträff

Long time, no see ey?

Semestern är i full gång och första etappen är avklarad.

Anlände till ett soligt Luleå i torsdags morse kl 08.15. Soligt var det dock inte i Solna när jag och anna traskade iväg till flygbussen. +9 grader och regn om jag inte missminner mig helt...

På fredagen var det dags att börja öva inför lördagens håll igång, så Färjan fick sig ett besök av klanen Törnsten - Lundström - Brun. (fasiken va många efternamn syskonskaran börjar samla ihop. Grym mat, grymma drinkar och grymt sällskap!

    

På lördagsmorgon kände man sig super, NOT. men ändå inget huvuddånande eller kräkkänslor, så det får bli plus ändå. Vid 11 börja vi bege oss mot Trundön och kusinträffen och efter några nödvändiga stopp så var vi där strax efter 13.

Då vi är 9 kusiner som under en period av 10 års tid pratat om denna träff så var det lite pirrigt att träffa alla. Åldersspannet drog från 23-44 och jag personligen har inte "medvetet" träffat dessa människor i mer än en halv dag i sträck (om man inte räknar med när man var liten å knappt visste sitt eget namn). Men efter 5 minuter var alla hinder bortblåsta och det kändes som vi hade umgåtts hela livet. Superkul!
   
anna groggar / alla kusiner samlade / bäst hålvana utses

  
vem tar sig snabbast hem full? / daniel (t.vä) var sötast / och Jenny var snabbast

  
naglen på långfingret växer snabbast / LUTA KAMERAN MOT FÅRET blev citatet för kvällen/ och allt spåra ur när Sammy spred idén från Facebook om "FaceDown" kort


Runt 05.00 så bestämde vi att det nog var dax att sova och sååå skönt man sov. Ja, dvs om man delade sovrum med moi och somnade innan mig. jag snarkar visst *haha* Urrolig helg dock som jag gärna gör om!

Har förutom detta bilorienterat med annapanna, spelat bilbingo i antnäs (det ska jag göra om!) och umgåtts med mina älskade syskonbarn! men nästa gång hyr jag bil så allaihop kan åka iväg på utflykt samtidigt!

ha de gött! ikväll blir det brüno på bio :D

semester.

såja. nu har semestern börjat!

startade den igår med lite improgrillning hemma hos jocce. grillspett med p-sallad och lite cider. behövdes dock ingen alkohol egentligen då min sämsta humorsida snabbt visade sig. men trevligt hade jag o björn. vi insöp även lite mys på balkongen tillsammans med blixtrarna i skyn. vilket magnifikt skådespel!

idag har jag, björn å jocce cyklat in till city. gick superfint. passade på att prova fiket högst upp på kulturhusets tak och detta kan jag verkligen rekommendera, vilken utsikt! å god mat dessutom. annars har det tagits väldigt lugnt idag. jag har spelat sims å kollat på film med björnen min. Taken hette den. helt okej rulle...

annars ligger tankarna i framtiden, koncentrerade på tisdag (ULLARED!!!)  och onsdag då syrran kommer å gröna lund skall intas! hoppas på fint väder och mycket prisvörd shopping!

ha de gött i natten!

RSS 2.0