en perfekt dag.

har haft en underbar dag (som kunde ha slutat lite mer underbart om allt hade gått enligt planerna...)!
satt barnvakt för första gången åt en härlig 3-åring och hennes förtjusande 10-åriga syster. Kom dit runt 11 och snacka lite med föräldrarna om allt och inget. Dom stack vid 12-snåret och jag satt igång och lekte pippi för hela slanten.

Fick hjälp av 3-åringen att steka korv till lunchen och åt den tillsammans med de 2 barnen. Därefter stack vi ut i den härliga kylan för att rasta hunden och köpa lördagsgodis samt lite skinka. Gick super, behövde inte säga till dom någon gång! (Kan ju behövas annars när man är ute i trafiken...)

När vi kom in från kylan stoppa vi ner oss i biomöblerna och kolla på film och snaskade loss. Pippi & halva Ice Age 3 hann vi med innan det var dags att förbereda pizzan som vi gjorde tillsammans. UNDERBART GOTT! Vi var ett riktigt bra team!

Sen kolla vi på Bollibompa och la sedan 3-åringen i sängen. Inga protester alls. Hon borsta tänderna själv och somna på 5 minuter. Så jag å 10-åringen fick mysa själva vid teven innan mamman och pappan kom hem. Snackade lite till och sällskapa med mamman till bussen.

Är så stolt över mig själv och barnen! Nästa gång ska vi bada bestämde vi :)

Å ja, ni läste rätt. Det åts lite snask, men är man barnvakt och blir bjuden så vad ska man göra! :P Ny dag imorgon helt enkelt! God natt!

woho!

hittade några utav min barnnamn som försvann när min mobil åkte in på service! Hade skrivit upp en del av dem här i bloggen. Jaja, några barn är inte gjorda än, men när det väl är gjort så kommer den/det (?!) ha ett skitcoooooolt namn!

*tyrone*maximilian*aselea*leja*nikon*lobelia*tyko*malte*kornelia*kilian*gusten*
*ofelia*valdemar*ville*

fresten.

Anja Pärson är skyldig mig ett par slalomskidor. Hon råkade kasta dom på järnvägsspåret inatt, precis när tåget kom. Undra när hon hade tänkt ersätta mig?

-0,4!

Ja, det fortsätter nedåt sakta men säkert. Började önskeräkna lite när jag var på väg i till affären. Om man tänker sig att jag fortsätter gå ned ca 0,5 kilo per vecka, så kan jag vara ca 25 kilo lättare till nästa jul. Å detta utan att svälta, bara äta soppor eller hysteriäta. Jag hoppas, hoppas att det fortsätter! Det och det, jag tänker ju inte sluta, så det kommer att fortsätta.
Annars så går dagarna snabbare än snabbast just nu tycker jag. Man hinner knappt blinka innan det är fredag igen. Ska verkligen njuta av ledigheten. Fast imorgon blir det att sitta barnvakt - mot betalning så klart! Ska bli spännande! Satsar på pulkaåkning, pippi-film och matlagning, så lär nog dagen gå snabbt. För sedan ska jag ju till södermannagatan på inflyttningsfest! Hoppas jag orkar!
Nästa helg bär det av till Falun för att träffa lillasyster, Tuva, Lina, Pelle och storasyster. Mamma och pappa så klart också. Ska åka massa pulka i Åsbobacken (och madrass!) samt bada på AquaNova. Vill hinna med lite skridskor på Runn också, är Runndagarna med massa arrangemang ute på isen. Mysigt!
Ha de så gött i helgen!
Kram!

-0.6 kg till..

Sådärja, ca 20 dagar gjorda. 2,6 kilo tappade och 8 cm i midjan. Fråga inte vad jag har gjort. Jag vet inte!
Verkar som detta är min grej. Björn frågar hela tiden om hur länge detta kommer att hålla...  om det fortsätter så här så - HELA LIVET!

Har kvar mina ätardagar, men ärligt talat. Det är ju INTE gott. Snask, dricka, ostbågar. Trodde inte jag skulle säga detta, men jag kan tamejfanken lika gärna hoppa över det.

Åt ostbågar och drack lite cola nu på kvällen och fick rännsk**a direkt. Ja, jag vet. TMI (to much information)... men det bevisar ju bara att min kropp inte gillar sådan "näring" och reagerar starkt på det. Å det är lika bra att vänja sig av med att äta bara för att man får när man är motiverad.

Så vilka är med mig... Inget godis, snacks eller läsk på en månad? 22 februari?
Jag kör på det jag!

Ska försöka börja träna lite smått också. Ska bli intressant då man genom livet och utbildningen man gått fått höra att kolhydrater är essentiellt för träning. Men när kolhydrater inte finns att förbränna så tas det av fettet och de kan ju inte vara fel! Får bara se till att jag äter tillräckligt mycket så musklerna inte står på tur. OKEJ, så snabbt går det inte, men man får helt enkelt observera och se. Känna efter hur kroppen reagerar och lira efter den trumman, INTE vetenskap eller "gör-så-här-människor".

Nu är det Ida som ska synka med kroppen och sinnet, någon som vill gå på Yoga?
God natt på er!

Dag 17.

Var lagom pigg imorse när jag vaknade! Var iväg ut på äventyr med Malin och Emilie från min gamla högstadieklass. Var riktigt trevligt men det skulle kunna vart mer skaka-rumpa än vad det var, men då vet vi det tills nästa gång!

Annars har dagen vart riktigt soft. Vakna vid halv ett. Tog med mig Björn ner till Solna C för lite återställning. Käka en hamburgare utan bröd. Funkar riktigt bra! Storhandlade för hela veckan. Släpade hem alla varor i snömodden. 4 plusgrader betyder sockersnö och jä***gt svårgått. Men, lite extra benträning kan alltid behövas!

Ikväll ska jag käka kycklinggratäng med soltorkade tomater och vitlök. Har sedan köpt hem lite blåbär och ska laga en blåbärspaj utan varken mjöl eller socker, spännande!

Ser framemot nästa vecka, hoppas på finfint väder och lyckade möten på jobbet!

Puss å kram!

Dag 12, 13, 14, 15 & 16.

Hoppsan! Här har det inte skrivits på ett tag! Går verkligen upp och ner, men varför det inte skrivits denna gång beror väl mer på ovilja att visa vad jag har gjort... eller gjort och gjort, inte gjort kanske.


Jag har verkligen fått känna på kolhydratssug och ohunger denna vecka. I måndags så var det planeringsdag på jobbet och allt var hankypanky, alltså allt gick super! Tisdag likaså inga problem med godissug eller annat. Men sen kom onsdagen.


Onsdagen som så gick superbra fram till middagstid då jag hade bestämt mig för att ha min "ätar-kväll". Alltså kvällen då jag får äta vad som helst jag är sugen på. Var inte alls hungrig vid när det blev dags för middagen plus att vi skulle äta ute så jag beställde en kebabtallrik med inställningen att äta några pommes och det funkade faktiskt, riktigt stolt. Så här i efterhand så hade jag nog helt hoppat över dessa, men nu blev det som det blev. Till bion köpte jag en dricka, popcorn å lite blandat lösgodis. Om detta hade vart före jul så hade jag käkat upp allt. Men när bion var slut (3 timmar senare) så var typ bara hälften uppätet (å då hade jag inte köpt lika mycket som jag brukar). GLAD!


Tyvärr blev ju torsdagen inte lika bra då dels frukosten var slut hemma (dålig planering) och den uteblivna hemlagade middagen på onsdagen resluterade i att jag inte hade någon lunch. Eftersom jag jobbar på förskola och äter med barnen så hade jag tänkt käka det protein och grönsaker barnen får men denna dag var det grönsakssoppa och macka. SÅ KLART! Fick äta lite av detta och blev så klart inte mätt. Till mellanmål försökte jag dricka fil och äta ett ägg men jag var fortfarande hungrig. Å när jag kom hem från jobbet var jag för trött och hade för ont i huvet för att laga någon särskild mat. Så det blev lite glass... *suck*


Fredagen fungerade bättre, och lördagen fungerade bra tills jag skulle ut med mina vänner. På krogen. Med alkohol. Jaja. Jag hade roligt i alla fall!


Så idag är det jag som startar om, eller om och om. Jag fortsätter följa min uppsatta bana och tar med mig erfarenheten från veckan som gått.


 

Ida måste planera sin mat (check!). Ida måste handla maten (check!). Ida får ej vara för hård mot sig själv (check!) Nu kör vi!


2 motionstillfällen har dessutom planerats in inför veckan som kommer. Gym och promenad! Check!


Dag 11.

Sådärja. Dagen har gått i ett känns det som. En positiv grej med det är att man inte behövt tänka på mat. Det har liksom inte funnits tid. Kommer inte ens ihåg om jag var hungrig vid halv elva, jag brukar ALLTID bara hungrig vid halv elva. Men inte idag verkar det som.

Riktigt skönt att ha kommit igång på allvar både med jobbet och kosten. Fast det känns ändå ovant att käka det man käkar med tanke på hur inbankat det gamla sitter. Och då menar jag inte mina vanor utan det traditionella matvanorna, samhällets norm. Äta minimalt med fett, minimalt med socker och så gärna enligt tallriksmodellen.

Jag tjatar jag vet, men inget godissug idag heller! Stannade till och med vid lösgodiset i affären i dag för att insupa aromen. Men icke en tillstymmelse till sug. Detta hade inte gått innan jul...

Maten idag då!

Frukost 07.30: 2 ägg stekt i smör och creme bonjour kantarell + ett glas filmjölk

Lunch 11.30: Tacogratäng och grönsaker

Mellanmål 14.30: 2 ostskivor (vilket nästan inte är något mellis... var nöjd efter det)

Middag 19.00: Fläskkarré, beasås och vitlökssmör

Mums!


Dag 10.

Hur snabbt går det för kroppen att gå in i svältläge? Jag har funderat på det nu ett tag då jag ibland blivit hungrig och inte haft något att äta. Alltid ska man väl haka upp sig på något!

Men eftersom jag, i mitt tidigare liv, kunde gå utan att äta något under en hel dag till att i andra stunden vräka i mig mat, så förstår jag ju att min kropp har riktigt knäppa invanda signaler. Då detta inte bara hände någon gång utan ofta och under en lång period (åratal) så antar jag att kroppen vant sig vi svältläge. Och är det något läge jag INTE hamna i så är det ju svält. Någon som har nått svar på min första fråga? För jag vill ju faktiskt att det jag äter används som bränsle, inte som isolering!

I morse var jag inte hungrig dessutom (vilket var vanligt under mina "svältarperioder") vilket också väckte fler tankar... Jag kan dock förstå att jag kanske måste hjälpa igång min kropp lite grann också. Liksom lirka upp den. Ge den nya vanor. På morgonen äter man frukost, vilket jag lovar dig, min kropp, att du ska få. Varje dag i framtiden!

Jag fortsätter i alla fall att vara utan godissug vilket är en oerhörd lättnad! Blir så mycket enklare då!

Frukost 09.00: 3 ägg med citronmajonäs

Lunch 12.00: Entrecöte med beasås och sallad

Mellanmål 14.30: Ostskivor

Middag 19.00: Tacogratäng med grönsaker

Ska gå och sova snart och känner mig fortfarande proppmätt (ta i trä), så ikväll blir det nog inget snacks! God natt!

OCH GRATTIS LINDA PÅ FÖDELSEDAGEN! DU ÄR BÄST!

Dag 8 & 9.

Sådärja. Söndag och en ny vecka som väntar. Spännande!

I och med mitt val att börja lägga om min kost så bestämde jag mig för att ha en "ät"-dag där jag, om jag vill, ska kunna äta exakt vad jag vill. Jag har ju tagit ett beslut att gå ned i vikt men för mig är det inte viktigt att snabbt som tusan ta mig dit. Om det tar 1 år eller 6 månader spelar ingen roll och därför tycker jag heller inte det är viktigt att äta helstrikt lchf hela veckan. Dock ska jag hålla mig till att äta 3 mål om dagen under den dagen och dessa enlig lchf (för det är inte potatis, ris och pasta som är min last, utan allt det goda söta däröver).

Hade smått panik igår dock eftersom min matplanering inte var i schack med min tidsplanering... Så det blev Fläskfilé och beasås till frukost. Långfil med kanel och scrambled eggs till lunch. Sedan tog det stopp. för då skulle jag iväg till Fehrm för filmkväll. Där avnjöt jag ostbågar och två glas cola. mycket gott. Glömde nämna att jag gjorde biskvier också. Var duktig dock och åt "bara" 3 såna..:P

Idag har jag dock hållt mig och har inte haft någon lust att äta något sött eller "onyttigt" fastän det fanns kvar. Vill inte chansa dock så jag skicka med björn resten av biskvierna till jobbet :)

Frukost 11.00: Ägg röra på 3 ägg och en skvätt grädde

Lunch 14.30:  1 ugnstekt laxfilé (ugnstekt med grädde och citronpeppar) och beasås.

Middag 18.30 (ej äten än dvs.): Kebabrulle (kebabkött, grönsaker, creme fraichesås och oopsiebröd)

Om jag blir sugen på något ikväll finns det lite gräddost eller nötter att snaska på. Får skriva upp det sen om det skulle bli något!

 

Känns som kroppen börjar anpassa sig i storlek på portioner och när jag behöver äta. Spännande vecka framför mig!


Dag 7.

Känns skönt med helg men samtidigt lite farligt. Mina vanor är ju lite annorlunda på helgerna än på veckorna. Det inrutade livet får ge vika för lättjan. Men viktnedgång är något jag måste jobba med hela tiden.

Mitt mål för helgen är att äta alla mål mat, frukost, lunch och middag. Blir lätt att lunchen får ge vika för en sen frukost medan middagen blir på samma tid som vanligt. Vad som händer där emellan är ovisst. Men jag känner ändå tillförlit till LCHF att rädda mig ur dom där fällorna!

Frukost 0730: 3 kokta ägg, citronmajonäs och ett glas fil

Mellanmål 10.30: 5 ostskivor

Lunch 11.30: Köttfärslimpa från igår

Mellanmål 14.30 3 ostskivor

Middag 19.00: Baconinlindad fläskfilé och bearnaisesås, MUMS!


Ja, ni märker ju.

Här går det inte undan. Men. Det enda man kan göra är ju att försöka.
Har invigt det nya året med att tappa 2 kilon. MYCKET trevligt. Har suttit och surfat runt på massa LCHF-bloggar och fastnat för idén och kört det sedan nyår. Mitt sötsug har inte synts till på en vecka och jag saknar det inte heller. Hoppas det aldrig kommer tillbaka!

Kände att det var dags att skriva av sig här lite grann men också promota min "nya" livsstil. Vill verkligen inte väga så här mycket som jag gör och har aldrig velat det. Men dåliga beslut (som inte grundar sig på ointelligens utan andra emotionella saker) och obra gener har gjort att jag hamnat här. Och nu är jag trött på det.

Mitt liv är värt mycket mer än att jag ska gå runt och känna mig begränsad på grund av min vikt. För oavsett hur mycket jag försökt förtränga det så har det faktiskt begränsat mig. Jag har framtidsdrömmar som jag vill förverkliga och dessa tänker jag inte göra i den kropp jag har nu. Jag vill skaffa barn inom de närmaste åren. Jag vill börja leda gympa igen. Jag vill börja dansa på Danscentret. Jag vill börja träna Frisbee igen. Jag vill kunna gå upp för trapporna här i Hagalund utan att storkna! Jag vill alldeles för många saker för att inte göra något åt det.

1 januari 2010 stannade vågen på 104,4 kilo. Det är minst 30 kilo för mycket. Det är konstigt att jag inte mår dåligare än vad jag gör. Men samtidigt har jag inte testat mig heller. Och med tanke på den historia av hjärt- och kärlsjukdomar jag har i släkten så måste jag göra något om jag inte vill sluta i rullstol eller kista när jag är 50.
Jag vill inte ha några nedslående kommentarer. Jag vill inte heller ha några pekpinnar. Jag vill bara ha pepp och stöd. För jag vill inte vara begränsad längre, varken till sinnet eller fysiken. sådeså.


Funderar på att lösenordsskydda bloggen. Vill ni i framtiden kunna läsa så skriv en kommentar med namn och emailadress så skickar jag lösen.
Sådär. Nu vet ni. 104,4 kilo den 1 januari. 102,2 den 8 januari. 70 kilo den 31 december?

RSS 2.0