åkej.

nu är väl alla inte lika hängivna tittare av the hills som jag. men jag måste säga att hur mycket jag än ogillar spencer pratt i den serien, så var han otroligt underhållande i förra avsnittet. spencer it colbylized!

fått hem en riktigt fin klänning idag. dock inte riktigt värd 700:- men... har till den 5 maj att bestämma mig...  :I får lägga upp en bild sen så får ni hjälpa mig att välja!

puss!

va ska man säga...


hitta på youtube... tack johan ;)

reminder.

ida. du gillar inte skräckfilmer. sådeså.

långpromenad, ikea, emils, biljard, ica maxi och skräckis har stått på dagens schema.

långpromenad hoppas jag kunna slänga in någon dag nu i veckan men tyvärr ser det ganska fullt ut. kör imorgon efter jobbet (biljetterna till konserten släpps imorron, 100:- å då får man även höra på magnus carlsson som ska uppträda med oss!). på tisdag är det föreläsning om hur man gör om föräldrakopperativ till personalkooperativ eller aktiebolag. ska bli spännande! på onsdag är det smörgåstårtsihopläggning (visst är det ett ord? *hehe*) och på torsdag är det valborg. *pust* jobbveckan är kort men intensiv!

hittade kakformar, tårtpapper, lakan och "sängbord" på ikea. käkade viking kebab på emils där jag o cilla utmana varandra på biljard. jag vann! utjämnade poängen efter den smärtsamma bowlingförlusten igår :( handlade äckliga saker på ica maxi (dvs. onyttigt godis som jag inte alls njöt av när jag åt) å kollade på the uninvited hos christian. usch å huvva för sådana filmer! vad hände med kvalitetsfilmer som dirty dancing 2? ;)

kram o godnatt alla!



bowl-o-rama.

blev ett litet äventyr igår må jag säga.

dagen som sådan innehöll inte så många överraskningar förutom att jag inte kan hitta ett par jeans/byxor. vad sjuttsiken är problemet!? man måste vara en size zero för att kunna välja fritt. annars gäller dom "vanliga", tråkiga, illasittande jeansen. så såååå kul var det. köpte ett par leggings istället och svor på att bara ha klänning i sommar! kom i alla fall iväg på en stavgångstur runt sjön vilket var superskönt!

på kvällen käkade vi ute med resten av gänget. blev att uppfylla vår julklapp till dom med mat å bowling. vi skulle bowla ute i årstaberg som visserligen inte ligger allt för långt ut på kartan. men stället låg oväntat ute i ett öde industriområde. vi fick promenera en bra stund innan vi upptäckte stället bakom ett hörn. uppe på andra våningen. har aldrig vart med om att en bowlinghall legat uppåt i ett hus! men det var riktigt najs! stort och billigt! så det var de värt!

hela gänget hamna hemma hos oss till slut å kolla klart på hockeyn. kändes inte riktigt som det var en värdig mätning i hur bra eller dåliga kronorna är just nu. men 7-1 är ändå okej :)

nu blir det frulle bestående av... ja... vadå egentligen.. har bara mjölk hemma... jaja!

kram!

nä nu!

nu ska jag ut å stavgånga lite.

hejdå!

freeeeeday!

det är så vi kallar fredagar på jobbet. då får barnen allt som oftast bestämma helt själva vad de vill göra... inga restriktioner. vill man ut så går man ut. vill man pyssla så pysslar man. vill man räkna matte så gör man det. supersköna fredagar! kunde till och med äta frukost utomhus imorse. underbart med fåglarna i bakgrunden!

var iväg till bibblan med de barn som ska börja i skolan till hösten. blev en trevlig och angenäm tur. många sjörövarböcker blev det! vet inte vad det är med barnen våra, dom fullständigt älskar pirater, sjörövarfabbe och innebandy... vilken kombo!

blev hämtad i bil efter jobbet vilket är högst ovanligt med tanke på att vi inte äger någon bil. björnen hade fått lånat en från jobbet för en flytt imorgon. i bilen hade han elin med sig så vi begav oss till plantagen och bauhaus. är ganska säkra på hur vår balkong kommer att se ut. är bara frågan om när. för pengar är något som är en bristvara just nu. men men. jag ska inte klaga. jag får mat varje dag! elin köpte tomater och smultron. blev sugen jag med, men behöver nog fokusera på mina pelargoner nu. dom har fresten fått vatten redan. jag menar. jag köpte ju dom i söndags så. tycker jag hittils skött mig perfa! och ja linda jansson, du ska få se bilder på dom! ;) blir nog imorron!

kom hem för en halv timme sedan och slappat med räkningar framför datorn. måste gå igenom ekonomin lite inför kryssning, hembesök, sparande av pengar till flygbiljett uppåt både östersund och luleå samt att däremellan kunna leva lite. å med det menar jag köpa lite nya byxor. SOMMARBYXOR!

blev långt inlägg. herregud. hoppas ni inte somnat! ;P

puss å god natt på er!

i´ve got my job back..

å så gick det till när ida fick behålla sitt jobb.

har vart en konstig vecka. fick i måndags reda på att jag får behålla mitt jobb. vilket är roligt i och för sig, men tråkigt för den som istället fick ta sitt pick o pack å gå... känner mig lite som en bov, men kan inte göra annat än att vara tacksam faktiskt. speciellt i en tid som denna då jobb inte växer på träd. kommer bli superspännande i höst!

annars har det inte hänt så mycket. ute å promenerat än del faktiskt. riktigt skönt att ha kommit igång. skulle ha gått idag också men vi får se hur det blir med den saken. möttes av två söndriga hissar när jag kom hem... å jag bor på tolvte våningen! bara att trampa. lagom stum i bena när jag kom upp!

imorgon är det löning! hoppas jag får lite pengar över så jag kan shoppa lite sommarkläder. är riktigt less på mina kläder jag har nu! varma å håliga! inte lätt att hålla kläderna fräscha när man jobbar med barn! bowling blir det i helgen också å förhoppningsvis lite sol också... ska bli nitton grader imorgon, någon som tror på det?

ha en trevlig kväll! ska kolla om hissen fungerar!
kram!

helgen som gått.

slutade tidigt i fredags och drog mig sakta hemåt. hittade björn min i en tunnel i sollentuna och tog med han till balders bröd för lite fika. gotteligottgott! tror vi spenderade kvällen hos christian men man kan ju inte veta säkert... tror jag fått någon slags demenssjukdom... inte normal..

lördag. träffade mamma på stockholms central. vandrade genom gamla stan, kungsan, nk innan vi drog oss hemåt för att vila fötterna lite. la fram förslaget om mat på kohpangan som gick hem! åkte iväg för att komma "i tid", dvs innan alla andra kom dit... tyvärr var alla andra redan där, ja, hela stockholm... så vi tog en prommis i väntan på bord. stannade vid petsounds recordstore och lyssnade på sofia karlsson. inte riktigt min smak, men helt okej ändå. lite för vänt och fint. prommade en stund till innan vi gick tillbaka och fick vårt bord. en superschysst hydda längst in i lokalen. man fick klättra in i den. fanken va soft! god mat, härligt sällskap och en mätt mätt mage! åkte hem och somna ganska direkt!

söndag. åkte till tulpanens hus i åkeshov och kolla på en pelargonutställning. fick hem två pelargoner till mig. en apple blossom rosebud och en emma från bengts...ngnting.. riktigt fina! avsluta med lite fika och en sväng på stan. var loppis på hötorget där vi också såg dogge doggelito. fanken va liten han är!

nu sitter jag hos christian och knappar och snart ska jag gå hem o göra läxa...

sov gott barn!

jag ska...

...på kryssning!!!

15 maj på raw comedy cruise! *jippihooo* fick den sista 2bäddshytten dessutom :P eller tvåbädds, jag o syrran ska dela på en dubbelsäng, men what the f**k!

är på riktigt gott humör å jobbet går bra för första gången på några veckor! plus att våren är här! kan de bli bättre!

puss på er!

mamma mia.

min kära mamma kanske kommer och hälsar på mig nästa helg och jag kan inte bli gladare! är så roligt att få besök och dessutom ha möjligheten att bjuda tillbaka lite. det är ju inte lite grejer man fått av sin mamma. å då menar jag inte bara fysiska materiella saker utom kärlek, värderingar och respekt!

å pappa får man heller inte heller glömma! fastän man aldrig vet vad livet kommer att ge en så tappar man aldrig bort kärleken till sin pappa och mamma! älskar er så fruktansvärt mycket! jobbigt att behöva bo så långt bort från er! förhoppningsvis så kommer man lite närmare inom en någorlunda snar framtid!

å mormor också! vet allt att du ibland läser här också! världens coolaste mormor! hon har ju till och med blivit intervjuad om sitt internetanvändande då internet fortfarande var något nytt. bland dom första! älskar dig med! är trevilgt med våra fikastunder!

å så systrarna. ja. ni vet vad jag tycker om er!

härmed så må vi alla bosätta oss i en by ute i skogen. alla de jag älskar å värnar om! som linda säger, kan inte falun vara i östersund, eller solna, eller luleå...så vi alla skulle kunna bo nära varandra!

puss på er!

utmanad.

DU:
1. Hur lång är du?
167,5 (komma fem är riktigt viktigt att komma ihåg!) cm
2. Vad vill du bli när du bli stor?
Lärare, fast det är jag ju redan..:P
3. Vad jobbar du med?
Montessoriassistent på Kompassen i Sjöberg
4. Har du långt hår?
Jovars
5. Vilken hårfärg har du?
Rött
6. Sminkar du dig?
sometimes I do, sometimes I dont!
7. Har du haft sex senaste månaden?
jooo..*rodnar*
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu?
tantbeige
9. Har du kysst någon idag?
japp

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop?
Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa?
don't make me choose
3. Hur många syskon har du?
en helsyster och en halvsyster och en halvbror
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ?
"hör av dig när du vet! hej då!"
5.Hur många ställen har du bott på ?
6 st.
6. Vem i din familj stör du dig mest på?
Alla som inte är jag...gissa...:P
7. Vilken familjemedlem är snällast?
som sagt...
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon?
I onsdags med systra Anna. Jeff Dunham. Fanken va bra han va!

KOMPISAR:
1.
När var du senast med nån kompis?
I lördags..
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar?
Linda måste de ha vart..
3. Har du kysst nån kompis?
*hehe*
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med?
kompis å kompis. jadu. fråga honom.
5. Vem har du varit kompis med längst?
som jag är kompis med idag? anne?
6. Vem känner dig bäst?
Björn å Linda måste jag nog säga.
7.Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det?
näe. inte min sak..
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar?
gillar min syrras svar.... nej, så klart inte... jo, tjena! ja, de gör jag!

VÅGAR DU:
1.
Skrika åt dina föräldrar?
hmm. nej. då får man stryk.. *skoja*...*buhu*...*skoja*...
2. Klä dig annorlunda?
jorå. det tror jag nog!
3. Vara dig själv?
är det ett val?
4. Visa dig i bikini/badbyxor?
ìnte badar jag naken heller!
5. Pierca dig?
nope! det är ju dödsfarligt!
6. Ha sex på offentlig plats?
har inte alla sex på torget?
7. Vara omogen?
hallå! jag jobbar med barn, jag är omogen hela tiden!
8. Äta småkryp?
äta myror? *tralalala djungelboken* om det var för överlevandets skull!

DIVERSE:
1.
När tuggade du tuggummi senast?
förrförra veckan. ny smak, hallon-lakrits
2. När var du på semester senast?
december, grannis!
3. Vilken färg är det på din tandborste?
vit/turkos
4. Är ditt hår tråkigt?
det är inte så bra på ordvitsar så...ja...
5. Vem såg dig naken senast?
ett djur som bor i skogen...
6. Hur ofta duschar du?
borde duscha oftare...
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll?
inget jag bestämmer...så det blir när det blir...!

jag tror, jag tror på sommaren!

längtar sååååå till sommaren. har till och med snöat in mig på ett resmål. gotska sandön. ska lätt ta en två-dagarstur dit med tält! vidsmila stränder, vandring i härlig stillsamhet! å det ligger bara några timmar härifrån! annars hade jag gärna begett mig upp till storulvån, men det är lite mera meck. 

någon som vill hänka på?

Vart tog solen vägen?:'(

MMS

Vart tog solen vägen?:'(


påsk.

varför skriver jag inte lite varje dag, istället för att "behöva" göra ett badunsinlägg någon gång i veckan!?

gick och la mig vid halv sju igår kväll. vakna alldeles nyss, är det normalt? har annars drömt om några ur min gamla klass på söderbaumska. det var som en klassträff fast med lite twistade inslag. å helt apropå det. har sett att någon ifrån lund med omnejd läser min blogg. å eftersom jag e så nyfiken så undrar jag om det inte är emelie t? fick värsta snilleblixten å tror det i alla fall. om det är det så hoppas jag att du har det bra! å jag e nyfiken på hur det går för dig där nere med barn, jobb å allt!

annars då. jobbade i torsdags. 8 barn. hann med många tankar om tänkt organisation på jobbet.

fredag: kändes inte längre än någon annan dag. började känna mig sjuk å krasslig...:(

lördag: promenad runt sjöarna å käka glass. fest hos johan. fortfarande krasslig...:(

söndag: cykeltur, promenad och fika hos björns pappa arne. blev nog lite för mycket med tanke på hur länge jag sovit nu.
idag ska jag bara njuta, slappa och försöka göra något vettigt. någon som har något förslag?

ha de gött å njut!

jeff.

gött att jag använde ordet reklamation istället för deklaration. men ni fattade kanske ändå?

precis hemkommen från en show med buktalaren jeff dunhamm. ha ni hört talas om ahmed the dead terrorist? "silence! I kill you!"... det är i alla fall den killen. har riktigt ont i skrattmusklerna och showen var värd hela den 500hundring jag betalade! plus björns med.. som jag osså betalade! :P check him out on youtube... han är så pass populär att delar av publiken avslutade hans skämt på slutet... shit alltså!

roligt var också det faktum att min kära syster med kille kom ner från falun över kvällen för at kolla på showen med oss!

påsklunch med påskpyssel annars idag. riktigt skoj! imorgon är vi 7 barn på två fröknar.. tror det kommer bli lugnt, lugnt, lugnt! å sen är det helg såklart! låååååååååååååååång helg! najs!

jag har bestämt mig för att under helgen reflektera på hur jag skulle vilja jobba. vilken riktning, vilka mål, vilken vision. ja, allt. måste få en riktning med tillhörande driv igen! kände en fläkt av detta under intervjun igår och vill ha tillbaka den känslan i mitt arbete. ska verkligen försöka sätta alla tankar om uppsägning åt sidan och bara fokusera på uppgiften jag har. och vara proffessionell! jag ska göra mitt bästa för barnens bästa! sådeså! please, feed me the drive!

haaaja! *karatechop*

där fick du din dumma reklamation! nu har jag överlistat dig! tror jag har kommit på hur jag ska fylla i papprena utan dom nödvändiga bankpappren. men bara nästan. och i detta fall så är nära close enough! fast vem vet. istället för att  i midsommar få tillbaka ca 10 så kanske jag är skyldig 30...*hmm* hoppas verkligen inte!

intervju idag med. gillade verkligen stället och deras dokumentation samt arbete med lpfö.. exakt så jag skulle vilja arbeta! men. jobbet gällde småbarnsavdelning... jag KAN arbeta med småbarn, tro inget annat, å det är ju BARA ett vikariat på 6 månader... men ändå... fast dom arbetar lite annorlunda numera än när jag var på vår småbarnsavdelning som vikarie vilket är ett plus! kan gå åt vilket håll som helst.. å som de verka nu på jobbet så är det i alla fall några som är intresserade av att börja till hösten :) är såååå förvirrad!

imorron är det påsklunch å maskerad på dagis. ska bli roligt! pyssel å skoj hela dagen. plus att vi "bara" har 15 barn... om ens det! mys mys, massor med mys!

hej hopp pille....!

*gaaaaaaaaahh*

har precis suttit i tio minuter och kollat på deklarationen. försökt hitta den där lilla koden som man kan använda för att logga in på sin egen deklarationssida. tror ni jag hittar den? blir helt GALEN! känner att jag måste ha mat i magen innan jag lugn kan sätta mig ner igen för ett försök till. lär ju finnas där framför mina ögon. någonstans!

annars har dagen vart bra. stack iväg på intervju imorse. höll dock på att försova mig. trodde björn hade ställt sin klocka. vilket han faktiskt hade gjort. bara att han inatt mått jättedåligt (snäll och uppmärksam flickvän som noterar...) och ställt om den till mycket senare... eftersom han inte skulle till jobbet... vilket jag inte visste... vaknade som tur ca 25 minuter innan jag skulle gå!

intervjun gick bra och det verkade vara ett trevligt ställe att vara på. synd att det inte är mitt vanliga gamla jobb bara...:( men men. nog ältat. var riktigt taktiskt (INTE) när vi börja prata om lönekrav. jag börjar tänka högt: "Ja, 21500 har jag nu...så.. lite mer än så..." BRA IDA! kom på mig själv och la in kommentaren: "Det där var inte så himla taktiskt av mig..." vilket dom höll med om... höjde med en femhundring iaf (våga inte höja mer efter min miss...) Får hoppas dom höjer själva för att dom tycker synd om mig, ifall jag får jobbet dvs...

nu ska jag kolla min pannkaka! kram!

stockholmsglasshus.

dom fick sig ett besök idag. var kö ända ut på gatan. var nämligen inte bara vi som var sugna på att avnjuta en strut i solen. blev i alla fall en smakrik upplevelse å jag må säga att jag hittat en ny favorit; Danish applepie! så gooooo!

tog oss vidare till fots från karlberg till st: eriksplan och vidare genom vasaparken. H-VETE va mycket människor det var där! såg ut som en renhjord som rörde sig i sakta gemak. man märker av när stockholmarna kommer ut på grönbete. eller konstgräsgrönbete då.

tog oss vidare till hötorget där vi såg en dansk gatuartist göra narr av en finne vid namn "kick-away". "Is that your real name? Your mother has to have been drunk..." jaja. lagom omständig var han i alla fall. men duktig på att käka äpple medan han jonglerade med brinnande käglor.

vidare till kungsträdgården och nästa renhjord. fascinerande!

imorgon blir det förhoppningsvis lite solande. ska nog vandra ner till solna centrum å se på alla aik-huliganer som ska se premiären. nästan så man själv vill se. har aldrig vart på allsvensk fotboll... å så ska jag göra lite förarbete till intervjuerna jag ska på i veckan. vill spika lite frågor å funderingar.

ha de gött i blåbärsskogen!

sentomsiders!

känns som om alla utom jag fått sin deklaration! fast idag damp den ner! å klirr blir det i kassan också! rekord till och med.. :D kommer bli en bra sommar! eller en skön diskmaskin!

haft en utedag på jobbet idag. bara in för att käka lunch! så härligt att se barnen svischa fram på cyklar eller se dom spela innebandy! det bästa är att dom inte behöver kränga på sig täckjackor eller galonisbyxor utan egentligen bara behöver tunna utebyxor å fleece! själv satt man i tunna träningsbyxor och trekvartsärm!

skulle på massage imorron var det tänkt men den blev inställd pga influensa hos dom..:( aja. får hoppas vädret håller i sig! kanske kan inviga cykeln?! in till hötorget och köpa vackra påskris?

funderar annars på en sväng till åland nästa helg med jocce å cissi! påskbuffé, kryss å buss till grisslehamn för 199:-. Å taxfree får man handla också! kanske må handla ngt starkt till min Luau*!


Kram!

*Luau = Tema till examensfest...:P

härliger dag!

en så bra dag! minns inte allt för mycket utav någon konstig anledning. vet bara att jag suttit väldigt väldigt mycket ute i solen. kunnat sitta i t-shirt och tunn kofta å ändå svettats! såååå härligt! fick dessutom ännu ett erbjudande om intervju så nästa vecka har jag två stycken att ge mig iväg på! alltid gött med en egoboost!

annars längtar jag verkligen till helgen! bokat in mig på hot stone massage på lördag vid lunch tid inne i stan. så först blir det massage å sedan förhoppningsvis en superskön promenad hem i solen!

har dock åkt på nå jäkla skit i foten. ont på utsidan av vänster fot. antar att jag på något sätt fått en inflammation... men jag vet inte. detta dyker upp någon gång i halvåret, men det brukar alltid släppa... nu har det suttit i nästan en vecka..:(

imorgon är det fredag om ni råkat missat det! :P

kram

Sämsta aprilskämtet ever.

Okej. jag vet. kanske inte så smart att googla fram ett positivt grav.test. men vad ska man göra om man inte har ett eget! :P

kom på idéen igår men glömde lägga upp direkt på morgonen. sen när man väl kom hem efter en dag full med aprilskojande så blev det inte bättre än så här... jag vill vara som SL i metro... hade ett helt uppslag om deras nya "rulltrappelag" där man inte får stå till vänster i rulltrappan! shit alltså. för alla gånger man fått dumma-blicken av stressade stockholmare. TAGGA NER FÖR FASEN!

ooops!


detta hade jag inte räknat med!

RSS 2.0