sverige-ukraina.

överraskade björn idag med biljetter till landskampen och em-genrepet (jaja, några matcher till ska de väl spela, menmen) mot ukraina. har till och med köpt honom en sverigetröja så det syns vem han hejar på. så imorgon blir det hejande!

go sverige!

förväntan.

har riktigt höga förväntningar på denna dag. först ska det inhandlas picknickmat och eventuellt lite kläder. sedan skall det dras ut i solen med nyinköpt kylväska på hjul (!)



köpte den igår på åhlens och tycker den är sååå snygg. :P och rymlig, får plats med nedrans massa mat. eller coca cola som jag försöker muta björn med.. han tycker inte den e lika snygg.

annars så hade jag en soft dag igår. efter jobbet stack jag och malin in till stockholm för lite shopping på indiska. jag hitta massor men inga tillfällen till att ha kläderna. så jag köpte en lotusblomma till min vas i köket. väl hemma efter shoppingen så köpte vi frukt och tapasskinka på hemköp och satt och snacka skit på balkongen tillsammans med en cider. sen blev det singstar.. wiii.. så kul!

nä, nu svetts jag ihjäl. måste ta mig ut. pust.

puss!

smidiga...

ida kan man kalla mig. inte bara barnen som säger dumma saker på jobbet utan jag kan också dra av en och annan. som idag till exempel när jag ska lära ett barn att torka rumpan själv. jag säger att om det är brunt på pappret så måste man torka en gång till... barnet torkar men pappret är vitt... ida provtorkar för att se efter om barnet verkligen fått med allt, vilket den också fått...och säger sedan; Ja det där må ha vart en hal jäää... som tur var hindra jag mig själv från att uttala slutet av jää-ordet. ida - världen mest pedagogiska fröken! :P

puss

makeover.

är sååå sugen på att slänga ut allt här hemma och dekorera om. hade gärna vunnit en miljon och bott i en trea. vill tapetsera om. är så less på dessa, i mina ögon, tråkiga tapeter. vill byta köksluckor och sätta in nya skivor till köksbänkarna. vill fixa till "kaklet" som egentligen är någon form av linoleum (oh my god). nya mattor, nya gardiner. ja allt. förstår verkligen människorna som lånar pengar till nya möbler. vill byta allt! jag vet. jag är otacksam. men jag vill just nu ha det som jag vill. nackdelen med att vara den som flyttar till någon...

 
tänk om man kunde få!

sl.

en tanke slog mig när jag stod perrongen imorse och vänta på tåget. hade ganska bra översikt över mina medpassagerare och varje gång det åkte förbi ett SJtåg eller arlandatåg så skedde det en häftig våg av rörelser. nämligen vågen av händer som går från tidningen/fickorna upp till öronen. kolla nästa gång, ser lite häftigt ut!

dessutom har jag vunnit tillbaka lite utav min tillit till busschaufförer.. min tanke kring dem före denna dag var att de är ganska surmulna ohjälpsamma människor, men idag träffade jag en riktigt go kvinna som hjälpte mig byta till direktbussen och en snäll man som lät mig stiga på mitt ute i vägen. tack ni på 607 och 627 runt 16-tiden!

puss!

sådärja.

ännu en vecka avklarad med barnen på jobbet. imorgon är det en välförtjänt planeringsdag inbokad med utvärderingar och planeringar inför hösten. ska bli riktigt najs att få vila örona.

annars har jag haft en riktigt bra dag på jobbet trots öppning. vet inte om det beror på sommaren eller mig (!), men alla barn verkar komma mycket senare nu än när det var vinter och rusk. öppnade ute dessutom så det blev en skön ensamstund i naturen innan alla barn trillade in.

ikväll blir det grillning utifall jag får bestämma. och schlager. måste ju se om perelli går vidare eller inte. tycker väl inte riktigt att låten är suuuuper. men men. jag vet i alla fall att om inte sverige vinner, så får gärna israel göra det. var en riktigt vacker melodi. tycker jag. sådeså.

nu ska jag städa och packa inför falun imorron. najs!

puss!


trött.

så trött. känns som om musten bara går ur en när man väl kommer hem. inte undra på att sexet blir lidande *haha. Sorry mamma! närå, så farligt är det inte. men alla dessa planer och intentioner man hade med tiden man inte spenderar på jobbet går liksom om intet. tråk. inte blir man piggare av att man, i och för sig bara en hållplats från jobbet, kommer på att man glömt hemmanycklarna och måste åka tillbaka för att hämta dem. tur i oturen att det bara var att gå tillbaka, fy va sur jag hade vart om jag kommit ända till solna.

den 31 maj måste det vara fint väder. är grymt sugen på att dra till långholmen för att spendera dagen i solen tillsammans med sveriges stand-up-elit. gratis dessutom. skrattstock.se är på gång. de kör igång redan vid 12 tror jag och slutar inte förrän 22. dom jääklarna har dessutom planerat så att man inte gärna vill sticka därifrån utan varje timme finns det en "känd" stå-uppare som till exempel nüjen, järvheden eller gustafsson. jag ska dit även om det regnar. sådeså.

nä. nu ska jag vara produktiv. fråga mig dock inte vad jag ska göra. för det vet jag inte.

puss!

söndag.

efter att ha sovit gott, trots sveriges svinmatch, så vaknade vi utsövda runt 11-snåret. hade i huvudet betat ut en plan som innebar en tripp till ica maxi och en riktig utrensning av källaren.

cyklade till ica maxi och gnolade runt. hittade inget intressant alls. brukar alltid hitta något onödigt, men nej nej.

väl hemma gick vi ner till källaren. vår källare har vart överfull av dubletter av diverse behag eftersom vi slått ihop hushållen och nu skulle allt bort. om man säger så, förut fick man knapp plats att stå inne i förrådet ifall man ville ta fram något. nu kan man spela fotboll! jag & björnen provade på att spela pingis i källargången. tyvärr så smasha jag in bollen i ett annat förråd, så, jag förlora tror jag. hoppas dom gillar pingisbollar.

funderar värsta ekonomiska tankarna just nu. dom funderar ju på att ombilda här på hagalund och jag funderar på om man ska intresseanmäla bara för att få reda på hur mycket man skulle kunna köpa lägenheten man bor i för. den briljanta tanken vore ju att byta upp sig emot en trea innan ombildning och sedan köpa... för att någon gång i framtiden sälja.. med vinst.. massor... men men. bara tankar..

jobb imorgon igen. pust. tur med planering på fredag vilket innebär stängd förskola. sedan bär det av uppåt falun!
puss!

5-2.

5-2 till Kanada men Sverige får gärna proooova mig wrong.

annars var kungsan igår kallt men med skön stämning. jason mraz var verkligen grädden på moset och efter den sångstunden var jag på sååå gott humör!

föreläsning idag om sekretess och anmälningsplikt. intressant och användbart då man säkert (tyvärr) någon gång i livet behöver höra av sig till soc om någon av eleverna man kommer att ha.

orkar inte skriva mer. så trött. ska försöka mäkta med hockeyn.

puss!

götta!

hade jag satsat pengar idag på sverige-tjeckien så hade jag vunnit en krona. i alla fall om man ser till resultatet efter full tid. gissa vem som ska spela på svenska spel till semin! ;)

grå.

så har jag känt mig hela dagen. hela veckan. känns som det enda man gör på jobbet just nu är att förmana och tillrättavisa ungarna. sååå tråkigt. barnen slåss och slåss och så slåss dom lite till fastän vi hela tiden förespråkar no violence at all. har beställt ett material för att bygga upp självkänsla, självförtroende och träna barnen i empati, men det verkar aldrig komma. vill verkligen arbeta mot våld men vet inte riktigt vart man ska börja. är så less på min egen röst då det känns som den bara spyr ut negativiteter. är väl inte så farligt egentigen, men det är så tråkigt, för barnen mår ju inte bra av det. inte vi vuxna heller. det bästa är dock att det kan nog inte bli mycket värre i alla fall och vi pedagoger är medvetna om problemet. nu gäller det bara att hitta lösningar och strategier!

nu på kvällen har en kebab inhandlats och en påse med godis. kände att jag behövde det. men nu ångrar jag mig stort. mår så otroligt dåligt! det roliga är ju att jag vet om att jag inte mår bra av godis och fet mat, men ibland må man ju unna sig tänker man. men hade det inte vart bättre då Ida att välja god nyttig mat som inte innebär att man direkt efter intag måste springa på toa? (pekpinne till mig själv) får se det positiva i att jag i alla fall insett vad jag mår bra av och vad jag inte mår bra av och att jag i 9 fall av 10 numera väljer bra alternativ!

imorgon är det förskolans dag alla ni där ute! plus rixfm-festival i kungsan med jason mraz som en av artisterna! jag är redan där..:P

puss på er!

-1,2kg.

så mycket tappa jag förra veckan. förhoppningsvis kommer inget av det tillbaka. :P

camilla!

image180
Grattis kära storasyster! 35 is the shit alltså!
puss!

brunnsviken.

har haft en finfin dag idag! sovmorgon som vanligt under helgen och gröt på balkongen *mums* fortsatte sedan ner till solna c för att fixa med cyklarna. sedan bar det av till hagaparken för att möta upp jocce. hade packat ryggsäck med frukt, filt och vatten och humöret var på topp för brunnsviken runt. en nätt liten runda på 12 km. solen värmde oss och vinden svalka oss. vart en riktigt fin åktur! tog till och med årets första dopp vid en sandstrand! sååå mysigt! svalka rejält i värmen! avsluta med solning i hagaparken tillsammans med resten av stockholm kändes det som. 10000000 människor. jag lovar!

har annars precis kommit hem från filmen Iron Man. riktigt bra och underhållande film. okej, den är inte livsavgörande på något sätt, men om man en söndagskväll har lite tråkigt så blir man inte ledsnare av att slänga bort 80 spänn på denna film. käkade på kinarestaurang också. gotteligottgott. tror jag till och med höll mig inom pointsen, i alla fall på maten...

har fresten tappat 7 cm från min underbara hydda. har kommit fram till att jag gillar min kropp oavsett hur den ser ut. ska njuta av den med alla medel möjliga och vara tacksam för att den faktiskt fungerar precis som den ska. dock skulle jag gärna velat haft kvar dessa 7 cm på min rumpa idag som är lagom sur efter 2 heldagar på cykel. *ouch*

     
jag & cykeln, björn & cykeln, plaska runt, dopp i grytan, lillen ville byta min cykel mot en piggelin, puss på munnen!

skäms.

igår gjorde jag något dumt. bettade 10 spänn på att sverige skulle torska med 3-2 emot ryssland. ooops.

cyklig!

åh vilken härlig dag det har varit! en lång sovmorgon, frukost på balkongen och ett cykelköp som lett till två utflykter under dagen.

har äntligen bytt upp mig från min gamla gula cycel pro trail till en crescent sport. från att ha 3 fungerande växlar (på en annars 21-växlad cykel) till en fullfjädrar 24-växlad svart skönhet. björn tjacka en cykel igår, så jag ville inte vara sämre. förhoppningsvis leder detta köp till lite mer motion också. ska försöka hitta en bra cykelväg till jobbet. är 11 km till sollentuna från centrala stockholm, då borde det vara typ 11 km till mitt jobb i sjöberg som ligger utanför sollentuna.

cyklade in till stan och kolla på kth´s quarneval vilket innebar mycket sol, knäppa åk och massa glada människor. sedan for vi till hagaparken och grilla på kvällskvisten. hann få se 8 stycken bara bröst innan polisen kom och bad dem klä på sig, sluta kissa på allmänplats och be dom avlägsna sig från området. härligt med människor som går emot normerna. synd bara att det nästan alltid ska ske under alkoholens inflytande.

hoppas att ni andra haft en riktigt grym dag! speciellt hoppas jag att mina kära vän linda, som för närvarande är i falun (!), fixade att inte bli förvandlad till en isbit och att de klara av att hålla sig från att kissa fram tills ni kom hem! ;)

puss på er!

    
snygg hund, snygga cyklar, en björn & johan, en jocce och poliser som snackar vett!

bitten.

i've got bitten today. *grr* inte av en mygga eller pissmyra utan av en annars bedårande varelse med stark övertygelse. *grr* jag grät så jag skratta, eller skratta så jag grät, när jag försökte intala mig att jag handlat rätt, för lite förargligt var det.

nu är det hockey som gäller. tillsammans med frukt i ugn..*mums*
puss!

nothin.

inget att säga. inget att skriva.

eller, något ska man väl kunna klämma fram. bokat biljetter till falun och le falukalas. ska bli sköj! grillning hela helgen antar jag:P

åh fresten!!!!! JASON MRAZ spelar i kungsan den 15 på rixfmfestival! gissa vem som ska springa från jobbet och trängas med fjortisarna längst fram! ;) gissa om jag blev förvånad igår morse på pendelstationen, ville nästan vråla lite men för att inte uppfattas som looooooney så strunta jag idet..

nu ska jag springa till pendeln. pust. ska försöka få ut vattenleken till kidsen idag. eller till mig.. vem vill leka mest, barnen eller ida? jag dominera igår på sjörövarleken tillsammans med slaghöken och jocke med kniven, själv var jag ida med skeden;)

puss!

vad?

vad fanken ska man käka? står helt still i huvudet. vid sådana här tillfällen hade det vart ypperligt med hemkört, men hur billigt och nyttigt är det då?

dunsa rakt i säng när jag kom hem från jobbet. sov mellan 16 ochh halv sju, så där lagom att jag missa mina gymtider. mitt huvud är glad över denna lilla bedrift men kroppen skulle verkligen ha behövt en genomkörare. tror jag har någon mental spärr gentemot gymmet. dåligt samvete över att jag bara slänger bort pengar på något jag inte går på. sedan varför jag inte går, det vet jag inte. vill hellre gå ut och gå, men då får jag dåligt samvete över det där gymkortet så då blir inget av istället. ja. nu som följde diskussionen ända hit. GRATTIS!

fortfarande ingen aning om vad jag ska käka. blir att gå och blindshoppa. peka och ta till kassan. :P

puss på er!

fresten, är det någon som vet vad mymess.com är för ställe?

tuvadå.

tuva hade den oförskämda smaken att börja krypa idag, just idag, inte igår. hon kämpade tappert under helgens gång, men icke. gå in på hennes blogg och checka hennes första kryp framåt!

tuva´s blogg

puss!

självuppfattning.

idag har jag försökt rannsakat mig själv. startade morgonen med en promenad och försökte tänka positiva tankar. detta slutade med att jag kom fram till ett projekt: Midsommar 08. ska verkligen försöka förändra vissa negativa tankegångar som är helt orationella och som bara förstör.

när jag väl kom till jobbet så hade vi fått en ny bok som handlade om hur man kan förändra självkänslan hos barn. att få barn att förstå att det enda som betyder något är dom själva. det behövs inte jämföras vem som sprang fortast eller var starkast. man är bra och värdefull vem man än är. för det finns ju faktiskt ingen annan om är som jag. känns ju som självklara saker, men fy sjutton va svårt att få in det i sitt eget huvud. för om man inte tror på det själv så kommer ju ingen att göra det!

stod förresten i metros horoskop att mitt liv skulle ta en ny vändning i positiv bemärkelse, så jag hoppas verkligen att det är detta som menas.

jag är bra för att jag är jag! sådeså.
puss!

tidslinje.

För 15 år sedan...
var jag 12 år och var vimsig.
åkte till cypern med scouterna på läger, första gången utomlands. dessutom utan föräldrar!
spelade handboll i samuelsdals if.

För 10 år sedan...
gick jag i nian och var världens koolaste tjej.
drog iväg till spanien med spanskagruppen.
hade övergått till utövande av ultimate frisbee.

För 5 år sedan...
hade precis flyttat hemifrån, dock inget eget.
började plugga till lärare i gävle.
jobbade på rolf ericson bil.

För 3 år sedan...
levde livet i falun tillsammans med världen coolaste kompisar.
pluggade fortfarande till lärare, ped b och engelska blev det detta år.
drömde om livet som singel.

För 1 år sedan...
bodde i min första egna lägenhet, själv själv själv.
hade träffat mannen i mitt liv.
pendlade mellan falun och stockholm medan jag såg slutet av tunneln när det gällde min lärarexamen.

För 3 månader sedan...
fick mitt första fasta jobb!
led av jobbkoma.
fick min första riktiga lön.

Igår...
tillbringade dagen på Stinsen i sollentuna tillsammans med mor min, syster och systerdotter.
åt god bakad potatis med räk och laxröra.
pussade björn godnatt.

Imorgon...
går förhoppningsvis till jobbet.
njuter i solen tillsammans med barnen.
bryter mina ben på bootyexpresspasset.

Om ett år...
bor nog fortfarande i solna.
förhoppningsvis i en större lägenhet.
arbetar fortfarande på förskola med montessoriinriktning.

ja ni. där fick ni en del av mitt liv. någon som vill berätta om sitt? såklart jag måste utmana folk! emma, linda och martin. vassego!

puss på er! nu ska ida sussa!

huu.

nu har mamma, anna och tuva åkt. *buhu* men vilken skön helg vi haft! vart på stinsen och shoppat, kollat på ishockey, ätit god mat och bara umgåtts. precis som det ska vara! var riktigt roligt, så nu blir det att dra upp till falun om några veckor. falukalaset är på gång plus att om det går gött så kan man även se eurovision.

har dock ätit mycket skräp ihelgen. försöker hålla i känslan jag känt i magen, för det har inte vart en rolig känsla. mest ont i magen hela tiden och uppblåst. *usch* men men. det fixar man bort på momangen! ska gå på bootyexpress och core i veckan. bygga lite muckler! :P och gå till ulriksdal såklart. det blir min morgonprommis!

nu ska jag vänta på björn stackarn. han har fått jobbat heeeeela helgen, 8-18. vilket liv. men pengar rullar in på kontot lagom till semestern som tur var! :P

puss på er!

mraz.

jaha. förra året kom jason mrax till peace&love i borlänge men eftersom man jobbade så hann man inte gå. i år kommer jason mraz till peace&love igen och vilken otur har man inte. får semester på måndagen den 30 och han spelar i borlänge den 26. tror inte jag får semester två dagar i förväg. attans. får njuta av detta youtubeklipp från förra året. linda, du gillar ju den här låten du. tillägnar den till dig! ;)

puss!

salsa.

sitter och kollar på en dokumentär om ballroom dancing. handlar om en tävling i new york för skolbarn. de dansar alla möjliga danser, allt från swing till tango.

när jag gick idrott C2 fick vi prova på olika sorters ballroom med bl.a salsa, rumba och chacha och när man ser dessa barn dansa och röra på höfterna vill jag bara göra det igen. vill dansa! kommer ihåg kårkvällen där vi tjejer lärde oss dansa salsa av en riktigt stor svart man som kunde rulla höfter som en, ja, vi såg ut som riktiga stelfrusna svenskar om man jämför.

diggar känslan man får utav svängande höfter!

image166

chop-chop.

kommer inte riktigt ihåg hur vi kom in på detta, men någon gång under kvällen berätta vår kära vän jocce att han, förra helgen, hade skrämt hans lillasyrra. så här när man tänker efter så hade det ju funnits många olika och roliga sätt att skrämma henne på. ett sätt skulle kunnat varit att typ chopp-choppa dom med hjälp av THAI CHI. det roligaste med detta är ju att thai chi går ju så jäääkla långsamt. så att om någon skulle hoppa fram bakom ett träd och börja chopp-choppa mig med thai chi så hade jag sprungit till kiosken under min väntan och köpt en isglass i väntan på smällen.                                             aja. jag skrattade hysteriskt i alla fall

puss!

RSS 2.0