jaha?

så hur gick det egentligen på min lilla utflykt? 

Jorå, det gick bra ända fram till tidpunkten för hemresan då en av tjejerna börja må dåligt. det sluta med en liten spykaskad i sätet på bussen med en ida hållandes påsen. tyckte så synd om tjejen. så synd att jag bar henne från busshållplatsen till förskolan. så nu är idas rygg lite kajko, men vad gör man inte för spyende småungar?

från det ena.

till det andra... det bästa med en blogg är att man kan skriva precis det man vill i den. det sämsta med en blogg är att när man väl blivit fast i bloggandet och vill skriva, så har man inget att skriva om... but that's life ey?

de senaste dagarna har jag fått hört många roliga saker av de små knåddarna på jobbet, men inget sitter fast i minnet när jag kommer hem. förutom kommentaren jag fick av en liten pojke: "Du ser GANSKA cool ut i dina glasögon." 
Najs, då vet man det! :P

ska åka iväg på utflykt med de få barn vi har idag på förskolan. hela 6 stycken. ska till bibblan och sedan ska vi fika lite granna. mys!

måste också passa på att hedra Björn idag för att han hann med pendeln. jag skulle aldrig orkar. BJÖRN E BÄST, INGEN PROTEST!

puss!

men herregud.

är britney gravid igen?
jag vet att man inte ska bry sig om kändisar men om britney kan man inte låta bli. eller skådespelarna från dawsons creek. som jag sa förut. jag kan pröjsa hennes biljett hit så jag kan banka vett i henne.

on my way.

idag fick jag för mig att jag ska vara glasögonorm, men som vanligt så var glasögonen borta. ja, allt är glasögonens fel. dom har ju för fanken ben. men efter ett par minuters idogt sökande så hittade jag mina älskade miu miu-glasögon, de enda designersaker jag äger faktiskt. måste säga att jag är skitsnygg idom :P så nu lägger jag ut några kort så ni också får tråna efter mitt snygga anlete!

image90



puss på er!

jajaja.

känner mig inte alls taggad för bloggen just nu. är mest trött när jag kommer hem och känner för närvarande att inget särskilt intressant har hänt som är värt att nämna.

har börjat jobba som ordinarie nu. så nu har man ansvar upp till örona. fast det känns precis likadant som innan. ska se hur det bli när man ska börja planera saker och ting... ska leda upptäckarna nästa vecka. så lite må jag nog studera.

helgen var annars väldigt lugn. förutom fredagen.

jag och björn hade siktat in oss på att åka med 17.44-tåget till falun. det enda som var fel med den siktningen var att mamma bokat in oss på 16.55-tåget. tur att vi kom på det!... 5 minuter efter att tåget gått då vi hämtat ut biljetterna från automaten. så där satt vi som ett par fån. så det blev till att boka nya biljetter. kom till falun strax efter halv elva och 500 spänn fattigare....*snark* lagom trött var man.

lördagen spenderades på Lugnets skidstadium kollandes på Kalla och Hansson. fanken va spännande de blev i slutet. Kalla klappa ihop och Hansson spurta in på en 5e plats. grattis! Herrarna gick de desto bättre för med Södergren på en tredje plats! sedan blev de bara massa mys med tuva, mamma och pappa.

på söndag kanske jag ska se på andy warholutställningen på moderna museet. skulle vara coolt. 80 spänn kan jag nog offra;)

bilder från helgen kommer senare. är för trött!
puss!

första för helgen.

första inlägget på typ tre dagar blir om min reaktion på en artikel i aftonbladets första sida (nätupplagan). först skriver de om hur en flicka fått uppleva den sexistiska glamourvärlden, från spy bar till vegas. sedan fortsätter de med en genomgång av de tjejer som "lyckats" som glamourmodeller och hur de gjort.

jag bara undrar, hur fanken kan man "lyckas" som glamourmodell och är det något man vill att dagens ungdomar ska eftersträva? är det inte redan för stort tryck på utseende som det är ute i samhället? blev bara fundersam. tycker det är läskigt att medierna inte tar ansvar för vad de slänger ut...

aja. blev väl inte ett så genomtänkt inlägg som jag tänkt. men nu ska jag rusha till tåget. skriver mer när jag anlänt till solna!

herrå!

söta ungar med stora problem.

inte riktigt. söta är dom, men problemen är väl så stora som man vill att dom ska vara.

vid lunch idag uppstod en liten rolig ordförvirring. en flicka som sitter vid mitt lunchbord ska bära bort sin laktosmjölk.

a- jag bär bort min mjölk ja!
m (flicka med talsvårigheter)- ja, din tåsmjölk!
ida- laktosmjölk heter det...

då utbrister en pojke vid bordet

p- NEJ! Narkosmjölk heter de juh!

mjölken jag drack höll på att fara ut genom näsan..*haha* sötisar!

en frän grej.

när jag gick till gymmet igår mötte jag två personer i en backe. den ena tog plötsligt ett steg närmare och utbrast: "Näämen de är ju du, vår vikarie från ---skolan". Det var en elev från en skola som jag vickat på typ i november. Hon hade tyckt det var jättekul att jag var där vilket jag också gjorde. kom till och med ihåg hennes namn. det kan jag inte säga om att elever. tänk att en sådan liten sak som att en elev man träffat i två dagara kommer ihåg en, kan förgylla ens vardag. :)

inte så mycket alls.

har ingenting att säga. har vart trevligt i helgen och jag har till och med vart uppe efter klockan nio..*wihoo mee* tyvärr möttes jag av den grymma tröttheten igår kväll och däcka i soffan vid nio-snåret.

idag har vi upptäckt saker och ting på förskolan. vi har vart på upptäckarna. fick med några barn på safari. det var intressant. vi bestämde helt enkelt vilka djur vi ville se och vara och sen sprang vi fulla muggar. lejon, dinosaurier och grodor blev det.

ska på personalmöte imorgonkväll. ska bli mycket intressant. får se om de sägs någe kul.

nu ska de packas inför gymmet. ska dra en repa med instruktör för att få se hur maskinerna funkar. blir la gött!

ha de gött!

+11 grader.

åh så skönt det var idag när man kom utanför dörren. jättevarmt! längtar sååå tills våren är här. vill höra fåglarna kvittra och se växterna frodas!

gick ner till gymmet för att dra en repa. kändes superskönt! jag kan lätt bli en helgtränare. känns som det är så många måsten under veckan så själva nöjet med gymmet försvinner. energinivån är inte lika hög och allt man gör känns som man gör i 100% motlut. men idag flög jag på molnen. gjorde lite extra till och med. underbart!

min vita shoppingvecka har gått över förväntan. ingenting annat än mat har inhandlats och det känns superskönt! okej. det är väl egentligen fusklätt när man ser till beloppet på mitt konto.  men ändå. 

nästa veckas utmaning handlar om vardagsmotion. ska försöka att inkorporera så mycket motion i min vardag som möjligt. hoppas av några hållplatser före min egen. gå och handla (vilket jag ändå alltid gör). ta cykeln lite extra. är ni med?

puss på er och lycka till. kom ihåg att sex också kan räknas som vardagsmotion ;)

nour.

måste säga att jag tycker att hon är en riktigt skön människa. lagom laid back med distans. sådeså. lyssna inte på kritikerna!

kebabpizza hade gärna fått gått till final. sådeså.

over and out.

melodifestivalen. tips.

jadu. så hur går de ikväll?

lasse lindh är förra veckans brandur. ola kör någon slags 90-talspop men kommer säkert gå vidare på flickröster. the nicole verkar vara förra årets addis black widdow fast utan den "falska" sången. alexander schöld är den nya jimmy jansson. ganska skönt att slippa honom iår, men denna kille som ersätter är inte så rolig heller. Rongedalbröderna är ju ganska roliga att kolla på som doapojkar bakom trazan och banarne sååå, det kan bli bra. sanna nielsen får försöka toppa förra året. jag menar. om patrik kan texten efter en vecka så måste låten vara bra. mina förhandsfavoriter är ju kebabpizzebagarna andra generationerna. har grymt höga förhoppningar på dom. kan vara bubblare. eller? men det som känns som mest tippat ärä ju att carola och andreas johnson kommer gå vidare. detta är då lite farligt. kanske blir som idol. folk röstar inte. velvet gick ju inte vidare förra veckan liksom...

aja. där fick ni min genomgång.

ikväll ska de ätas kebabpizza till andra generationens ära. köpt ingredienser till en riktigt god fruktpaj också. förhoppningvis åker rendition in i dvdn så jag får se den någon gång!

ha de gött!

från och med nu..

kan ni kalla mig montessoriassistent Ida. :) jobbet är kirrat och börjar arbeta i deras regi den 25. fanken va najs! ska bli så kul! skönt med fast inkomst. inte så dålig inkomst heller... :D

blev ett gött firande nu på kvällen. melinda och joel kom förbi på middag och lite mys. har dansat dansmatta och druckit vin samt pratat om att vi tjejer egentligen har fyra hål som vi använder. :P

är så grymt nöjd just nu. längtar till 25 mars. då får jag maffolön:) njae.. litegranna i alla fall! götta!

helgen är helt oplanerad. ska ta det som det kommer. ska sova sovmorgon först och främst. massa mys och skidskytte!

puss på er!

vilka odds?

så. min kära stora syster laddade min mobil vilket ledde till att jag blev erbjuden att komma på intervju för ett jobb i sv/so och idrott. 

vilka är oddsen liksom? jaha. vad gör man nu? ska i alla fall ringa upp och höra hur det låter. har tappat bort annonsen liksom. pinsamt. :P

puss och hejdå!

mucho glad!

tog mod och lämna in ansökan. kallades till chiefen för lite samtal och det ser positivt ut. :) får hoppas att det fungerar! måste dock få tummen ur arslet och tenta av engelskan.

har även ringt en snubbe från en skola i huddinge. måste ladda på kontantkortet för att höra vad han har att säga. tror det gäller en so/svenska och idrottstjänst. jadu.

tack alla fina människor som skickat massa gulliga alla-hjärtans-dag-sms! värmde verkligen i den kalla bussen i morse. men som ni läste ovan så finns de inte så mycket moneras laddat i min mobil (hela 57 öre), så jag kan inte skicka tillbaka. men här får ni en offentlige kärleksförklaring! love you!

gymmet snart. massage sen. det har björn lovat! förhoppningsvis film. laddat ner både juno och rendition. låter super!

puss på er alla!

vill inte offenda.

vill klargöra vad jag egentligen menade med inlägget igår. Min största fundering är väl egentligen vart finns livskvalitén? och livskvalité är ju en subjektiv fråga må jag säga. men kan inte någon förklara tjusningen med stockholm för moi? :)

ska söka jobbet jag vikarierar på idag. ska bli spännande. lär ju inte få det. men ingen kan i alla fall säga att jag inte försökt!

puss på er! una banana and ajm on maj wäj!


fundrar.

okej. sitter på bussen från dagis emot sollentuna då samma tanke som så många gånger slagit mig dyker upp i mina tankar. vad fanken gör man här? alltså inte på bussen. men i stockholm. och inte på det sättet att jag vill flytta utan rent allmänt. överallt ser man sju hundra identiska höghus. 10 villaområden av samma karaktär. allt så j-la inträngt. känns som packade sillar. allt är så fult om man får säga så. det känns lite meningslöst liksom. massa opersonliga hus där familjer åker hemifrån 2 timmar innan jobbet börjar för att komma till jobbet i huvudtaget (bilköer vettni). kommer hem två timmar efter jobbet slutat för att det tar 1 och en halv timme extra på grund av bilkö. åker och handlar med barnen. kommer hem efter halv sju. lagar middag, äter. lägger barnen och läser en stund innan dom själva somnar in. det är det jag tror händer i alla fall. huuu. ångest.

tur att man har en grym man att komma hem till som drar ångesten om ett liv av arbete ur en... :)

imorgon = alla hjärtans dag. ska och vill inte fira. sådeså. en vanlig dag som alla andra. ska inte gå på försäljarnas trix!

puss på er!

näsblod x2.

hann blöda näsblod en gång till innan jag la mig för att sova. jag säger som linda. huvva!

har vart så trött på sistonde. var aldrig så här trött när jag jobba på volvo, tillsammans med näsblodet så börjar jag fundera lite. något samband kanske? känner mig fruktansvärt tråkig emot björn med tanke på att jag somnar överallt. igår gick jag och la mig innan house än slutat och kommer inte ihåg när björn kom in. hemskt. ska verkligen försöka hålla mig vaken. tror jag får dra med mig björn ut på en promenad. man kan ju inte somna ståendes liksom. ;)

nu ska jag jobba! herrå!


update
 
försök aldrig ställa diagnos själv. googlade på näsblod och trötthet. fick fram att det kan vara både leukemi eller diabetes. nu ska jag inte bli hypokondriker men en artikel om diabetes stämde äckligt mycket in på mig. ska beställa till hos vårdcentralen tror jag.

http://www.expressen.se/halsa/1.446374/jag-blodde-ofta-nasblod

aja. ska inte skrämma mig själv eller någon annan mer. nu lägger jag ner denna diskussion med mig själv.
puss!

näsblod.

andra gången denna vecka som näsblodet forsar och far. plus de gånger de bara småblödit. blev till att ringa sjukrådgivningen för att höra vad man skulle göra. så nu blir det att beställa tid hos näsa-halsmottagningen för undersökning. är så less. gillar inte att blöda ur näsan.

LG Hockeygames.


ojsan. glömde jag nämna att jag hade vip-biljett? sverige spela riktigt bra i första och de kändes som de hade ett någorlunda övertag. men det övertaget förvandlades till domarövergrepp när domarna börja dömma helt åt fanders. tråkigt. så det gick åt helvete. per ledin borde blivit matchens spelare. riktigt go!


blev riktig slibbmat hemma efteråt. sådär försvann allt man jobbat för på gymmet. men aja. kan ju inte gå bra jämt;)

nu ska jag sussa. barnen skall ha en pigg fröken!


veckans utmaning.

i väntan på att jukkalainen ska komma online och skicka bilder till mig (så jag kan skriva ett till inlägg) så kan jag skriva in VECKANS UTMANING.


denna första veckas utmaning handlar om global ekonomi och kultur.

*HANDLA INGET ANNAT ÄN MAT DENNA VECKA

detta för att motverka shoppinghysterin som verkar pågå därute. behöver du verkligen en ny tröja när det finns 13 till i skåpet?

kämpa på!

:)

gick überbra på gymmet! hela 35 minuters konditionsträning plus 3 extra övningar (mage, adduktorerna + abduktorerna). nu ska ida bli stark! ska bara komma ihåg att börja köra armar hemma vid teven på kvällarna. så enkelt men ändå så svårt! :P

off we go.

sådå. nu är det gymmet som gäller. ska försöka lunka på så länge det går på gräshoppan. får alltid grym sockerdricka i fötterna och tårna efter en kvart som inte vill gå över. ska försöka stå ut. någon som vet vad felet är? min teori är att jag pronerar lite när jag går. kommer ni ihåg den lektionen med Leo? när vi fick stå på en spegellplatta för att se hur vi belasta foten. jag belasta foten som om jag hade downs syndrom. alltså inte förjäkligt, men karaktäristiskt för en person med den diagnosen. tror det är något med det. eller kan det vara något annat?

aja. klockan 15.30 kan ni se mig på teve. sitter på rad 10 ner emot isen. bara att ta fram kikaren. det är alltså hockey det handlar om. sverige-finland!

herrå!

ännu lite lek med comic life :)

image82

bu eller bä?

ett av mina tips gick in. men om jag hade vetat vilken nivå det skulle vara på låtarna så hade jag nog hoppat över alltsammans. den enda som jag gungade lite till var velvet, men, den gick inte vidare. dock var det ett mindre "mirakel" att den där eva-dahlgren-wannabeen gjorde det. okej, bara andra chansen, men ändå. aja. nästa vecka kommer kebabpizza slivovica att ta hem segern. jag säger det redan nu. plus idola. flickidolen. dock inte min.

min humornivå idag har sjunkit till killgängsnivå. bara så ni vet. fick in ett par one-liners som punkterade vissa personer. *hehe* i am PURE evil. :D

tipset för natten är att prova på arkeologisex. verkar vara en intressant, djupdykande och introvert metod som kan uppskattas av sådana med smak för lite mer detaljerade sexupplevelser.

puss och godnatt!

plagiat!

hallå sverige! okej, björn gustafsson dansade riktigt snyggt. men alla vi som vart falubor och attendat idrott a+b vet ju att han vid ett tillfälle plagierade martin pettersons diaz-dans. sådeså.

melodifestivalen.

okej. ikväll. vilka går vidare...?

mitt tips. Amy Diamond och E-type. garderar mig med Velvet som tredje alternativ.

va tror ni?

wihooo!

av en "säker" källa så har jag hört att LAKRITSPUCKEN skall komma tillbaka i GB's sortiment! hur über är inte det!

image81

mamma, är det inte roligt? *mums*

1 år sedan skidspelen.

image80
kommer detta någonsin upprepas? hope so!

stackars björn.

*haha* är faktiskt lite synd om björn. kom precis hem från gymmet. ida har inte ätit sedan 14 (iof inte björn heller, men han verkar inte påverkas av hunger. det gör däremot jag! *grr*). så står vi i köket för att laga mat då björn vänder sig emot mig för en kram. vad gör jag tror ni? jo väser: sluta kramas och börja koka potatis!". så nu är jag utvisad från köket. stackare. jag är förjävlig.

funderar.

har fresten börjat fundera på en grej till bloggen. "veckans utmaning". låter det som något? läggs ut varje måndag och ska vara avklarad innan söndag kväll. kan vara allt från motion till vardagsbestyr. anyone with me?

LG hockeygames.

jag. på söndag. rad tio. sverige-finland. sådeså. götta!

idag har jag försökt sammanfoga jobbet med styrketräning. lyft lite skrot. eller ungar. känner musklerna svälla. måste prova på kollegans tricepsträning från idag. "lyft upp ett barn. låt barnet sedan passera ditt huvud. kom ihåg att hålla i barnet i fötterna. nu hänger barnet uppochner på din rygg. kom ihåg att pressa ihop armbågarna medan du drar upp barnet." *hehe*

ätit gröt, soppa + pannkaka och två tacos. *mums* lite frukt och macka däremellan. :)

njuter av tröttheten. så skönt att bara dunka ner i kudden på kvällarna. super!

puss på er!

mardrömmar.

huvva. drömt mardröm. fast ändå inte.

jag har min gamla högstadieklass väldigt varmt om hjärtat och dessa återkommer då och då i mina drömmar. inatt var en sådan natt. drömmen skulle föreställa något slags jubileum där vi alla möttes ute på gårdsplanen. jag satt i en grupp där en kille började röka på. det slutade med att han på något sätt hade lejt massa folk för att "ta hand" om mig. valde att vakna innan jag fick reda på hur. huuu. jag var mighty good på karate i drömmen i alla fall. :P

förskola idag. ska blir roligt! ja, jag ska inte gå på förskola, utan jobba. :P måste höra om jag blir kvar en vecka till. hoppas på det! både för min ekonomis skulle, men faktiskt också, för att det är superkul! småbarn blev till och med lite roligare igår. men eftersom jag nu har sagt det så kommer det gå åt he-vete säkerligen. *knack knack på huvudet*

aja. ha de gött. måste göra mig fashionabel!

techno i mitt huvud.

vaknade med ett ryck. mitt i en dröm. gud vad man är trött då. sedan dess har en inledning till en technolåt spelats i mitt huvud. vet inte om jag hört den någonstans eller om det bara är min egen fabrikation. men svängig är den. det är grym bas i inledning..*dunk dunk dunk dunk* sedan kommer en pojkkyrkokör och sjunger *oooh oooh oooh I just can't pay the rent,  oooh oooh oooh I just can't pay the rent, oooh oooh oooh I just can't pay the rent, you keep me aaaall night*

Någon som känner igen? antar att texten jag hör är återkommande i låten. aja. skratta ni bara!

man märker att man behöver sova när man för tredje gången på en vecka somnar 20 minuter in i filmen... sådeså.

puss på er, nu ska jag till el trabajo!

har blivit kär.

jag som är en popartälskare har äntligen hittat mitt program. okej. det blir inte riktigt popart, men nästan. man kan göra seriestrippar i programmet. men ändå! Comic Life. riktigt komiskt!


image79

love it!


los småttisar.

vilken dag alltså. av 5 småbarn (fick hoppa in på småis) så gallskrek totalt 3 samtidigt under hela utflykten. kunde inte göra något annat än att bunta ner 2 av dom i vagnen och braka på. tur att de lugna ner sig när vi väl kom in. kanske inte låter så farligt. men men. har listat ut varför jag inte gillar småbarn i alla fall. citat: "jag vill kunna RESONERA med barnen".

annars är jag riktigt impad av dessa barn. idag bakade alla semlor. och ack så goda de blev. gillade dom grymt. har hittat något med jag gillar. tror min ultimata skola se ut som en montessoriskola med genustänk. ska forska lite mer i montessori men har redan kommit fram att högstadieskolor med montessori är ganska få...

har sökt lite fler jobb nu också. verkar inte gå så bra för mig. ska försöka mig på att söka lite sommarjobb också. vill helst jobba med barn, men det lär väl bli att sitta på ica eller något. ska leta i alla fall!

puss på er!

matbröd.

har inga namn på recepten, men man kan ju alltid ta åt sig äran. härmed döper jag dessa bröd till idas matbullar.

idas matbullar.
1 pkt jäst
2 rivna morötter
1/2 dl linfrökross
1/2 dl olja (ej oliv)
1 tsk salt
5 dl vatten
vetemjöl efter behag (vi använde typ 1,3 liter)

blanda jäst med ljummet vatten. riv morötter. blanda ihop allt. låt jäsa 30 min. fördela ut degen till bullar och låt jäsa 15 minuter till. stoppa sedan in bullarna i ugnen ca 5-10 min på 225c

montessoribröd
1 pkt jäst
3 dl vatten
8 dl rågsikt
1 tsk brödkrydda
1 tsk salt
1 dl matolja
1/2 dl mörk sirap

eventeuellt om man vill ha:
1 dl havregryn
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl oliver

Rör ihop alla ingredienser och låt degen jäsa i 30 minuter. Lägg upp degen på bakbord och forma antingen till 12 småbullar eller 2 limpor. Låt degen jäsa annu en gång i 15 minuter, ställ sedan in i ugnen! 9-11 minuter i 200 grader för bullar och 30-35 minuter för limporna. Lägg en fuktig bakhandduk över ditt färdiga bröd för att svalna och behålla mjukheten.

307777-78


vi systrar äro lika.

så knappar man in sig på syrrans blogg. och var står det där? "idag har jag bakat matbröd och chokladkaka". jaha alltså. antingen så har vi telepaterat med varandra eller så härmas du anna:P har precis käkat nytt hembakat bröd och igår åt jag chokladkaka. mumsit. ska lägga ut recepterna här någon dag!

fick ett roligt sms av martin p idag också. vår käre frände, folkpartisten och "pump it up" mannen, daniel nilsson, har gått och blivit tennisklubbschef i torslanda. stort uppslag i en annonstidning. det är inte sant tänkte man. men jo visst. några fniss kläckte man ur sig.

blev riktigt nöjd med tuvas doppresent igår. så jäkla cool. hoppas hon gillar det bara!

puss och godnatt!

gudmor och fadder och fadderadderaaa.

har suttit och knåpat nu på kvällen. mitt älskade gudbarn ska ju döpas snart och dopgåva ska göras. riktigt fint blir det! så har man försökt hittat något fint att säga. vill säga något smart och guidande eftersom det är jag som ska "vägleda henne i sin kristna tro". förstår inte riktigt varför anna valde mig med tanke på hur jag handlett pelle den sista tiden. pelle KAN vara den nya anti-krist. men men.  man kan inte lyckas jämt.

längtar.

nu luktar det kladdkaka i huset. den råkar komma ifrån vår ugn. oops. men. we have earned it. så nu längtar jag så efter den. mums! men först något ännu bättre. lax och potatis! mums! igen! längtade annars efter en liten chokladbit under baket kladdkakan. tittar på björn. han mumsar. han åt upp den. men så fin han är när han mumsar. så det fick vara. dessutom var jag skyldig han något. vad som helst. med tanke på att jag råka slänga en isboll på han idag. rakt i tinningen. förlåt. skämdes hela vägen till affären.

image77

puss på dig finis!

vet inte om..

.. jag ska vara glad eller besvärad (igen), men nästa lördag drar spektaklet igång igen. MELODIFESTIVALEN.  var inte och kollade på bidragen (man kan dock inte lyssna på dom) och det fanns ett bidrag som man direkt hör är en given vinnare. KEBABPIZZA SLIVOVICA. hallå!? shit alltså. I LONG for next saturday! :P

skoj eller inte?

jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. kom precis in på en blogg skriven av en tretton-åring. det positiva är att denna tjej verkar vara en grym tjej med talang för sömnad och har ett bra huvud på sitt skaft. samtidigt blir jag lite skrämd att man redan när man är tretton måste börja influeras av vuxenheten. 

jag vet inte hur det var med er när ni var tretton och kommer väl knappt ihåg själv hur jag var. men inte sminkade jag mig nå, levde runt sport och klädde mig i det som mamma köpte åt mig. eller mamma?

tycker ändå ni ska checka in denna tjej. grymt impad. 

http://ellesapelle.blogg.se/



en andra gång.

upplagt för ännu en filmkväll hemma hos christian tillsammans med björn. jag låter killarna välja film för andra gången och vad får man? man sover sig igenom en film. igen. *snark* nästa gång e det jag som väljer banne mig! ;P
såå, för att inte göra om mina misstag. om någon kommer med den underbara idéen att se på filmern om Jesse James (den med Brad Pitt) och American Gangster (Denzel Washington) skippa det! det vill säga om ni inte går på speed och kan sitta er igenom en pratfilm. trodde jag aldrig jag skulle säga detta, men ge mig hellre RAMBO.

glad.

blev glad idag när jag ställde mig på vågen. minus ett kilo till fastän jag inte gjort något särskilt!

nu ska jag till stan. herrå!

kära moder.

min kära mor har sett ett mönster i min blogg. speciellt senaste veckan. under veckodagarna så blir det inte mycket skrivet medan det blir mer skriver under helgerna. så rätt så rätt. är ju helt slut efter jobbet, så det enda man vill göra är att dra ett gammalt täcker över sig. skönt dock att äntligen vara trött på kvällarna. skönt att få någon slags dygnsrytm.

i veckan snacka jag med min "gamla" gymnasiekompis linda. vi pratade (eller jag kanske bara) om att man må hitta ett jobb som man brinner för. detta har jag funderat på i veckan. brinner jag för barn och skola? jag frågade mig själv till och med: "gillar jag ens barn?". detta var dock dagen då ida var på småis. de senaste dagarna har jag kommit fram till att jag gillar barn ja, men jag föredrar äldre sådana. från 4 år och uppåt. jag måste få något utbyte av de barn jag spenderar tid med. så. nu till nästa fråga. om jag går med på att bära ett barn och föda det, vem är frivillig att ta hand om det i tre-fyra år? så jag slipper snor och bajs. frivillig någon?

och nej jocce. när jag säger att jag gillar barn så är det inte på samma vis som du. :P





apropå träning. why not merge two activities at once?

musik. gammal men ändå ny.



Jason Mraz. missa han på Peace and Love förra året och är grymt besviken. Joel var den som introducera honom för mig för x antal år sedan. gillar text och stil. massor. props. wordplay.




you and I both.

peace out!

inget illa om...

vuxna, men dom borde tänka på vad de säger framför barn. okej. jag är inte världens ängel med tanke på mina svärord men jag försöker verkligen!

idag vid matbordet så sitter vi och småpratar då kollegan plötsligt måste hämta sallad: "för man vill ju bli smal till bröllopet. för tjock vill man ju inte vara, eller?" och ser frågande på barnen. MEN HERRE GUD MÄNNISKA! blev så arg så jag skulle kunna sagt till henne då och där. två av de andra lärarna är medlemmar i Viktväktarna vilket också gör att det blir en del viktprat. blir så ledsen för barnens skull. som om de inte blir nog färgade hemma. byt ut ordet smal mot hälsosam så har vi kommit en bit på väg.

jag själv känner inte för att vara ett enda dugg hälsosam. inte för att jag egentligen är sugen på något särskilt. men jag blir bara så less på att hela tiden fundera på mat samt tänka på vad jag ska och bör äta. jag vill ha en normal metabolism. sådeså. en sådan som gör att man slipper fundera.

åhå. nu ska jag vila en stund. får se vad som händer i helgen. kanske fötter. *hahahaaa* vilka skämt man drar ;)

herrå.


RSS 2.0