begravning.

så har jag "avklarat" min första begravning. den var riktigt fin med sång och stämmning. någon tår fälldes också, mest för de andras skull som saknade garmann.

lite roligt var det dock då jag fick se prästen. det var samma präst som döpte min systerdotter Tuva! å hon är ju döpt i Vika, inte sundbyberg... världen är liten. han kom till och med ihåg vart dom bodde och hur deras hus såg ut..:D

annars är jag smått stressad. har inte packat än och lär inte hinna göra det förrän senare ikväll. ska och äta middag med björns pappa, syster och norska kusin som är här för begravningen. hoppas jag har packat innan taxin kommer imorgon bitti i alla fall!

annars är jag tillbaka på lördag nästa vecka. har med mig mobilen, men inte på. hoppas ni har det götta! det ska jag ha ;)

kram

två tips.

1. när du svara i telefon, speciellt då du inte känner igen nummret. börja då inte samtalet med; "vänta, jag ska bara stoppa in stjärtlapparna...". detta kan misstolkas!

2. om du ser ett barn hålla i en skål med varm mat och plötsligt börja tippa den, reenacta aldrig hur detta barn gjorde det utan att sett till att just din tallrik är tom. du kan få mat i knät.

dos diás a españa!

längtar så det gör ont. på riktigt. ont i huvudet har jag, om det beror på längtan eller något annat är dock svårt att säga.

annars är jag tillbaka i gemet efter ryggskotten. jobbat hela veckan fullt ut. är grymt trött i ryggen, men annars är det gött! jobbat över dessutom. blir lätt så när föräldrar till barn inte dyker upp för möten när man kommit tidigt till jobbet. å i morron blir det att öppna. så någon timmer får man nog ihop varje vecka. annars försöker jag faktiskt hålla mitt arbete till de tider som jag givits av jobbet. men då blir det också att man lätt inte hinner med allt. men, så länge jag inte får betalt för övertiden så lär det fortsätta...

var å shoppa igår med cissiluringen. hittade äntligen en kort kavaj! blir snygg till jul, nyår, utgång. ja, whatever. :D

orkar verkligen inte stå upprätt längre, så nu tar jag min rygg till soffan. härligt!

stiga froggy

här tuva-luva är din julklapp från monster ida. eller så får det bli det mamma din hittar åt dig!



lugn helg...

väldigt lugn helg för min del. ryggen börjar bli bättre dessutom vilket är superbra!

bokade taxi igår inför resan. 04:45 drar vi från hagalund till arlanda :D på lördag alltså...

innan dess ska vi avverka jobb, shopping, utvecklingssamtal, promenader, begravning, städning och packning. ska dessutom hinna växla pengar också, men det lär ju finnas växlingskontor där nere också...

nu ska vi slänga massa saker i slaskhuset nere på gården å sedan ska det förberedas mat för björn och hans pappa. så klart får jag också hänga med på ett hörn ;)

kram.

så här på kvällskvisten...

... känner jag mig smått förlägen och ensam. nackdelen med att inte ha mamma, pappa å syrrorna i samma stad. när björn är på galej så smygen ensamheten på en. men. jag får väl stå ut en stund. ska få spendera en hel vecka med honom snart snart, så då lär jag väl ångra min ord...:P skulle inte tro det!

i och med ensamheten så smyger sig längtan efter dalarna på. så för att slippa tänka på hemlängtan så surfar jag runt bland bloggarna. men vad hittar jag där?


så jäkla cool! jo, det är en matta från swedishdetails.com expensive though....

må säga...

...att det känns som om vintern slagit till på allvar när man på helgmornarna numera kan kolla på skidor! MYSIGT!

dramatiskt.

det är snökaos i stockholm. SNÖKAOS.

ord och dess innebörd är väldigt intressant när man dragit runt genom Sverige. snökaos i stockholm är till exempel ett lätt snöfall i dalarna. å om man jämför snökaos i luleå med snökaos i stockholm så är det om om vägverket bestämt sig för att slänga slaskasnön från delfinen (numera coop arena) på storgatan i luleå. så jag tar det med en nypa salt...

nu ska jag gå och handla. ska försöka mysa till det inför ikväll med lite paj och fika. puss!

bara jag..

.. som fattat att det som knackat så högt på fönsterbläcket de senaste veckorna har vart julen? julen har slagit till i min skalle och vill liksom inte sluta slå. tror ni man kan anmäla julen till polisen för misshandel? jag menar. den vill ju liksom inte ge upp.

nu är jag väl inte den som brukar stå ivägen för julens intågande. men när man är kryppling och inte har en lägenhet som är värd att inredas innan allt plåtter är borta så är det inte lätt när julens anda ligger på i ens öra. flåsar gör den också.

här i storstaden så smygstartar julen dessutom nu till helgen. gröna lund slår upp portarna för sitt julfirande och i gamla stan kan man strosa runt på marknad. får se om det får bli en tur på söndag kanske. om inte annars för ryggens skull. kan jag inte ha ett jobb där man enbart promenerar. nästan bara då det känns åttio i ryggen...

är det fresten någon som kan tipsa om en rakapparat av det bättre slaget? en rakapparat som bara har en rullande (?) rakgrej och inte tre huvuden som roterar (återigen ?)? gissa vem som kan vara the recipient of that gift!? :P

aja. idol annars. ingen aning vem som åker. vem som helst tror jag. (nähäää?)

det var intressant..

så. nu har jag gjort tentan. å det underligaste var att det som jag tyckte var svårt förut gick att i alla fall förklara på svenska medan de jag tyckte var lätt nu var betydligt svårare att komma underfund med.

men gjort är gjort å jag känner mig nöjd ändå.

ryggen är fortfarande kajko. ömheten som kiropraktorn sa har inte släppt och nu har nacken och axlarna börjat bli trötta. går väl och kompenserar. men vad kan jag göra. så fort jag försöker mig på en normal rörelse så stretar det ju emot!

ikväll är det idol och mys som gäller. ensam eller inte. spelar ingen roll. mys blir det ändå!


några timmar senare..

har precis kommit hem från dagens andra promenad som tog mig till solna centrum för uthämtning av kläder och mathandling.

efter bloggningen i förmiddags har jag duschat (superskönt, löste upp massa ont i ryggen), pluggat och räknat pengar. jag å björnen har ju samlat mynt till vår resa och enligt min egen uträkning så har vi fått ihop ca 1100:-. suveränt! så vi är inte så fattiga som vi trodde!

ska börja laga maten tills ikväll. lax med räkröra. en given favorit. ingen potatis behövs! å mätt blir man med råge.

puss på er!

 
pengar å plugg.

dagen hitills i bilder...

..jadu..


en natt av konstant vändande å stånkande har tagit ut sin rätt...på håret..


försöker mjuka upp ryggen genom en snabb genomgång av dagens nyheter..


och efter detta tar jag mig an frukosten...


denna macka for ner på golvet och lär få ligga kvar där tills björnen kommer hem, för ida kan inte böja sig framåt...

  
kiropraktorn föreslog en långsam promenad vilket jag redan avverkat. det var underbart väder å allt kändes bra ända tills uppförsbackarna på vägen hem. :( kan inte böja mig framåt.. inte ens kolla ner i golvet när jag står upp.. eller sitter ner kände jag nu..

har gjort resten av tentapluggandet nu å kommit fram till att jag inte HELT suger på engelsk språkstruktur. har utav 10 frågor typ 2 fel kanske. tyvärr suger jag på att förklara så där åker ju en massa poäng. men jag ska försöka imorgon i alla fall!

more to come...

i mitt..

..25-åriga liv så har jag aldrig haft några större problem med min rygg. igår var första gången något liknande hände å man tänkte väl själv att det där, det kommer lösa sig. fixa sig utav sig själv.

gissa va förvånad jag blev under lunchen idag när jag för andra gången inom 48 timmar råkar ut för ryggskott numero dos. herregud.

igår kunde dessutom kiropraktorn få ut det mesta av ryggondat, men idag må jag säga att jag knappt märker någon skillnad mellan ryggskott å inte ryggskott.

nu ska jag promma lite.

imorron e jag hemma i alla fall å kurerar mig. hålla mig i rörelse utan ansträngning. hur det nu ska gå till :D

puss på er och hoppas era kroppar är snällare emot er. speciellt du linda! hoppas det sparkas å tjoas!

vissa kanske tror...

...att jag redan dragit på semester och andra kanske tror att jag tagit en "bloggpaus" á la blondinbella. men ack nej. ida är överarbetad.

tankarna har bara snurrat runt i skallen på mig och gjort mig halvt galen! förutom att man ska sköta sitt jobb och prestera där så ska man även vara bra flickvän, bra tentapluggare, bra sällskap, bra kompis, bra syster, bra motionerare, bra semesterplanerare etc etc. listan kan göras lång. just nu är det dock så att jag inte hinner med! å mitt i allt det här så ger min kropp upp och slänger dit ett ryggskott. så idag har 950:- av mina fina semesterpengar (ännu mer ångest) gått till min rygg. Å ALLT DETTA HADE KUNNAT VARA LÖST OM JAG BARA TAGIT MIG I KRAGEN OCH BÖRJAT MOTIONERA!

för visst är det så att man, för att kunna fungera i livet, måste trivas med sig själv? gör jag det just nu? nej. varken fysiskt, psykiskt eller holistiskt (som egentligen är de två första orden ihopslaget, men det låter alltid bättre om man anger tre alternativ)

nu ska ida sluta göra vad alla andra tycker hon ska göra (det vill säga det ida egentligen tror att andra tycker att hon ska göra. å nej. det hon tror att alla andra vill att hon ska göra stämmer så klart inte in på det hon tror att dom tror) å göra det hon själv vill. å trivs med. men först alla måsten.

måste klara tentan
måste vara en bra pedagog
måste säga vettiga, sanningsenliga och intelligenta svar på utvecklingssamtalen
måste slappna av!

sådär. mitt liv. just nu. i ett nötskal!

kan det inte bara vara över! gran canaria kunde inte vara länge bort just nu...

idol 2004.

sitter just nu och lyssnar på vinnaren från det året. inte den plattan han gav ut då, men den senare, på svenska. hur banal hans texter verkar vara så finner jag stor ro i dom. och nära juletid så finner en viss stämmning sig i mitt huvud. kärlek!

idag är det jobb till kvart i fem. sedan, sedan är det helg! vad veckorna går fort! åker med sista tåget till falun och tar med mig björn. är så glad när han säger att det ska bli skönt att åka upp... han gillar falun, blir alltid så lugn där. speciellt när man han får ta en promenad uppe i skogen...*drömmer tillbaka till jungfruvägen, en utav de bästa tiderna i mitt liv*

syrran fyller i alla fall år i helgen (å lina också så klart!) samt att det är fars dag. ska dessutom träffa emma, patrik å carro förhoppningsvis! strosa på stan, spela teve-spel å mysa massor med tuva! ser verkligen fram emot!

nästa helg är det fotomässa så det lär nog bli att hänga i älvsjö lite å kanske passa på att hänga i SKARPNÄCK, eller vad säger du elin?

helgen efter det är det helt otvunget å helgen efter det är det både begravning och semester! (utropstecken åt semester alltså, inte begravning)

nä, nu ska jag sticka iväg!
puss!

discodans i sitt esse...


ENJOY!

janidärute...

... sitter hemma hos christian för att slå lite dank. eller, dank har slagits de senaste 2 timmarna. projekt omtapetsering har drivit mig och björnen från vårt hem. det är egentligen hemskt hur handikappad man blir när man inte kan varva ner framför teven. det är nu man skulle ha haft en hobby! kan inte ni där ute ge mig en hobby? i'm in desperate need!

borde skriva en clever kommentar angående nattens amerikanska val. det enda clevra jag kommer på är att amerikanerna är clevra. i alla fall dom som rösta på obama. dom andra får helt enkelt bara finna sig i det. var inne på den eminenta blondinbellas blogg som kommentera med att hon (som moderat) också hade röstat på obama och höll med honom om allt... utom det ekonomiska förståss... för det är ju superrätt att utnyttja frihandelsområden där de rika länderna kan suga ut det fattiga landet på deras arbetskraft och miljö... å sedan sticka när de våldfört sig klart, förstört och tagit det de vill ha... superrätt! (hoppas ironin framgår) känner att mina geografistudier och då speciellt den ekonomiska geografin dunkar på :D saknar det faktiskt lite..

jaja. snart ska jag hem å sussa. torsdag imorgon. detta betyder att det är fredag dagen efter det... å det betyder FALUN here I come. längtar så!

puss på er!

update.

finns väl egentligen inget att uppdatera om känner jag... blir bara staplar hela tiden..

idag är det tjock dimma utanför mitt fönster, ser inte ens över gården. ganska häftig känsla, på något sätt metropolsk. som om man bodde näsvid central park på 73 våningen.

idag ska det börjas tapetseras i vår fina lägenhet. så på fredag så är det nog klart! balkongen är färdig också... mycket fint! försöker inbilla mig att det har blivit någon grad varmare ilägenheten på grund av det.

jag vill bara tipsa om att inte flytta runt möbler (speciellt tunga möbler) på kvällen när du är trött. du kan bli jättearg.

jobbet börjar om en timme. ska väl ta mig dit på något sätt. man får hoppas att bussarna går som dom ska!

puss å kram!

RSS 2.0