Hagalund rokkar fett! :P

kolla in Idol-Agnes nya video, gissa vart den är inspelad!? undrar bara hur jag kunde missa det?






crazy! skulle ju kunna sett inspelningen från balkongen...:(

jag älskar mitt dalarna!

har suttit och storbölat under filmen masjävlar. dels för att jag saknar dalarna, det där lugna fridfulla som aldrig tycks infinna sig här i stockholm. men också över känslan av hopplöshet. att man liksom missar chansen att på riktigt leva livet och se människor för vad dom är. man (=jag) sitter mest och tänker på det man ska göra eller det man inte har utan att för en sekund uppskatta det jag har här och det JAG ÄR. varför ska man behöva tänka så jävla mycket! fast som dom sa i filmen. ibland har man bara bestämt sig att någon (en själv t ex) är på ett visst vis. och det är fan så svårt att ta ner den perceptionen. kanske är dags att inventera och bilda en ny uppfattning om mig själv?

nu ska jag göra ett försök till att vara närvarande. har haft (bra att inleda med närvaro i dåtid) en underbar dag ute i naturen idag. suttit med björn vid brunnsviken och kollat på fisk och ankor. fick sedan åka en tur med jocces farsas motorbåt. vädret var blåsigt och solen ville bara titta fram stundvis, men vi hade det gött där bak i båten!

ska svänga förbi grannen en stund och sedan tåga vidare till björn som sitter hemma hos johan.

puss!

fan va cool han är!

min dator alltså! så jä**a frän!

sitter just nu ute på ballis och surfar tack vare christians födelsedagspaket igår, en trådlös router :D

finns massa olika finesser på datorn, såsom fingertrycksidentifiering för att slippa skriva in varje lösen. Om man vill öka volymen så touchar man bara över en list uppe vid skärmen. ja.. har inte hittat alla finesser än, men de lär väl uppenbara sig vare sig man vill eller inte :) me very happy!

funderar på att köpa en riktigt snygg laptopväska till den i lite retrostil så man med klass kan bringa med den på tågresorna!

nu väntar jag på björnen och elin som ska komma hit å käka. dom har vart å hälsat på garman granfoss. 98 år gammal. cheeeezes alltså. hoppas jag blir så gammal med sinnet i behåll!

puss på er annars! ska shoppa lite decorations!

men jisses då!

fått dom snyggaste cykelkläderna utav systeryster uppe i luleå. vettefanken hur hon kom på idén, men jag gillar den. förhoppningsvis hjälper dom min fina mage att sluta se ut som om jag är i nionde månaden...*hahabuuuhuu* ;)




har annars haft en supertrevlig födelsedag som inleddes med en suverän surprise av björn. när jag imorse kom in i vardagsrummet så stod inte min dator där, utan en ny! :) en riktigt snygg pryl! så nu mamma får du nog tillbaka din..:D

väl på jobbet så samlades alla ungar och sjöng för fulla muggar när jag anlände till förskolan. så fint dom skränar! har annars mest suttit och gjort OS-medaljer idag då vi haft OS med både säcksprint, potatisbalansbana och maraton. superduktiga ungar!

ikväll blir det att softa med massa fika och besök, får se vart kvällen slutar!

tack alla underbara människor och era ord! saknar er otroligt mycket!
puss!


I´ve got soul. but I´m not a soldier..

gillar den textraden så jävla mycket!! å nu har jag hittat låten också. trodde verkligen inte det var en the killers låt, men dom surprisar mig om och om igen! magnifikt!


okej, justin timberlake har egentligen ingenting med låten att göra, men på något sätt finner jag denna video mer underhållande!

fan va snygg jag är!






WHAT MORE CAN I SAY!
nu vet ni vad som väntar på 25-årsfesten! ;)

mina älskade syskonbarn!

åh! hittade massa bilder på mina 4 (egentligen 5, men att kommentera på en 20-årigt syskonbarn känns lite som peddovarning) syskonbarn! tror jag har världens finaste syskonbarn faktiskt! kolla!

     

tuva, pelle, einar och lina. tycker lina borde få modellkontrakt med JC, hon skulle passa utmärkt! :D diggar pelle´s glasögon (rättare sagt mina, moster idas)

puss på er!

ett ställe.

var och reka inför min 25årsfest igår. började med förfest i vasastan hos malins kära morbror. han bor i en uschligt fin lägenhet med jacuzzi praktiskt taget i sovrummet! var riktigt trevligt att träffa nya människor! många skratt blev det, speciellt när sexpratet kom fram...*hehe*

väl på utestället med det fina namnet "ett ställe" så gick dansen igång direkt! riktigt skön musik och gött med ett retrodansgolv! det var egentligen detta dansgolv som var mitt mission att utreda. okey, dom blandar hits från både 70 och 80, men det får väla vara så, för grymt bra musik va det! vid tre kom jag hem trött som bara den! men det var det värt!

idag har jag dessutom fått dom första ja-svaren till festen. hela tre stycken! anna ingrids och emma rönning sluter upp den 20! fantastiskt roligt! samt joccelino som i denna stund surfar efter den perfekta 70-tals-outfiten..;)

tänkte visa min fina inbjudan som therese brun (www.markvardig.se) så snällt skänkte till mig! tack så otroligt mycket!



puss!

regnet det bara...

öser ner! *visslar* härliga störtskurar! riktigt roligt att se barnen för en gångs skulle få plaska i riktigt blötväder innan hemgång. vet inte om föräldrarna håller med, men minerna avslöjar dom...*hehe*.. ;)

puss!

2 år!

så! idag när jag kom hem från jobbet stod björn och mötte mig vid hemköp! handlade sedan god mat för att kunna laga där hemma. väl hemma så står en stor bukett med rosor på bordet! sååå fina! tyvärr dök inte min lilla gåva upp med posten idag :( så den väntar jag med att avslöja!
tänk att tiden går så fort när man har roligt! älskar min björn! sådeså!



min fina rosor!

nu ska jag sova. mina ögon vill stänga sig. puss!

grymt trött.

måste vara värmen från den underbara solen som vart framme idag. blivit solbränd på både hals och nacke. najs!

annars händer inte mycket. personalmöte igår. som vanligt så bestäms egentligen ingenting och som vanligt är man för trött för att märka det. det blir först när man piggnat till som märker vad som hänt. men aja. då får man se till att bestämma ändå.

min förkylning är stadig och min röst är trött. riktigt trött.

men imorgon ska jag piggna till. Ida + Björn = 2 år! *mysigt* ska verkligen mysa järnet!

ihelgen blir det fest! najs! funderar på att smyga in lite födelesedagsfika dessutom. sugen på att baka!

puss på er annars!

2morrow.

imorgon is the day då jag skickar ut min inbjudningar till mitt kalas. :) me very happy. och very nöjd. och very sugen på partaj, så pliiiiiiz come! ;)

tuvas 1årspresent.

den är numera, eller dom rättare sagt, är inhandlade nu. jag skulle skriva vad dessa är, men med tanke på att det ska vara en överraskning så.. ja. jag fattar, hon är bara 1 år.. men ni vet inte hur snabbt ungar växer nu för tiden! ;)

abcleksaker.se samt sprall.se är de beställda ifrån i alla fall! superduper!

pussa!

snuvig i näsan.

känner mig täppt i skallen. pust.

har haft det mysigt i alla fall under fredag och lördag. gick på båten igår vid kvart i sju. en lagom liten båt som inredningsmässigt var riktigt fräsch. inte som skabbcinderella! dock var det inte lika mycket drag på galaxy som cindi, men det var lika trevligt det!

gick å käka på Grillen, finfin meny med både förrätt, varmrätt och efterrätt för 345:- fick käka från både förrättsbordet och dessertbordet. efter det sistnämnda bordet så kände man sig så där lagom vedervärdig, men fanken så gott alltså! gick sedan och checka in resten av båten. riktigt najs. blev det dock inge hårtösmedvetslöskväll för björnen och mig. bara mys!

vakna alldeles för tidigt i morse och var täppt som bara den. såklart så börja man blöda näsblod när man snyter sig och får stå inne på toa en kvart för att inte störa björnen som sover. men men. vad gör man inte för kärleken. under nattens gång så hade visst färjan haft en "man-över-bord"övning vilket gjorde att vi blev ca 2 timmar sena hem. detta gjorde att hemresan kändes jääääättelång. men med mer mat så kan man alltid döda tid på en båt. *pust* vill inte äta på en vecka. som tur var har man ätit riktigt gott så det gör inte så mycket om jag fastar lite nu ;)

uschlans va trött jag är nu! ska sussa snart!

puss på er!

tur i oturen.

jag må ju säga att jag är tacksam för hur min kropp fungerar, men vore det inte bättre att bara köra skiten ur den på en gång så jag slipper bli sjuk i två dagar varannan månad ungefär.

tur hade jag denna gång i alla fall att kroppen INTE kom på den idén före mig, för ikväll ska jag på kryssning!

må börja snygga upp mig nu! puss!

sicko:(

så klart blir man sjuk. SÅ KLART! bara för att jag så gärna vela ha en myskryssning med björnen. bara för mig att krypa ner under täcket och sova bort det. brukar ha tur med en dygnssjukor, men jag vill inte säga hej än. bajs. må björn kommer hem snart med svalkande glass!

HA! I laugh in your face!

när vi väl dök upp på norra brunn, färdig stretchade i skrattmusklerna, va tror ni hände då?

jo. gubben i lådan påstår att det är fullsatt! damn you people. 10 minuter sena var vi. bajs.

blev att dränka sina sorger med en margerita på texas longhorn tillsammans med malin och andreas. trevligt trevligt, men ingen johan rheborg:(

*snyft*

norra brunn.

det är stället jag ska hänga på ikväll. johan rheborg uppträder, alltså killen som spela kenny starfighter. för det är väl den rollen han är mest känd för va!? ;) *ironi* för mig är han kenny starfighter i alla fall!

fullt fart annars. blir helt snurrig i skallen av allt. längtar till helgens kryssning i alla fall!

puss på er!

måndag.

en lugn måndag må jag säga för att ha vart utomhus hela dagen plus att jag haft hand om en inskolning. gick jättebra fastän jag fick göra den på engelska. är så roligt att prata men så pinsamt influerad man blir när man pratar med någon som liksom en själv INTE  engelska som modersmål. men vi förstod varandra!

är sjukt sugen på att baka scones! pytt-i-pannan är på gång, men scones, åh, jag vill ha! detta är receptet jag använder:

Recept på goda scones som passar utmärkt när du snabbt vill ha färskt bröd

Klocka Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen

Muffins 2 st

Du behöver:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.


Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.


Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.


Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.
enjoy! puss!


discoklänning!

:) har hittat min klänning till 25-årsfesten. en grön liten prydnad a la 70-talet. enligt mig i alla fall! nu fattas det bara en afro :D

blev att besöka x antal butiker idag. åkte själv in på stan för att promma runt lite grand. gick in på vintage clothing som ligger bakom åhléns. blev många fniss över allt som fanns. vilka färger och snitt! såg minst 5 dressar som mormor säkert haft under 80-talet. mycket paljetter!

avslutade prommisen med lagerhaus där jag fann 5 uppläggningsbrickor och glas/skålar i fin grön akryl som kommer att göra sig svinbra till festen!

mycket festprat, men jag ser verkligen fram emot att få träffa alla kompisar som jag hoppas kommer!
puss!

trevlit!

ja, trevligt utan g gör det mycket mycket roligare!

det hela började igår då jag dels slapp stänga på min kära arbetsplats efter en heldag med snickesnack! sedan fortsatte jag till city för att tillsammans med björn, björns pappa och björns kära syster elin gästa Go08. vi hann se rockOlga, kingen, little gerard och lennart gran (massa gamla 60-talsstjärnor). vi kollade på briggen tre kronor. käkade på jensens och snacka massa skit och hann precis springa till slottet för ett se ett 8 minuter och 8 sekunder långt fyrverkeri. riiiiktigt trevli start på helgen!

idag sov tog vi sovmorgon. ofta när jag försöker intala mig att "nu ida, nu får du sova!" så vaknar jag oförskämt tidigt. men idag. åh. halv ett! *mums* hann sedan med att storstäda och käka senlunch (kl 16) innan vi drog in på stan för lite cruising. tyvärr öste regnet ner som vanligt så det blev att stå under tak och speja efter amerikanarna. mötte sedan upp jocce och hans trevliga sällskap för en matbit på mongolian. orka en tallrik (fy skäms) men två tallrikar efterrätt :D små tallrikar, men ändå. har precis sett klart på filmen som så fint översatts till "jiddra inte med zohan" på svenska. helt okej om det inte vore för att ida´s ögon ville stängas för lite sömn...

så nu är det jag som sleepwalkar till sängen för en natts underbar sömn!

imorgon fundrar jag på att åka in till city själv och fönstershoppa. behöver en redig promenad och varför inte ta den på söder? :)

puss på er!

it´s raining..

men, and I do not need them!

varför kan det inte vara lite sol? varmt är det, men ingen sol. *buhu*

idag är 080808, det betyder att om man bor i stockholm som jag och har riktnummer 08 så kan man fira lite extra inne i stan. massor av olika saker på gång och massa artister. men. så är det ju detta regn.

men innan dess ska jag till jobbet och jobba arslet av mig. äntligen börjar arbetsmiljön reda upp sig! så idag kanske man kan fixa med materialet och liknande saker! stoppa in porslin i skåp å så :) vem trodde man kunda bli glad utav att städa. ;)

puss på er! morgonmackan väntar!

hmm.

en morot är en grön sak som ser ut som en gurka. och christian heter joel. sådeså.
damn i´m confused!

yes!

need I say more than SKATTEPENGAR is the shit?!


galaxy.

har bokat in mig och björn på silja galaxy nästa helg. testpilotera för 100:-. det är det fanken värt! ska bli intressant hur denna färja ser ut! hoppas på en skön avslappnad resa!

annars är det kaos överallt annars. regn vilket gör att man måste vara inne. målare/byggarbetare på jobbet som innebär att man måste vara ute. uteaktiviteter som innebär att allting som redan var kaos blir mer kaos. jaja. får i alla fall cred av föräldrarna att vi inte deppar ihop totalt. orkar inte deppa ihop. längtar bara tills allt ska vara klart så vi kan bedriva verksamhet mer än barnpassning som det är i detta läge. i must admit.

nu längtar jag efter mat. å björn. förhoppningsvis kommer han snart hem och har fixat allt!

puss!

nostalgilistan.

skrattar varje gång jag hopplar på denna lista. sååå mycket nostalgi och sanning. visst var det bättre förr?

Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt

Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare

Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

Vi som samlade på allt - främst kapsyler

Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin

Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"

Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar

Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian

Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)

Vi som använde gnuggisar dagligen

Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks

Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

Vi som gick från altavista till google

Vi som frågade chans på någon ny varje vecka

Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter

Vi som drack Jaffa

Vi som läste OÄ i skolan

Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV

Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande

Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och hoppande bönor

Vi som lekte med Manicklar

Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

Vi som läste Lyckoslanten

Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

 Vi som var med på rökrutornas tid

Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson

Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag

Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme

Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost

Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka

Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan

Vi som fick förbud att använda tamagochis på lektionerna

Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet

Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."

Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal

Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband

Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

Vi som hade bänkar med lock på

Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska

Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet

Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp

Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den 


gud fader, ge mig mod.

okej gud. jag tror inte på dig men kan inte någon förbarma sig över mig och ge mig lite mod och positivt tänk! har hittat värsta danscentret! en av sakerna jag alltid tyckt har vart superkul är att dansa och en av sakerna jag lovat mig själv att göra är just att dansa. men. vågar man verkligen anmäla sig till en nybörjarkurs?

jag, som vid mitt sinnesfullabruk vet att nybörjare innebär att man inte behöver ha någon annan erfarenhet än ett glatt humör. men just nu säger mitt förvirrade sinne att det är väl inte alls så säkert. om man väl anmäler sig så lär man säkert hamna i en klass med massa viga benrangel som dansat sedan blöjåldern. snälla sinnet mitt. ta dig samman och fatta att det inte alls är så! sedan så är det ju det här med kondis. min kondis är verkligen nedkörd i botten. så där har jag också en anledning, enligt mitt förvirrade sinne, att INTE anmäla mig. men, återigen. sinnet mitt, vad må man göra för att få bättre kondis?

när blev jag är så här feg och oengagerad i mig själv? medicinen för mig är egentligen att bara kasta mig ut i allt möjligt. för som mitt gamla hälsosamma sinne sa; "det kan ju inte gå värre än åt helvete, å det är ju inte så falit?"

imorgon är det jag som anmäler mig till en danskurs.
imorgon är det jag som tar på mig inskolningen för vårt nya barn på stora.
men under tiden tills imorgon så är det jag som ligger under täcket och skakar.

puss!

ida gone pride.

men fanken va blött det var! vi hade bara med oss ett paraply för det skulle ju inte regna så mycket. tjena! när paraden väl hade kommit igång så var vi genomblöta! huvva!

själva paraden var rolig till en början. fick se "gayprinsen", världens första kunglighet som outat sig. tyvärr så är han inte välkommen längre tillbaka i sitt land på grund av detta. det var många manifestationer i paraden just kring detta tema. fick se de mest underliga transorna till überstolta mödrar. björn blev erbjuden att bli märkt med lite gayspray men tackade nej. jag fattar det inte! om en medelålders skallig man kommer fram till dig och frågar "jaha, antar att jag inte får spreja dig?" så tackar man väl inte nej?! ;)

efter 3 timmar, ja, TRE timmar slutade paraden. vid den tiden var vi dyngsura men med lite fika och en inbokad bio så höll vi oss inne i stan. käkade på kungshallen, yummi!

checka in batmanfilmen the dark knight. om inte heath ledger blir belönad för hans rolltolkning så är det någe fel på världen. kolla in själva, han äger hela filmen!

nu ska jag städa lite å kanske gå ner till solna centrum och shoppa lite höstkläder. har kollat in en klänning på H&M!

puss på er!

ida goes pride.

vet inte riktigt varför, men jag har en viss fascination av HBT-frågor. tycker det är väldigt spännande eftersom man själv inte har någon insikt i den världen. imorgon är det prideparaden och detta är ett must see för lilla förortsida. har dessutom hittat en grym låt på samma tema (okey, commercial commercial, men jag struntar i det) tycker den rockar fett i varje fall!

be my guest!



 

katy perry - i kissed a girl

puss på er!

RSS 2.0