varför?

varför kom inte jag på att skriva låten "All the young Dudes"? Mott the Hoople hann före med detta konststycke till textförfattande. Okej, det finns värre/roligare men ändå..

"All the young dudes (I want to hear you)
Carry the news (I want to see you)
Boogaloo dudes (and I want to talk to you all of you)
Carry the news

Now lucy looks sweet cause he dresses like a queen
But he can kick like a mule its a real mean team"

jaja. ska göra valborgfint hemma här idag. har redan hunnit med massa disk! egentligen är det inte bara valborgfint, men också mamma/anna/tuva-fint så man slipper ta allt i morgon. men jag ska också bli frisk, less på förkylningen nu. hostan mest..:(

puss på er annars!

idéer!

jag behöver idéer! vart kan man resa för lite avkoppling, sol och bad som inte ligger alltför långt bort eller är för dyrt? jag är insnöad på spanien just nu. älskar spanien både för kulturen, maten och klimatet. Men jag kanske är fööör insnöad. Björnen och jag funderar på att dra utomlands i höst och har funderat på las islas canarias.. men.. jag vill inte åka utomlands för att komma hem till sverige igen (mina fördomar lyser igenom va?). jaja. någon som har ett eller två prima tips kan väl dra ner nåra ord i kommentarluckan och posta!

puss!

sjuk.

dagen började bra med frukost på balkongen och en promenad till ulriksdalstation (vardagsmotionsförsök) men slutade i en slut skalle med en feberkropp. kände mig fräsch ända tills jag kom till dagis, då satte hostan, snoret och den allmäna tätäheten i huvudet in. fy. stod ut ända till 14, sedan sprang jag hem. ja, eller åkte buss.

så nu har man legat i sin säng och lyssnat till ploppandet ifrån kranen i duschen. väldigt mediterande. *aaaoummm*

nu ska björnen få göra bakpotatis åt mig, med skinkröra. mums.

puss!

äntligen!

så, nu var man färdisch med balkongen och jag är rent ut sagt skitnöjd med resultatet! nu ska de bara handlas in någon blomma till och eventuellt någon snygg ljusslinga, men det behövs egentligen inte..tycker jag..:P

image164

image165

va tycker ni?
puss!

allergi.

så har man känt av första symptomen av sin jäkla allergi idag då! satt snällt och fikade med björn då det började klia i öronen. alla ni som sett mig klia i öronen förstår att det ser lite småroligt ut och likaså denna gång. kli i öronen/svalget samt nysningar. hu. hoppas det bara var idag. :P

image163

puss!

inredning.

jag o björnen har passat på att fixa till balkongen. blir skitsnyggt. fast nu stagnera energin lite eftersom vi behöver en borrmaskin och det har vi ju inte...:( men väggdekorationen är uppe, möblerna ute. nu är det bara spaljén som fattas!

aja. dags att ragga borrmaskin!

puss!

morgonstund.

har aldrig hört solna så tyst som i morse, så skönt! blev långa rundan på 5,5 km och nu vill jag dricka vatten. sååå torr i halsen. nu är det bara resten av dagen kvar. vad ska man hitta på? återstår att se!

puss!

gapskratt.

som sagt. vilket gapskratt jag fick idag när jag läste min kära systers blogg.

Hon skratta åt mig för att jag bränt mig och nu skrattar jag för att hon var så "dum" och gjorde som jag! *haha* så nu är vi två brända syskon som gråter istället. det var väl dumt gjort?

nu är det nedräkning BIG TIME tills systra mi och moder kommer. förhoppningsvis är det fint väder på fredag när jag hämtar dem inne i stan så vi kan gå och fika/luncha någonstans. kungsträdgården kanske?

nu ska jag gå ut på en prommis i ottan. björn gick just till jobbet och jag har drömt stressdrömmar om att missa flygplan så jag känner mig inte så avslappnad.

puss på er!

camilla!

här kommer en länk med massa goda och nyttiga (!) recept!!! Provade mexikanska kycklingpajen idag.. mumsfilibabba som pelle skulle ha sagt!

http://helenas-web.nu/Recept/

puss!

rörelse.

nu i dagarna tre ska ida ta tag i sitt liv. ja, eller the lack of movement. har helt enkelt (dålig ursäkt) haft tid. kurs, möten och energibrist. men. ikväll. då ni. och sedan ska det bli av med två rediga promenader i helgen. ska dessutom hoppa på missXL's uppdrag nästa vecka. minst 30 minuters motion varje dag. det är inte omöjligt liksom. sådeså!

annars hoppas jag på en lika fin dag som igår, så jag får vara ute. och ungarna med för den delen. dom har så roligt verkar det som! visst blir det konflikter, men då får de träna på att lösa dem själva i större utsträckning än inomhus då vi fröknar är med överallt. gött.

puss på er, nu ska de käkas smoothies!

tvångstankar.

lyssnar på the voice just nu och de pratar om tvångstankar. kan väl inte påstå att jag har några nu kanske men när man var mindre. ojojoj. vilka saker man hade för sig. som när man åkte bil och räknade vägreflexstolpar. eller att man ville ha ett visst flyt mellan dessa. eller att man i en viss skog behövde springa på vissa rötter.

okej. jag hitta en tvångstanke jag fortfarande har. om jag står först i bilkön vid ett rödljus, då måste jag vara den som första hinner över vägkorsningen när det slår om till grönt. that´s the way it is!

annars var det en lång dag igår. stängde på förskolan och fortsatte sedan direkt till kursen. hu. visade alla mina övningar så nu är jag klar med dom! jippi! å så fick jag tillbaka det jag skrivit, mycket bra stod det. nu kan man ju bara undra vad som är mycket bra, inga övriga kommentarer liksom. man är ju van med lite konstruktiva kommentarer men aja. kanske inte riktigt en högskolekurs men ändå. jag är glad.

nu ska jag leta kläder som matchar min röda nuna. bränt mig lite. men det är stajlish! :P

puss på er!


nya tag.

nej. nya tag. igår blev det alldeles för mycket slarv. i alla fall på kvällen då jag var "snäll" nog att handla naturgodis åt min kära björn. det slutade med att jag var den som snaska mest tror jag. men det är det bästa med livet. det liksom rullar på och plötsligt är det en ny dag och gårdagen är glömd! *tadaaa*

kurs ikväll. förhoppningsvis blir det roligt. man vet ju aldrig..:P

puss!

elakamoster.

idag har jag fått två barn att gråta. kan även skapat men för livet för en tredje. det känns bra. inte. men vad ska man göra. gör barn illa någon så säger man till. råkar man springa över ett barn så säger man förlåt.

solsken är det annars. i både sinne och väder. ska ner och träffa en gammal klasskompis på station alldeles strax och sedan ska vi laga mat. ska bli intressant och roligt!

vill skriva något kul men hittar inte de rätta orden, så de får bli ngn annan gång!

visste ni fresten att man kan få en enkel fylla om man byter från glasögon till linser när man gått med glasögonen hela dagen...*wihi*..

herrå! puss.

minus.

minus 2,4 blev det första veckan trots att jag käkat glass, någn godisbit och massa god mat. men allt inom rimliga gränser. känns super! nu ska jag satsa friskt även denna vecka (och för all framtid med för den delen...) och se vad jag kan åstadkomma!

tophat.

det har jag käkat idag. i solen. i hagaparken. och ikväll verkar det bli grillning. i solen. hos jocce.

längtar så efter mamma och anna och tuva. vill att dagarna ska gå fort nu så 2 maj kommer hit!

puss!

förändring?

känns som om jag blivit lite lättare i sinnet. vad detta beror på vet jag inte, men det mesta känns inte så jäkla jobbigt längre. känns som jag haft en mur som jag gärna velat rasera men inte kunnat eller orkat. eller kanske till och med orkat brytt mig om att göra något åt. men nu. nu känns det som om den börjat krackelera lite. skönt!

precis gjort värsta veckomatsedeln för nästa vecka. massa smaskiga saker. vill ni se? här får ni!

Måndag: Lax i gräddfilssås
Tisdag: Inbakad kycklingfile med limesås
Onsdag:Gratinerade köttfärsbiffar
Torsdag: Kräftpasta
Fredag: Mexikansk kycklingpaj

dock kommer denna vecka bli liiite jobbigare än förra veckan. ska vara borta 2 kvällar av 5, så det blir sena middagar. vilket betyder att man måste bygga upp så man inte blir allt för hungrig under tiden. men det kommer gå great!

nu må jag hitta på något. en promenad kanske!

puss!

blue.

moon bar. detta har vart mitt tillhåll ikväll. kom dit lite sent så det blev att stå hela kvällen och just nu är mina fötter lagom sura på mig. både i lukt och känsel. :P

mårten andersson öppnade showen med småkomiska kommentarer om mongos och handikappade. om man säger så så satt han ribban för nästa gäst. özz nujen alltså. han körde på lagom roliga rasseskämt, kvinnoskämt och amerikanskämt. näst på tur stod en britt. en engelsman. en spencer brown. hade aldrig hört talas om honom innan detta, men nu vet man. riktigt rolig. roligast var nog skämten om oss svenskar. speciellt hur vi pratade. gå och se han om ni får chansen.

till sist kom den alla (enligt både özz och mårten) väntat på. björn gustafsson. han öppna lagom roligt och mina tankar om hajp dök upp. men sen ni. sen ni kom han igång. fanken. skratta så jag grät. börja aldrig skit i skogen med slalomskidorna på. *hahaha* han hade för övrigt stukat handen. hur, kan ni se på parlamentet imorgon. tror jag. enligt honom själv. jäkla kratta.

rolig kväll! sängen ropar på mig. såååå trött i ögat. *gäsp*

puss och god natt!

fresten.

om jag i måndags vägde 89 underbara kilon, i onsdags vägde 87,2 och idag vägde 86,6. betyder det att jag tappat i vikt då? :P *hihi* blev bara lite glad!

färg.

vakna redan vid kvart över åtta av att solen värmde min hud. inga persienner här inte. sedan gick de ju inte att sova. alldeles för varmt!

blev till att börja måla på balkongen idag. riktigt skoj! jag och rollern är bästa vänner nu;) läängtar tills vi får hem väggdekorationen och kan sätta upp den, ska bli riktigt intressant å se hur de blir!




blev en sväng ner till centrum för lite lunch och mathandlng inför kvällen. käka mcfish på mcdonalds.. viktväktar lunch va? (men inräknat och planerat) blev till att köpa kuddar till soffan på balkongen samt en klänning till sommaren. känner mig riktigt fin i den. nu ska jag tjatta klart med linda på msn! :P



ha de gött ikväll! det ska jag!
puss!




såå.

äntligen hemma! har stått i en färgbutik och fnurlat och fundrat. slutade med en blå/turkos färg, en vit lackfärg och en väggdekoration i mörkgrått. riktigt najs blir det. när vi väl tar tag i det.

annars har man suttit i solen hela dagen! *mums*

nu väntas det lövbiff och ungsbakade rotfrukter, smarrigt!

puss på er!

fredag.

fredag, sköna fredag! öppnar idag vilket betyder att jag slutar tidigt! eller, ja, 15. men det är ju götta ändå!

ska till sumpan och tjecka läget på färgprovsfronten och förhoppningsvis kolla in butiken russinet. har ju faktiskt önskat mig en moln väska i grönt därifrån.

hoppas vädret är med er därute!
puss!

solsken!

åh vilken underbar dag! började kallt men slutade svettigt! när jag kom till jobbet imorse möttes jag av barnen ute, trevligt, men lite lagom bitigt i kinderna. barnen blev att vara vara hela förmiddagen och efter lunch och visningsamling så blev det att gå ut igen. alltså en heldag! najs.

sitter och finurlar på en guldvaskareftermiddag för barnen. låter ju som en kul grej. ska bara planeras väl så allt flyter på. ska köpa guldsprej så jag kan spreja lite "guldklimpar". någon som vet ett roligt "guldvaskarmål" som man kan ha till mellis? känns ju inte riktigt som sockerkaka är något genuint guldvaskarkäk. popcorn kanske?

aja. nu ska jag till el gymotek. huuu. vill gå prommis, men nu har jag mesat mig från gym i tre dagar å björn e nog lite sugen. ska väl försöka... *pust*

bakad potatis och skinkröra ikväll! *slurp och smask*

puss!

image160

mätt.

sitter här, mätt i magen, och väntar på att dra till bussen. precis mumsat i mig en smoothie och en leverpastejmacka. *mums* prova och mixa:
 
2 dl hallon
1 dl lättmjölk
en kiwi
en banan

 
blir härligt lent i strupen. ska försöka att inte glömma bort detta recept till sommaren!

puss!

wihi!

okej. jag vet det själv. man ska inte väga sig efter enbart två dagar för vad som helst kan hända men jag blev lite nyfiken. och visst då..:) woops var 1,2 kilo borta.. men men. det är idag. imorgon är en annan dag. ändå lite roligt att veta att man är på rätt väg!

var och såg på andy warhol-utställningen på moderna igår. riktigt häftig utställning. tänk om man kunde få ha den i sitt vardagsrum. var många vidoekonsetallationer bara som man inte fatta något av. men så är det ju med konst. konst är konstigt. en sak vet jag i alla fall. att moderna kommer få fler besök av mig! hitta dessutom roliga målarböcker av kända konstnärer som jag funderar köpa in till förskolan och barnen. konstchocka med lite och ta bort alla "byggarebob"-målarbilder. :P

stängning idag, men lika glad för det är jag! puss på er!

dåså.

nu är steget taget. räkningen betald. invigningsritualen färdig. ida är en viktväktare. igen. efter att ha arbetat på gymmet utan utslag på vågen så tog jag beslutet. nu är det dags. alla utom en på jobbet håller på så nu är man liksom med i innersta cirkeln;) :P

första dagen är nästan avklarad med bravur tycker jag. viktväktarna är ju inte så särskilt svårt egentligen utan handlar mest om planering och aktiva val, så att det går med bravur är inte så konstigt. men men. man får se... tar en vecka i taget. förhoppningsvis blir det minus varje vecka. det är mitt mål i varje fall!

har annars vart en soft dag (som tur var). jag och björn hamnade i hetsiga diskussioner inatt angående jämställdhet så vi somna väl in runt halv två..*snark*.. men roligt var det!

imorgon blir det moderna museet med malin. ska bli roligt att checka in!

puss på er! 

breakup2.

och om man då blir piss-sur och vill ge igen, så kanske man inte ska göra på det här sättet. för hur mycket pengar må man inte punga ut för att få brad pitt att leverera komik?


"Excuse me...Is someone here...fucking Ben Affleck?"

breakup.

jadu. om man någon gång måste göra slut med någon, kanske man ska använda ett annat sätt än detta?


"I´m fucking Matt Damon: On the bed, on the floor, on a towel by the door, in the tub, in the car, up against the mini-bar"

engla.

oväntat? inte att hon inte längre var vid liv, men att det var personen som först häktades som var mördaren. dock må jag säga att det var än mer oväntat att det även var han som mördade pernilla i falun för 8 år sedan. trodde de aldrig skulle få tag i den personen. bodde precis i närheten och kommer ihåg samtalet från mamma än idag.

tankarna går självklart till familjerna!

peace.

kurs.

så var lördagen avklarad. steg upp runt 7 (ovettig lördagsmorgon!!!) för att ta tunnelbanan ut till mälarhöjden... klockan nio skulle kursen börja men då hade bara 4 pers kommit. är det så svårt att hålla tider bara för att det är lördag? till slut kunde vi börja och prova på massa material. var riktigt kul att prova, men inte så kul att lyssna på herr kursledare...*snark*

slutade kursen vid tre för att sedan dra vidare emot centralen och inhandling av "inflyttningspresent" till joel och melinda. blev spelet "Hur fan visste du det". Riktigit roligt spel! vill också ha! efter det fikade vi på waynes, mums, morotskaka! sedan var det bara att sätta sig på pendel mot nynäs...bara en och en halv timme..:P

väl hemma hos melinda (hittade dit själv utan karta! *stolto) möttes vi av en suveränt snyggt renoverad lägenhet. massor av snygga fondtapeter, najsnajs golv och riktigt snygg soffa. träffade wetso och lisa samt tomas (för er som vet vem det är...) plus några andra folk. blev lite spelspelande och matplockande innan det var dags för mig och björn att dra, alldeles för tidigt, men har man vart uppe sen gryningen och det tar en och en halv timme hem, så blir man lite kinkig. gött var det ialla fall!

idag blir det städning och veckohandling! jippi! :P

puss påer!

finally!

ääntligen helg. fast inte blir det att ligga på latsidan för det. imorgon är det montessoriassistentkurs hela dagen och sedan bär det av till nynäshamn på kvällen för melinda har tagit examen! så nu blir det att sätta sig ner och scrappa ett fint grattis kort till henne!

men först ska jag hämta ett hemligt paket på posten...*hehe*...

puss på er alla! saknar massor av er!

:)

kan man bli mer än glad när äldsta tjejen på dagis står kvar vid grinden när man går hem och skriker: "Jag älskar dig". *haha*

genusyrsel.

har fått mig ett nytt ord i mitt vokabulär. har suttit på en tre timmars föreläsning om jämställdhet inom skola och förskola. man blir sådär lagom arg i hjärtat varje gång man tänker på de orättvisor som finns därute och att varje barn, även fast man kanske tror det, inte får utvecklas till den individ den vill. ja nästan så är det i alla fall. orkar inte dra ett långt utlägg här. men om vi vuxna, om än bara en sekund, tänkte till på vad vi visar och säger till barnen så skulle världen bli myyyyycket bättre tror jag.

kärlek och fred till alla!

sötast.

sötast just nu måste vara min kära systerdotter tuva när hon gungar. gud så jag längtar tills hon kommer hit. och camilla. jag längtar efter mina andra syskonbarn massor! bara så du vet ;)

image158

image159
puss!

kryssning.

de brukar ju sägas att bilder säger mer än tusen ord. så jag tänkte nu komponera en lagom lång genomgång av kryssningen jag var på inatt.

 båten intogs av ett par glada stockholmare och lilla jag.  innan festandet tilltog beslutade vi oss att för att se på den fina solnedgången. tur man fick låna johans jacka. annars hade man frusit ihjäl.  men så fort drickan hade börjat verkat (vilket var efter 1 och en halv smirnoff för ida) så starta partyt.  jocke missuppfatta själva intagandet av djävulsdrycken men det verka ju gå bra ändå!?  middag intogs på den eminenta restaurangen food garden och god dryck beställdes.  jocke hade sett en drink och blev sugen att beställa den. det visade sig vara drinken "ville viking". en barndrink. skrattet som uppstod när den allvarliga servitrisen levererade svaret lät sig inte tystas.  efter middagen var det paketöppning. johan fyllde år.  en mankini!  annars mös vi ikapp vid diskot smuttandes på drinkar . efter dessa blev det lite suddigt . nattmackane intogs  och sedan snubblade vi isäng. roligt var det. men fanken. man är inte tjugo längre. en kryssning per år räcker tror jag. nu ska det vilas!

puss!

away.

jadå var jag påväg. blir borta över natten för 23 timmar av alkoholdimma och fylla. njae. får hoppas att alla håller sig i skinnet så resan blir trevlig i alla fall!

kram!

riff!



man måste bara älska introt!

surprise!

hallå?! slog på tv4 imorse och fick se marita axelssons ansikte på Sverige i Veckan. marita är alltså för er som inte vet, en lärare från högskolan jag gick på och kanske det konstigaste lärare jag haft. konstig men ändå underhållande, kanske just för att hon var lite konstig. aja, för er som bryr er. hallå?!


mys.

finns det något  mysigare än att få dimpa ner i sängen, direkt efter jobbet, med personen man tycker om och bara sova? Kom hem vid halv fyra och har sovit sedan dess....*snark* nu ska vi handla mat!

puss!

tårar.

bara jag som grät som ett barn till programmet "spårlöst" på tv4? herregud vad fint i slutet... alltid fint med happy endings!

annars då? jorå. dagen har gått supersnabbt. kom till jobbet, pysslade lite med papier mache med några av barnen, därefter lunch, sedan utgång och till sist stängning. försökte gympa med barnen utomhus men det blev mest fridans av barnen själva. melodifestivalen rockar enligt dom själva. själv är jag av annan uppfattning. men men. whatever makes them happy såå:)

längtar sååå tills jag får gå hem imorgon. då blir det gym och sedan nedräkning tills båten går på lördag. ska bara slappna av och ha det gött under kryssningen. inte bry mig ett skit om det ena eller det andra.

funderar på att än en gång bjuda tjejerna hit till stockholm. vad säger ni? ska jag bara skicka ut ett datum eller ska jag kohandla? jag vill bara att det ska bli av. vänta er ett brev från mig snart i alla fall!

puss på er!

frulle.

ätit riktigt god frukost idag. värsta mackan med keso och avocadoröran (vem skulle ha kunnat tro detta förra veckan?), sallad, skinka och gurka. med juice och äppelbitar till! enjoy!

image136

återbäring!

woho! så fick man deklarationen idag då! blir cirkus 5 laxar rikare! gött! brukar alltid få tillbaka, men aldrig sådan här utdelning.

fick stänga tidigt idag också. alla barn var klara att gå vid tjugo över, så en tidigare buss hann man med också!

strålande sol hela dagen, ute från 10 till stängning, det är så här livet ska levas!

livet är gött just nu, men i morgon är en annan daaaaag...*ta i trä*

puss! nu ska de gymmas!

godkänd.

har äntligen fått min examensuppsats godkänd efter hur lång tid som helst. jag har mejlat och tjatat på examinatorn att få svar och fick idag svaret att: "Ja, men ja. den uppsatsen godkände jag för läääänge sen. måste ha blivit något fel" pust och stånk. så här har man suttit och irriterat sig i onödan. men aja. livet ska väl inte vara gött hela tiden?

nuså.

är det bara jag om inte kunnat blogga på några dagar? på grund av tekniskt fel alltså? så klart är det när man inte direkt kan blogga som man vill blogga. men aja. får försöka ändå,

min helg och tillvaro har gått i slöseriets tecken och det har känts gött faktiskt. att äntligen kunna handla exakt det man behöver. att inte behöva vänta, så i lördags sprang jag och björn iväg till kista och shoppade loss. två nya jeans, en tröja, en mobiltelefon, middag samt en tröja till björn. hade mycket trevligt!

fredagen spenderades med björn och elin. elin kirra hårfärgen min :D och sedan mös vi med mat och mousse. och let's dance. najs najs!

söndagen tillbringade jag i hagaparken och solna centrum. handla inte mindre än 4 behåar, 3 par nya trosor och 6 par strumpor. slängde allt i underklädes väg jag hade hemma! jiho!



annars har dagen min vart super. har vart ute hela dagen, förutom lunch. i värsta solskenet! hoppas ni också haft det lika gött som jag! har till och med lärt mig hur och varför det snöar. det är ju så klart småkryp i flygplan som hämtar snö från nordpolen och släpper ner snön över oss. men när det blir för varmt blir dom slöa och orkar inte flyga. därför snöar det inte på sommaren! bara så ni vet;)

puss!

RSS 2.0